Oud Hollandse spelletjes avond

Maslul, Israël, 10.11.2018

Oud Hollandse spelletjes avond
De meiden uit het andere huis hadden een spelletjes avond georganiseerd, maar niet zoveel een spelletjes avond maar een avond met oud Hollandse spellen. De Dresscode was Groen Aleh shirt en je haar op zolder. Ik kwam direct uit mijn werk naar het huis en daar zag het al groen van alle Aleh shirtjes, ik kreeg een stuk vuilniszak in mijn haar en een hartje op mijn wang. Ik stopte nog snel een stuk Pizza in mijn mond en daarna kon de avond beginnen.

We begonnen met het spel dat je twee vuilniszakken in dit geval had en daarmee met 5 personen naar de overkant moest. De zak moest dus doorgeven worden en je mocht de grond niet raken. Dit deden we in twee teams en het was echt lachen gieren brullen. Het was zo leuk omdat iedereen mee deed we waren wel met 20 man sterk. Hierna deze we het spel levend stoelen dans, er was een binnen kring die gehurkt op de grond zat en er was een buitenkring die dat als de muziek stopte op iemand zijn schoot ging zitten. Het was echt mega hilarisch en iedereen was zo mega fanatiek.

We namen even een pauze omdat het toch best intensief was, en we namen natuurlijk ook even een leuke groepsfoto voor de mooie herinnering. Vervolgens deze we het snel sardientje waarbij 1 iemand zich gaat verstoppen en de andere moeten diegene vinden er erbij gaan zitten tot er een laatste over blijft en die verliest. Voor het extra effect werd het hele huis super donker gemaakt en moest je in het donker door het huis heen lopen. De ene naar de ander begon te gillen want het was ook echt donker. We deden dit tot twee keer toe en het was mega leuk! En iedereen was ook heel erg enthousiast.

Het volgende spel was tikkertje, met twintig man in een kleine ruimte haha. Als je getikt was moest je met je benen wijd gaan staan en je was weer vrij als iemand door je been heen ging. De een naar de ander vloog over de grond heen. De tikker had een blauwe grote jurk aan en was goed herkenbaar maar dat maakte het spel wel nog grappiger. Iedereen was inmiddels helemaal bezweet en warm en het was tijd voor iets afkoelend, namelijk snoep happen. Twee grote bakken werden neergezet en een voor een mochten we snoep happen en dit was echt lekker koel.
De hele vloer was inmiddels nat geworden, na een kleine schoon maak beurt begonnen we aan het spel krantenmeppertje. Dit was meteen een goede oefening voor alle namen, we zaten in een kring op de grond en het spel ging echt razend snel maar als je niet op tijd was werd je hard geslagen met een plastic fles want we hadden geen krant. Dit spel hebben we een hele tijd gespeeld en was super leuk! We sloten af met het spel ballonen trappertje en na een groot kabaal van alle knappende ballonnen was de avond ten einde. Het was echt een super gezellige avond en ik heb ontzettend genoten. Ook de mensen die niet uit Nederland kwamen vonden het super gezellig en waren ontzettend enthousiast en het kortom een geslaagde avond.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.