Daar gaan we weer!?

Israël, 04.01.2019

Vrijdag 4 januari

Daar gaan we weer, op weg naar Israël. Zoals sommigen wel weten ben ik voor twee en een halve week thuis geweest, mijn relatie ging uit en ik wou graag thuis zijn met kerst en nieuw jaar. Maar nu was het ook weer tijd om met nieuwe moed en energie terug te gaan. Debby vloog deze keer met mij mee om heerlijk samen nog even te kunnen rond reizen.
De wekker ging deze dag om half 3 in de nacht samen met mam pap en Ryan stapte we de auto in onderweg naar het vliegveld.

Daar prima op tijd aangekomen gingen we inchecken, en na een kopje koffie namen Debby en ik afscheid. Deze keer was het minder moeilijk afscheid te nemen maar toch moest ik stiekem een traantje weg pikken. De vlucht verliep voorspoedig, samen hadden we de grootste lol ook toen mijn blikje ijsthee over Debby’s broek viel. Rond half 1 landde we op Tel Aviv en alles ging goed tot ver.
We kwamen op de luchthaven bij de paspoort controle werd ik

eruit gepikt, mijn paspoort werd ingenomen en ik moest plaats nemen in een kamertje. Daar hebben we ongeveer een uur gezeten toen ik mijn paspoort terug kreeg en er gelukkig verder niks aan de hand was. We hebben onszelf even getrakteerd op een lekker broodje en zijn nu gaan zoeken naar vervoer om naar mijn huis toe te kunnen.
Alleen toen.. Vrijdag begint de Sabbath wat betekend dat er geen openbaar vervoer is.

Geen plan dus. We zijn rond gaan lopen en gezocht, ook Nederland werd ingelicht over ons probleempje. Willian mijn oude huisgenoot kende iemand waar we vannacht wel konden gaan slapen en zij heeft ons ontzettend goed geholpen. Ook een politieagent kreeg door dat we maar wat rond liepen, hij heeft voor ons wat belletjes rond gedaan en de juiste taxi opgezocht. Hij vond het heel bijzonder dat wij hier met ons tweetjes waren maar ook erg dapper. De Taxi bracht ons naar het plaatsje Herzliya wat dicht ligt naast Tel Aviv. Hier mochten wij deze nacht slapen bij een gezin die heel hartelijk en vriendelijk was, we kregen onze eigen kamer en er werd voor ons gekookt. Na een film op de bank zij Debby en ik op tijd gaan slapen omdat we nog best moe waren van al het reizen.


Zaterdag 5 januari
We werden uitgerust wakker en namen een douche. Het is Sabbath vandaag wat betekend dat alles dicht is, maar we vonden een winkelcentrum wat toch open was vandaan. We begonnen met de benenwagen die kant op te gaan. We waren best in een mooie omgeving terecht gekomen die er rustig uit zag. Aangekomen in het winkelcentrum was het ontzettend groot, allemaal leuke kleding winkels waar we ons die middag heel goed hebben vermaakt. Pashokje in en uit, en hardop praten over van alles want ja, niemand kan ons verstaan. En de MacDonald mocht natuurlijk niet ontbreken. We zijn tegen de avond terug gegaan naar het appartement van het gezin waar we onze spullen pakten, iedereen heel erg bedankten en op weg gingen naar de bus. We hebben een busreis van 3 uur gehad die ons uiteindelijk bracht in mijn woonplaatsje Maslul. Hier werden we hartelijk ontvangen en niet veel later zijn we lekker gaan slapen.


Zondag 6 januari

Weer een nieuwe dag! En ja deze stond weer in het teken van shoppen. We hebben de bus genomen naar BeerSheva wat ongeveer een half uurtje van Maslul vandaag ligt. Eerst zijn we in de oude stad geweest waar we wat winkeltjes hebben bezocht en hierna zijn we naar de grote shoppingmal geweest waar we ons heel goed hebben vermaakt. Weer leuke en nieuwe outfits werden gepast en ook gekocht. We genoten van een heerlijke Pizza en verschillende kopjes koffie, we hadden een heerlijke middag samen. Toen we weer naar huis gingen kwamen we erachter dat het toch wel een beetje koud was. We waren zonder jas weg gegaan maar het was die avond aan het stormen dus in ons T-shirtje zijn we op weg gegaan terwijl mensen buiten met winterjassen en mutsen rond liepen. Zelfs de beveiliger vroeg waarom we geen jas aan hadden, een beetje dom van ons. Thuis aangekomen meteen een dikke trui aan en we hebben samen lekker gekookt en even later plofte we neer op de bank voor een ontspannen filmavondje.

