Een terug blik

Nederland, 01.12.2019

Inmiddels ben ik alweer een jaar verder! Ik moest ineens denken aan dit dagboek en dat ik deze dus eigenlijk helemaal nog niet heb afgemaakt! Ik ben dus gelijk aan de slag gegaan.

Ik ben gewoon alweer een jaar verder, wat gaat de tijd toch snel. Ik kan mij nog zo goed herinneren hoe ik thuis kwam, maar zelfs weet ik nog de dag van vertrek. Deze 6 maanden hebben ontzettend veel impact op mij gemaakt. Ik ben als eerste een stuk zelfstandiger geworden, maar dit was ook lastig om weer helemaal terug te komen in het gezin en mijn plekje weer te vinden. Hier is best een hele tijd overheen gegaan maar inmiddels zit ik weer lekker op mijn plek.
Ook heb ik onwijs veel mooie dingen mee mogen maken, ik heb nieuwe bijzondere mensen ontmoet en super veel mooie plekken gezien. Ik heb geleerd over de cultuur van Israël en werkzaam mogen zijn voor de zwakste mensen van de samenleving. Ik heb er eigenlijk een soort tweede familie bij gekregen! De mensen uit Aleh hebben echt een plekje in mijn hart en ik zal ze niet snel vergeten!

Inmiddels heb ik ook mijn opleiding afgerond. Ik heb in de laatste periode in Israël veel opdrachten en examens kunnen afronden. Helaas in Nederland bleek het niet volledig te kloppen waardoor ik sommige examens opnieuw moest doen wat natuurlijk best teleurstellend was. uiteindelijk heb ik door de periode in Israël en door Peter-Paul 4 tot 5 examens kunnen afronden en hiermee kon ik mijn opleiding bij terug komst bijna 1 jaar versnellen! Dus best iets om trots op te zijn.

Ik ben nog steeds in contact met een aantal mensen met wie ik de periode daar zat. Zoals Hadassah waar ik regelmatig over de App contact mee heb. Ook ben ik een aantal keer bij Jan en Aartje op bezoek geweest in her mooie Vaassen. Ook de meiden Willian en Nienke zie en spreek ik regelmatig. Maar ook de hele meiden club met Laurah, Noa, Marlies, Marielle, Maartje en Annelies zie ik zo af en toe ook. Maar ook Ed, Gina, Jannie en Nieske zijn ook nog steeds goed in beeld! En regelmatig kletsen we bij. Ik vind het bijzonder om met deze mensen te kunnen praten over alle avonturen die we hebben beleefd en alle mooie herinneringen weer op te halen.

Wat ook bijzonder was is dat Angel (uit Twaiwan) 1 week in Nederland was. Op 31 december was zij in Kampen en mocht ik een aantal uur met haar doorbrengen. Ik heb haar Kampen, noordeinde en Elburg laten zien en we hebben het heel gezellig gehad. Zij vertelde mij dat er nu een speciale regel is die de ''kim'' regel heet. Dat gaat over dagen vrij krijgen omdat ik onwijs veel vakantie heb gehad vergeleken met de anderen. Super leuk haha!

Kortom ik ben onwijs onwijs blij en dankbaar met dit mooie avontuur. En het besef dat ik zelf 6 maanden lang in het buitenland heb gezeten is best bizar! Ik heb veel geleerd en het is een erg belangrijk deel uit mijn leven deze bijzondere reis!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.