Goodbye Sydney

Sydney International Airport

Dat was het dan. Het zit erop. Mijn tijd in Australië is voorbij gevlogen, en vandaag was mijn laatste dag. De laatste dag van een bijzonder en uitdagend half jaar. Een half jaar waarin ik heel wat overwonnen heb en waarvan ik een fantastische tijd heb gemaakt. Wat begon met een aantal weken aan heimwee die nooit meer weg leek te gaan, heb ik om weten te zetten tot iets geweldigs. Van het overwinnen van die heimwee tot het behalen van mijn vakken aan USYD, het sluiten van hechte vriendschappen en het verkennen van dit geweldige land. Ik heb mezelf zo nu en dan voor flinke uitdagingen gezet, maar ik ben blij dat ik die kansen gegrepen heb. Blij dat ik, nu het erop zit, kan zeggen dat ik alles eruit heb gehaald wat erin zat. Dat ik USYD zo nu en dan vervloekt heb, maar nu wel kan zeggen dat ik aan een uni heb gestudeerd die niet alleen prachtig is, maar ook nog eens tot de betere universiteiten behoort. Dat ik daar heb moeten ploeteren, maar wél al m’n vakken heb gehaald. Dat ik naast studeren ook heb kunnen genieten van mijn vrije tijd. Van Sydney. Van weekend tripjes, lekker eten, vakanties, en de tijd met mijn vriendinnen. Dat ik in m’n eentje ben gaan reizen, en ondanks het feit dat dat iets moeilijker bleek te zijn dan verwacht, ook dat uiteindelijk geweldig was.

En ik heb genoten. Hoewel het niet altijd gemakkelijk was, ben ik ieder moment blij geweest met mijn keuze om naar Sydney te gaan. Dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en dat ik hier iets moois van heb kunnen maken. En hoewel ik natuurlijk hartstikke blij ben wanneer ik weer thuis ben en iedereen weer kan zien, steekt het ook wel een beetje dat het niet zo gemakkelijk zal zijn om weer terug te komen. Want net zoals ik hier in het begin last van heimwee had, weet ik zeker dat ik ook nu weer wat heimwee zal krijgen. Naar Sydney. De stad die mij zo’n mooie tijd heeft bezorgd.

Ook de afgelopen weken waren heerlijk. Zo fijn om pap, mam en Kim hier te hebben, ze Sydney te hebben kunnen laten zien, en samen de east coast te verkennen. Maar liefst 3000 kilometer hebben we afgelegd met de camper in twee weken tijd, en na al die kilometers kwamen we gisteren weer in Sydney aan. Kim was hier natuurlijk nog niet geweest, dus grepen we de kans om in één dag zo veel mogelijk te kunnen zien. Voor haar om een goede indruk van Sydney te krijgen, voor mij om nog één keer de toerist uit te kunnen hangen en afscheid te nemen van de stad waarin ik 4,5 maand heb gewoond. Die avond sloten we af met een pre-verjaardagsdinertje voor pap, die zijn (extra lange) verjaardag dit jaar in het vliegtuig zal doorbrengen. Een mooie afsluiter van een geweldige vakantie samen!

Na onze weken samen zijn pap, mam en Kim vanochtend in het vliegtuig naar Nederland gestapt. Een dagje eerder dan ik. En stiekem vond ik dat helemaal niet zo erg. Zo kon ik vandaag namelijk nog één keer door Sydney struinen. Nog één keer in die gekke treinen, door het centrum wandelen, en afscheid nemen van Bondi Beach. Nog één keer naar Circular Quay om daar het magische uitzicht in me op te nemen. En om daarmee ook afscheid te nemen van de zomer…

Terwijl ik dit schrijf kijk ik vanuit mijn hotelkamer uit op het vliegveld. Morgenochtend om 10 uur vertrekt daar mijn vliegtuig. Net als op de heenweg wordt het een lange reis van 30 uur met tussenstops op Bali en Jakarta. Toch denk ik dat de reis deze keer een heel stuk sneller zal gaan dan een half jaar geleden. Terugkijkend op alle herinneringen die ik meeneem uit Australië, het bekijken van alle foto’s en het (hopelijk) inhalen van een flink slaaptekort van de afgelopen weken. En uitkijkend naar het moment dat ik weer veilig in Nederland ben, waar ik éíndelijk iedereen weer kan zien en knuffelen! Want zelfs al voelt Sydney nu best een beetje als ‘thuis’, mijn echte thuis ligt toch echt aan de andere kant van de wereld.

Dag, Australië, met je geweldige landschappen, kustlijnen, wildlife, backpacker-oorden en lieve mensen. Bedankt, Sydney. Hopelijk tot ooit!!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.