Tel Aviv en daarna naar huis

Ben Gurion, Tel Aviv, 16.12.2018

Zondag 16 december

Ik heb besloten om naar huis te gaan dit was om verschillende redenen. Mijn relatie is uit gegaan en hier had ik het best moeilijk mee. Bijna al mijn Nederlandse huisgenootjes vlogen op de 19e terug naar huis en ook ik zou moeten verhuizen naar het andere vrijwilligershuis. De kerst en nieuwjaar kwamen eraan ik wou nu het liefste even gewoon thuis zijn. Ik heb besloten om met de andere

meiden mee terug te vliegen op 19 december maar wel om daarna ook gewoon weer terug te komen om mijn stage hier verder af te ronden. Deze dag begon ik met het inpakken van mijn koffers wat nog best een hele klus was omdat er 2 koffer mee naar huis gingen maar ook 1 koffer bleef hier staan. En ik ben in de middag naar het andere huis vetrokken om daar voorbereidingen te treffen want Nienke was vandaag jarig en we hadden ons afscheidsdiner voor alle andere vrijwilligers. We hebben samen gegeten en liedjes gezongen, taart gegeten en er nog een mooi feestje van gemaakt. Ik kreeg een bijbel die zowel Nederlands en Hebreeuws was van een aantal huisgenootjes wat ik ontzettend lief en mooi vond. Voor mij was het deze avond niet echt afscheid nemen maar het was meer een ‘’tot ziens’’.

Maandag 17 december

Ik ben vanmorgen nog naar het werk geweest. Ik heb nog even genoten van alle lieve bewoners in mijn huis. Ik heb wel even extra genoten omdat ik ze voor een hele tijd even niet meer ging zien. Ik kreeg nog een aantal dikke knuffels en een dikke kus van een bewoner en hierna fietste ik gauw naar huis. Ik heb de laatste spulletjes bij elkaar gepakt, mijn andere huisgenoten gedag gezegd en toen stond de taxi precies op tijd om 12 uur voor de deur. Peter stond er om ook ons voor het laatste nog even gedag te zeggen, de

koffer (maar liefst 16 koffers) werden de bus ingeladen en we werken afgezet in Ofakim waar we de trein namen naar Tel Aviv. Het was nog wel een hele onderneming om daar te komen omdat van mijn koffer de hendel afbrak en de wieltjes er ook mee stopte. Uiteindelijk rond de middag kwamen we aan in Tel Aviv in een mooi appartement waar we zouden slapen voor de laatste twee dagen in Israël. Na een kopje thee ben ik met een aantal meiden door Tel Aviv gaan lopen langs het prachtige strand, en we konden het niet laten om nog even met ons voeten in het ijskoude water te gaan. Terug gekomen in het appartement keken we nog een film en wat het tijd om lekker te gaan slapen. Mijn telefoon was deze avond kapot gevallen op de grond, gelukkig had iemand een extra telefoon bij zich die ik tijdelijk even mocht lenen.

Dinsdag 18 december

Na een goede nacht te hebben gehad sprong ik onder de douche en zaten we met ons allen aan het ontbijt. Vandaag was het plan om Caecarea te gaan bezoeken. Caecarea is een oude havenstad gebouwd door de romeinen en hiervan zijn nog veel overblijfselen te zien zoals de verschillende badplaatsen, Een colosseum en een plek waar paardenraces werden gehouden. Het ligt ook direct naast de zee wat een prachtig beeld geeft van de oude stad.

We begonnen onze reis rond 12 uur maar hadden wat pech met de verschillende bussen die ernaartoe reden maar uiteindelijk kwamen we aan nog prima op tijd. We hebben overal rond gekeken het was echt prachtig om allemaal te zien. En in de overblijfselen kon je nog veel zien van wat er vroeger had gestaan. Het was een hele mooie ervaring om hier gekeken te kunnen hebben, het was best koud en winderig vandaag dus na het rond kijken zijn we eerst weer terug gegaan naar ons appartement. Iedereen kon hier even opwarmen en lekker douchen. We hadden nu gepland om als laatste samen te eten om het mooie avontuur af te kunnen sluiten. We zaten bij een leuke plek aan het strand en we konden nog heerlijk buiten zitten. We hebben samen lekker gegeten, en we hebben mooie momenten van de weken hier samen besproken wat tot leuke verhalen leidde. Toen we allemaal weer terug waren in ons appartement zijn we op de bank neer geploft en hebben we een film aangezet, we waren allemaal erg moe en zijn niet veel later ook gaan slapen. Ik sliep

samen met Nienke en we hebben nog tot half 3 samen een film gekeken.