Maslul:


Maandag 7 januari

Al onze spullen hadden we weer ingepakt want vandaag vertrokken we naar Tel Aviv met de bus. Na een goed ontbijt zaten we om half 10 in de bus en 1 uur kwamen we aan in Tel Aviv. We sliepen deze nacht in het Abraham Hostel waar we vast even onze spullen achter konden laten. Ook konden we hier even in de keuken om wat eten voor onszelf konden klaarmaken. Het Hostel zag er ontzettend leuk uit! Allemaal leuke plekjes om te zitten en elkaar te ontmoeten daar, heel gezellig.
We hebben de bus gepakt naar Jaffa, de oude havenstap naast Tel Aviv. We zijn door de oude winkelstraten gaan lopen, waar ze allemaal oude brocante en souvenirs verkochten. We hebben hier allebei goed ingeslagen voor onszelf en voor familie thuis, want ook ben ik maar eens begonnen met souvenirs verzamelen. Debby en ik hebben ook allebei leuke kleedjes gekocht, de prijs begon bij 300 shekel per stuk maar na veel onderhandelingen hebben we ze allebei voor 200 shekel meegenomen. We hebben hier een geslaagde middag gehad. Hierna zijn we langs de prachtige strand gelopen richting Tel Aviv en daar hebben we in de late avonduren langs de winkelstraten gelopen en ergens lekker wat gegeten.
Toen we terug kwamen bij het Hostel om de sleutel van de kamer op te halen was er een probleem. Debby en ik hadden een gedeelde kamer gereserveerd maar omdat Debby nog geen 18 was mocht dat niet volgens de wet. Annuleren kon niet meer dus de enige keuze was een kamer alleen en dan het dubbele betalen. We namen er voor deze nacht maar genoegen mee en die avond boekte we een andere nacht voor morgen in Jeruzalem. We kregen een heerlijke kamer voor ons tweetje waar we stiekem ook wel blij mee waren en het geld vergaten we maar snel. We hebben even met mams en paps gebeld en na een goede film ook gaan slapen.


Dinsdag 8 januari

We hebben heerlijk uitgeslapen en het ontbijt werd geregeld door het hostel dus alles was goed verzorgd. Het ontbijt was goed en we hebben lekker nog even in de hangmat rond geslingerd die midden in de zaal hingen. We hebben de kamer opgeruimd en onze spullen weer gepakt nu op weg naar Jeruzalem een tocht van 1.5 uur. Maar eerst gingen we langs een plekje waar we allebei erg naar uit hadden gezien. Het chocolade restaurant waar we heerlijke chocolade hebben gegeten.
We kwamen tijdens onze toch naar Jeruzalem nog langs een heel griezelig busstation waar we ook zo snel mogelijk weer weg wouden. Deze nacht verbleven we in het Palm Hostel waar ik al eens eerder was geweest, prima voor een nacht. We zijn hierna meteen de drukke winkelstraten van Jeruzalem geweest waar we nog meer souvenirs kochten en waar er weer flink onderhandeld werd. Tegen 7 uur begon het erg te regenen en koud te worden, we hebben nog gauw een broodje falafel kunnen krijgen en we zijn naar het hostel gegaan. Daar ging de kachel hoog aan en hadden we een lange film avond wat erg gezellig was.

Woensdag 9 januari

Het was vandaag weer een regenachtige dag in Jeruzalem helaas, we zijn lekker lang in bed blijven liggen. Rond half 11 moesten we toch wel opschieten omdat we 11 uur moesten uitchecken. De spullen werden weer bij elkaar gezocht. De koffer van Debby moest weer dicht voor de reis terug naar huis. We stonden op tijd bij de uitcheck balie en toen we naar buiten keken goot het van de regen. We besloten de tram naar de stad te nemen en hier zijn we beland in de coffeeshop van de kerk. Met heerlijke muziek op de achtergrond namen we een lekker ontbijtje met verse sinaasappelsap voor de vitamientjes. Na het ontbijt volgde een lekker kopje koffie terwijl we samen een hele tijd konden kletsen over van alles.

De tijd vloog. We zijn nog naar een paar winkeltjes geweest voor de laatste dingetjes en hierna moesten we al gaan haasten naar de tram op weg naar het vliegveld. Vanuit de tram mochten we met de nieuwe trein in Jeruzalem die ons rechtstreeks bracht naar het vliegveld. Daar aangekomen hebben we nog samen ons laatste kopje koffie gedronken en een leuke foto gemaakt. We liepen samen naar de incheckbalie wat eerst nog even zoeken was. Het was erg druk dus veel wachten. De koffer van Debby was 2 kilo te zwaar maar dat zagen ze gelukkig door de vingers. Nu moesten we naar de 3e

verdieping naar de vetrekhal en de gates. Daar was de security en vanaf hier moesten we afscheid nemen en Debby ging vanaf hier alleen.
Het afscheid was best emotioneel we hebben het zo gezellig gehad samen en zoveel leuke dingen gedaan en veel kunnen bijpraten samen. Een laatste knuffel en Debby vertrok, ik geloof dat zelf de beveiliger het er moeilijk mee had. Ik kon Debby nog zien door het glas heen en ik bleef wachten tot ik haar niet meer zag. Tegelijk heb ik mam gebeld voor de mentale steun en ik vertrok ook met de trein weer naar huis, Debby hield me op de hoogte hoe het ging via de Whatsapp en alles is helemaal goed gekomen, dappere meid ik ben trots.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.