Een dagje Jeruzalem

Jeruzalem, israël, 11.12.2018

Samen met 3 andere huisgenoten stond er vandaag op de planning om naar Jeruzalem toe te gaan. We wouden graag de stad van David gaan verkennen en we wouden een tour doen achter de Klaagmuur langs. We begonnen aan een busreis van ongeveer 2,5 uur wat gewoon bijna normaal is geworden sinds ik hier ben. In Jeruzalem kwamen we aan in de oude stad en we besloten eerste wat te drinken we gingen naar Christ Church coffeeshop waar je echt heerlijk kan zitten en je hoort christelijke en in dit geval ook kerstmuziek op de achtergrond.

Na een lekker bakje koffie en taart zijn we naar de Klaagmuur gelopen waar we een tour hadden gepland. Ik had deze tour als eens eerder gedaan met een vrijwilligersdag maar het was ook voor de tweede keer weer interessant om alles te zien en de geschiedenis te horen. Na 1,5 uur was de tour voorbij en we zijn toen direct doorgelopen naar de stad van David. We hadden gehoord dat je door de hezekiah tunnel kon lopen en dat hier ook nog echt water in lag en het moest een hele mooie ervaring zijn. We hadden onze waterschoenen al bij ons en waren dus helemaal voorbereid. We kochten een ticket en zijn naar beneden gelopen richting de tunnel. We moesten nog best veel trappen naar beneden voordat we er waren en toen we steeds dichterbij kwamen hoorde we het water stromen. We zette onze eerste stappen in het water en in het begin was het nog best een beetje koud maar je wende er gauw aan. We liepen door een hele smalle gang wat allemaal echte steen was. Het was echt een heel prachtige ervaring, helemaal donker, je hoorde het water en met je handen volgende je de muur zodat je je hoofd niet zou stoten. We begonnen samen liedjes te zingen in de tunnel wat er mooi galmde door de tunnel heen. Er liepen een aantal mannen achter ons en zijn begonnen ook vrolijk met ons mee te zingen.

Het was ongeveer een half uur lopen door de tunnel en aan het einde was er weer licht te zien. We bedankten de mannen voor het meezingen met ons en nu liepen we terug richting de stad van David was nog best een eindje lopen was. We hadden het er samen over dat het echt een bijzondere ervaring zo was en dat had ik zeker niet willen missen. We hebben ons hierna omgekleed en droge schoenen aangetrokken en hierna zijn we nog over de oude markt gelopen in Jeruzalem en we kochten nog een overheerlijke ijskoffie en toen zijn we tegen 6 uur op weg gegaan naar huis met de bus.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.