Jaffa

Jaffa, Israël, 25.09.2018

De volgende ochtend was het alweer vroeg opstaan omdat we met 3 ander huisgenoten hadden gepland om een dagje naar Jaffa te gaan. Jaffa ligt in Tel Aviv, Jaffa is bekend om zijn markt, strand en andere oude winkelstraatjes en vroeger was het bekend om de handel over zee. Ook is Jaffa de plek waar ze denken dat het bijbel verhaal van Jona heeft plaatsgevonden, Jona zou hier aan boord zijn gestapt op het schik naar Ninevé.
Voordat we zouden reizen naar Jaffa zouden we eerst langs het winkelcentrum genaamd ‘’Dizengoff center’’ gaan. Hier zouden we voor mij opzoek gaan naar een Israëlische simkaart zodat ik ook kan bellen en internetten hier. Een abonnement voor de telefoon is hier erg goedkoop en ik kan het ieder moment wanneer ik maar wil opzeggen, 30 GB in de maand en onbeperkte bellen voor 29 sjekel in de maand (ongeveer 7 euro), ik heb op whatsapp nog gewoon mijn eigen nummer dus daar kan je mij gewoon op appen of bellen! We hebben nog even verder rond gekeken omdat het winkelcentrum hier echt enorm groot was. Een tijdje later namen we de bus naar Jaffa en hier aangekomen gingen we eerst opzoek naar wat te eten. Hierna begonnen we met rond lopen door Jaffa, en ik vond het echt een prachtige plek hier. Alles was nog echt in oude staat, zoals de straatjes over en de huizen en dat was erg leuk om te zien. We kwamen nu terecht op de markt van Jaffa, dit was echt een super leuke markt en ook was er veel brocante te zien. Op de markt was er veel kleiding, sierraden, souvenirs en andere dingen te vinden en ik vond het echt geweldig om hier rond te kunnen lopen. Ze verkochten ook veel leuke kleding, en we besloten om hier zeker eens terug te komen als de winter begint zodat we warme kleding hebben. Van wat ik weet word het niet heel erg koud op de plek waar ik ben in de winter, 10 tot 20 graden zeggen ze maar als je bijvoorbeeld naar Jerusalem gaat daar kan het onder 0 zijn.
Hierna zijn we op een terrasje gaan zitten en dronk ik een lekkere ijskoffie! We ontmoeten twee andere meiden die hier ook waren voor een studie en zij dronken wat met ons mee. We liepen nu verder over het strand van Jaffa richting het centrum van Tel Aviv, want een huisgenoot wist een goede plek waar we konden eten. Het was zeker wel een uur lopen maar voor de omgeving was het dat zeker waard. De plek waar we gingen eten stond bekend om zijn goede hamburgers, ik heb geen hamburger genomen maar wel zoete aardappel patat en uienringen, echt super lekker! Het werd inmiddels al donken en we namen afscheid van de meiden die met ons mee waren geweest deze middag en wij zochten de bus weer op om naar Tel Aviv treinstation te gaan. Doordat we nu in Maslul wonen kunnen we ook later in de avond met de bus terug komen omdat de laatste bus om half 10 gaat en in Ranen was dat vaak al om 4 uur ’s middags.
Ik vond het een leuke geslaagde dag en ik vond Jaffa echt een prachtige plek.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.