Week 8: Figure 8

Sydney

Week 8 alweer! Na mijn snoepweekendje in Melbourne stond deze week helaas net iets meer in het teken van studeren. Over 1,5 week heb ik twee tentamens en moet ik een groepsproject inleveren: de stress begint langzamerhand wel een beetje toe te nemen en elke dag die ik op de uni besteed heb, komt dan ook wat dichter bij mijn eerste échte deadlines. Toch heb zelfs ik ondervonden dat ik niet al mijn tijd aan studeren kan besteden, en wat afleiding is dan ook maar al te mooi meegenomen. Gelukkig dachten er meer mensen zo over deze week!

Op dinsdagavond was er een Free Beer tasting in een pub in Paddington, een wijk in Sydney. De combinatie van de woorden ‘free’ en ‘beer’ maakten dat Frida, Amanda, Lena en ik hier maar al te graag bij aanwezig wilden zijn. En zo ontsnapten we op dinsdag aan onze boeken en proefden we biertjes in The Village Inn, een gezellige pub die ons even liet denken dat we ons ergens in the countryside bevonden in plaats van midden in deze wereldstad. Daarnaast bleek het ook nog een speciale avond te zijn, beseften we daarna: de eerste keer dat we mochten ‘stemmen’ in Australië! De verkiezingen zijn hier aan de gang en iedere dag weer worden we overspoeld met flyers van verschillende partijen. Als internationals mogen we hier niet stemmen, maar in de pub werd daar even een uitzondering voor gemaakt: we konden onze stem uitbrengen voor het beste biertje, en degene die won, zou het biertje van de tap van die maand worden. Helaas bleek dat ik niet erg goed ben in meegaan met de meerderheid: mijn favoriet eindigde met maar liefst 2 stemmen op de laatste plek.

De rest van de week stond weer in het thema van studeren, maar gelukkig begint het weer hier eindelijk wat beter te worden, en kon ik met mijn laptoppie buiten zitten en van het zonnetje genieten. Hier ben ik helaas niet al te goed in (de zon maakt dat ik eerder mijn ogen dicht doe en héél even ga liggen dan dat ik daadwerkelijk iets lees/leer), maar wie weet baart oefening kunst.

Op zondag mochten we weer even aan alle drukte ontsnappen en ik ging ik met een groepje meiden naar het Royal National Park, ongeveer een uur met de trein van het centrum van Sydney vandaan. Hier

stonden we er wederom van versteld hoe je in zo’n korte tijd van de hectiek in het centrum, in zo’n ontzettend mooie en rustgevende omgeving terecht kunt komen. Het park is van flink formaat – ongeveer 150m2 groot – en het strekt zich uit langs de kust. We hadden vooraf al wat research gedaan en besloten dat we vandaag graag naar de Figure Eight pools wilden: baden in de vorm van een acht, gevormd door de natuur. Door alle foto’s die we hiervan hadden bekeken, werden we steeds enthousiaster en de weg er naartoe vormde dan ook niet echt een probleem. Oké, het was wel zo’n 1,5 tot 2 uur lopen door het park, dat je letterlijk een jungle kunt noemen. We bevonden ons tussen de meest prachtige planten en bomen en voelden ons stiekem een klein beetje Mowgli terwijl we over de smalle, kilometers lange onverharde paadjes steeds weer omhoog en omlaag moesten lopen/klimmen. De viewpoints waren dit allemaal waard: wát een uitzichten over de kustlijn van zo hoog! Toen we uiteindelijk bij onze bestemming aankwamen, bleek dat we ‘verplicht’ wat tijd aan het strand moesten

doorbrengen voordat we naar de Figure Eight pools konden. Het was namelijk high tide: het water stond zo hoog dat er niets te zien viel, en daarbij was het nog gevaarlijk ook, te zien aan de kracht van de golven die tegen de rotsen kapot sloegen. Daar wilden we zeker wel even op wachten in het zonnetje, maar na een half uur aan het strand gelegen te hebben, werden we toch wat onrustig en wilden we de pools met eigen ogen kunnen zien, voordat we alweer terug moesten om de laatste trein te halen. Helaas was de zee er niet veel rustiger op geworden. We probeerden zo dicht bij mogelijk te komen, maar de rotsen waren glad en moeilijk om te beklimmen, en het water kwam wel erg gevaarlijk dichtbij. Na wat foto’s gemaakt te hebben van waar eigenlijk de Figure Eight pools moesten liggen (we moeten toch een beetje bewijsmateriaal hebben), besloten we om terug te gaan, want het leek er niet op dat we ze nog met eigen ogen zouden kunnen zien. En daarmee waren we net op tijd! Terwijl we terug over de rotsen klauterden, zagen we achter ons de golven hoger en hoger worden en het geweld waarmee ze de kust naderden werd steeds heftiger. Waarschijnlijk heeft het ons een kleine minuut gekost om bij de grootste golven vandaan te komen, maar toen we eenmaal op een droog stuk waren en achterom keken, was er niets meer te zien van de plek waar we net daarvoor nog stonden. De golven hadden alles overspoeld en het oppervlak waar de Figure Eight pools schijnen te liggen, was onherkenbaar. Gelukkig waren we net op tijd hier weggegaan! Veel meer tijd om van het uitzicht te genieten, was er helaas niet meer. We moesten onze trein redden en hadden niet veel tijd om de jungle weer door te ploeteren. In een tempo wat waarschijnlijk dubbel zo hoog lag als op de heenweg, en met het zweet op onze voorhoofden en ruggen, baanden we onze weg weer terug naar het station en kwamen we precies tegelijk met de laatste trein aan. Niet voor niets zo hard gelopen dus! In de trein hadden we gelukkig een uur lang de tijd om bij te komen, en we waren dan ook stukken minder gezellig dan op de heenweg. Het was al met al best een vermoeiende dag!

Nu lig ik in mijn bedje. Het is nog helemaal niet zo laat, maar ik kan niet wachten tot ik kan gaan slapen. Het weekje studeren en de hike van vandaag hebben me nogal gesloopt, denk ik. Gelukkig heb ik weer een hele week om hier van bij te komen, aangezien ik mijn week weer fijn in de boeken in de bieb mag doorbrengen. Wat nog best lastig gaat worden, aangezien het deze week zo’n 25 graden in Sydney wordt! Met een beetje geluk kan ik genoeg energie opbrengen om mijn studie-uurtjes efficiënt te besteden en kan ik daarnaast ook nog wat tijd in het zonnetje doorbrengen. Daar ben ik hier ten slotte ook wel een beetje voor natuurlijk, en nu het officieel lente is, kan ik daar maar beter van genieten!

P.S.: De laatste foto's moeten de Figure Eight pools voorstellen. Helaas heb ik ze dus niet zo mooi vast kunnen leggen als de gemiddelde blogger, maar dat lag niet alleen aan mijn fotografie-kunsten, zoals jullie nu weten!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.