Het huis in Maslul

18.03.2020

Ik heb best veel huizen gezien in de periode dat ik in Aleh ben geweest. Mijn aller eerste aankomst was in Ranen, een klein dorpje wat ongeveer 6 kilometer van Aleh Negev af lag. Toen ik hier kwam wonen waren we met 5 andere, 3 Duitse meisje Amelie, Clarissa en Kim. Er woonde toen nog een ander meisje uit Taiwan, Tiffany. Ik heb hier vijf dagen een kamer voor mij helemaal alleen gehad tot Max en Alvaro uit Amerika hierheen kwamen en in mijn kamer moest. Ik sliep deze periode te slapen op de bank en dit wisselde ik af met Clarissa. Tot Tiffany besloot te vertrekken naar het andere huis, toen kwam er bij Kim op de kamer een plekje vrij. Hier heb ik

nog een paar dagen kunnen slapen en hierna zouden we gaan verhuizen naar de Vila in Maslul. In deze laatste week kwam Mo nog in ons huis, hij kwam uit Duitsland en was een aanwezige jongen, hij sliep op de bank.
De periode in het huis in Ranen heb ik meestal best leuk ervaren. Omdat er veel Duitsers waren kon ik niet altijd meekomen in de taal. Ik heb me vooral veel terug getrokken en dingetjes voor mezelf gedaan. We aten we iedere avond samen, deden spelletjes en we zijn samen een aantal keer wezen eten in de woestijn. Het was een best leuke periode en ik ben voornamelijk door Amelie veel op weg geholpen in mijn werk met Aleh omdat zij ook in mijn huis werkte.

Hierna kwam de verhuizing naar het huis in Maslul. We hadden nog geen idee waar we terecht zouden komen. De verhuiswagen kwamen al onze spullen halen en wij namen de fiets naar het huis. Daar waren alle werk mannen nog bezig in het huis, het was wel een heel mooi groot huis! We begonnen met schoonmaken en laat in de avond was het grootste gedeelte klaar! Samen met Amelie, Clarsissa en Mo hadden we de grootste kamer waar een badkamer en inloopkast aan vast zat. De periode in dit huis en met deze groep had ik veel meer moeite. Alles was niet voor elkaar, we hadden geen wifi, geen kookstel of goed werkende keuken. Het was nog erg kaal en leeg. Ik heb 2 a 3 weken hier gewoond en toen besloten om te

stap te maken om te gaan verhuizen naar het andere huis. Dit is achteraf een hele goede keus voor mij geweest! Ik vond het lastig om iedereen daar te verlaten maar ik kwam ook weer terug in een heel leuk huis.

Peter kwam mij helpen met mijn spullen verhuizen en ik kwam nu in het kleine huis in Maslul terecht. Een huisje waar 7 personen konden slapen. Het was niet zo luxe als mijn vorige huis maar wel heel knus, gezellig en helemaal af en ingericht. Dat gaf mij heel veel rust! Ik kwam wonen in het huis toen Diana uit Amerika er woonde en Sandra uit Mexico. Ik mocht in een hele fijne kamer liggen met een goede Airco en veel ruimte! Al snel in deze periode kwam Christina uit Engeland in ons huis wonen. Zij ging binnen kort trouwen met haar vriend uit Israël en werkte ondertussen in Aleh. Dit was best wel een gezellige periode Iedereen deed zijn eigen ding maar we aten samen en hadden leuke gesprekken. Ondertussen bleef ik veel afspreken met de meiden in het andere huis. Al snel in deze dagen kwam de groep Nederlanders waar ik al best wel naar uit zag. Willian, Marlies en Laurah kwamen naar ons huis en Nienke, Noa, Annlies en Maartje en later ook Annewil, Wilke, Marielle en Annelein naar het andere huis. Ik kon het gelijk al erg goed vinden met deze meiden! We deden al snel tripjes samen, we aten altijd samen en hadden gezellige avonden. Later vertrokken Diana en Sandra uit ons huis en zij klikten ook niet zo goed met ons we hadden best vaak onenigheid, Christina vertrok ook voor heet Bruiloft. Nu kwamen Jannie en Nieske, en Ed en Gina in het Bed en Breakfast. Ook in deze periode kwam Hadassah uit Zuid Afrika. Nu was ons huis vol en compleet. We hadden een volledig Nederlands huis! Ik had hier echt de meest fantastische tijd! Jannie en Nieske waren echt een leuke aanvulling op ons huis. We hadden het altijd gezellig samen! We deden spelletjes en waren met het geloof bezig. Dit was echt de leukste periode in Israël.

Jannie, Nieske, Gian en Ed vetrokken allen na ongeveer 1 maand. Nu kwam James bij ons in huis wonen. maar met hem hebben we niet zoveel te maken gehad. 16 december vertrokken we richting huis en ik ging ook mee naar huis om twee weken thuis te zijn.
Toen ik terug keerde wist ik dat ik terug moest naar de vila. Dit vond ik lastig maar ik wist inmiddels dat het huis lekker ingericht en ook vol was met allemaal nieuwe vrijwilligers! Een nieuwe start!
Ik kwam op de kamer met Annelijn en Marielle, beide ook Nederlands. Hier heb ik het best wel gezellig mee gehad. Verder in het huis waren allemaal nieuwe mensen. Wel waren Amelie en Clarissa er nog wat gezellig was. In deze periode ben ik voor mezelf druk geweest voor mijn school maar hebben we ook gezellige dagen gehad, en ik heb nog een aantal tripje gemaakt. Ik was ook vaak te vinden in het andere huis waar Hadassah nog steeds woonde en nu ook Jan en Aartje waar ik vaak te vinden was om mee te eten en gezellige te kletsen met ze.

Kortom in deze periode heb ik heel veel mensen gezien en ontmoet. Ik heb een onwijs goede tijd gehad en ben gelukkig nog steeds in contact met veel mensen wat natuurlijk erg leuk is!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.