Woensdag 19 december

Na een korte nacht zaten we om half 9 samen aan het ontbijt, de laatste koffer moesten met geweld worden dicht gemaakt, en nog net op tijd haalde we onze bus richting het treinstation. Weer gingen we op weg met 16 koffer naar het vliegveld. Samen waren we wel een goed team zodra de deuren van de bus open gingen werden alle koffer nog net niet naar binnen gegooid, iedereen hielp elkaar. Soms kregen we wat boze blikken omdat we zoveel plek innamen in de bus maar we hadden de grootste lol. We moesten door verschillende security controles waarbij alle koffers door een scan moesten tot wel 3 keer toe. We kwamen uiteindelijk nog goed op tijd aan bij het vliegveld, we maakte onze laatste groepsfoto en

dronken nog even wat samen. We vetrokken vandaag met 8 meiden maar in 3 verschillende vluchten, ik vloog samen met Willian en Marlies met de eerste vlucht naar Amsterdam dus wij waren de eerste die vertrokken.
Het was tijd om afscheid te nemen van iedereen wat ik altijd wel moeilijk vind. Na de laatste groepsknuffel vertrokken we naar buiten want wij moesten naar een andere vetrekhal met een bus. Daar aangekomen moesten we wel een beetje haast maken, door de strenge security waar letterlijk mijn hele koffer werd open gemaakt. Gauw werd er nog een beetje muziek gedownload alles ging goed tot ik bijna het vliegtuig in wou stappen en ik mijn naam hoorde over de speakers en ik mij moesten melden. Ik kreeg een security aan de telefoon dat ik de code van mijn koffer moest doorgeven, en verder hoorde ik niks en ik mocht doorlopen. Heel vreemd maar verder had ik ook geen idee. Met een nieuwe bus werden we naar ons vliegtuig toe gereden en we stapte het vliegtuig in. Ik zat helaas alleen in eerste instantie maar Marlies en Willian hadden geregeld dat ik bij hun mocht zitten en nu had ik zelfs een plek met extra been ruimte! De vlucht is helemaal goed gegaan, ik heb mij vermaakte met spelletjes en uit het raampje kijken en selfies maken. We hadden een goede landing en konden het vliegtuig uit, ik voelde meteen het tempratuur verschil en ja het is koud in Nederland.

Bij de bagageband aangekomen wachtte we op onze koffer terwijl we onze familie al konden zien door het glas heen. Maar mijn koffer kwam niet hoelang we ook bleven wachten, ik ging naar de balie en hij was inderdaad niet meegekomen. Ik moest formulieren invullen en ging zonder mijn koffer naar huis. Maar toen ik door de deuren heen kwam stonden mijn vader moeder en Ester daar op mij te wachten en dat maakte alles goed! Ik was blij ze weer te zien en kreeg een dikke knuffel van ze. Nu was het ook tijd om afscheid te nemen van Marlies en Willian waarmee ik toch wel 11 weken had samen gewoond in ons leuke huisje.

Eenmaal in de auto gestapt mocht ik ook nog een stukje terug rijden en thuis was alles leuk versierd, de kerstboom stond er en ik was blij iedereen te zien.

Uiteindelijk na veel belletjes is mijn koffer 6 dagen na mijn vlucht op eerste kerstdag bezorgd bij mij thuis en alles was nog compleet dus daar was ik blij mee! De vlucht weer terug naar Israël stond gepland op 4 januari en de vlucht weer terug naar Nederland op 4 februari.
Ik heb zeker geen spijt gehad dat ik thuis ben geweest, ik heb een super gezellige kerst en nieuwjaar gehad. Ik heb lekker kunnen crossen met mijn auto, ik heb kunnen werken en ben zelfs nog een dag naar school geweest.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.