Sinterklaas vieren

Maslul, israël, 08.12.2018

Ja! Ook hier in Israël word Sinterklaas gevierd. We zijn nu al met een grote groep Nederlanders hier, maar liefst 15 op dit moment. We besloten om het samen te gaan vieren en we gingen lootje trekken en dat deden we online. Ik had Nieske getrokken een mevrouw die bij mij in het huis woont, echt een lieve vrouw. We hebben ook de niet Nederlandse mensen op de hoogte gebracht van ons feest en zij waren er ook erg enthousiast over dat ook deze mensen onder elkaar gingen loodjes trekken en ook met ons mee vierde.

Op 8 december hebben we deze dag samen gevierd. In de middag werden alle voorbereidingen al getroffen er werd gekookt voor iedereen en het huis werd versierd. We hielde het feest in ons kleine huisje in Maslul dus er moesten wat aanpassingen worden gedaan aan de ruimte maar plek was er gelukkig genoeg. Er werden slingers opgehangen en het werd gezellig gemaakt in het huis. De stoelen en banken stonden in een grote kring en onder een kleed in de midden werden alle kadootjes neergelegd. Een voor een kwam iedereen rond 8 uur na het werk binnen, toen iedereen verzameld was begonnen we met liedjes zingen ik kreeg er echt een sinterklaas gevoel van. Sommigen hadden zelfs van thuis pepernoten en chocolade letters meegenomen en er waren ook zelfgebakken pepernoten.

Iedereen was erg vrolijk deze avond en we bleven liedjes zingen tot iedereen aanwezig was, eerst aten we wat samen en toen kon het leuke gedeelte van de avond beginnen. Iedereen had een kadootje en een gedicht voor die gene gemaakt en het kleed werd eraf gehaald en toen konden we beginnen met alle kadootjes. Een voor een kreeg iedereen zijn of haar cadeau en de gedichten waren leuk en vaak super grappige met leuke momenten uit Israël. Ook Peter kwam nog even langs met een gedicht en een klein kadootje voor iedereen en ook onze Buurvrouw Fina is nog even langs geweest om te kijken wat we nou precies aan het doen waren. Annelijn had mij getrokken en ik kreeg magneten uit Israël die ik aan het sparen was en een tol die word gebruikt tijdens Chanoeka, en een leuk gedicht natuurlijk.
We hebben echt een hele gezellige avond gehad en de Nederlandse cultuur een beetje kunnen doorgeven aan de anderen. We legde uit wie Sinterklaas en de zwarte pieten waren en zij zelf hadden ook gedichten en kleine kadootjes voor elkaar gehaald, echt super leuk! De laatste schaal met pepernoten werd doorgegeven er werd nog een leuke groepsfoto gemaakt en toen kwam de gezellige avond ten einde.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.