Dagtripjes en reisplannen

Sydney

Week 5 in Sydney alweer! Een week vol studiestress en vroeg opstaan in een poging om al het leeswerk bij te houden. In een fanatieke bui besloot ik iedere dag om 7.00 mijn wekker te zetten om te gaan studeren voordat ik om 12.00 op de uni moest zijn. ’s Ochtends ben ik het actiefst en gaat studeren het best, maar toch denk ik dat ik hier geen gewoonte van ga maken. Ook na mijn colleges gaat het studeren namelijk nog even door, en ’s avonds ben ik doodop! De volgende week hoop ik het wat rustiger aan te kunnen doen, maar dat heb ik natuurlijk helemaal zelf in de hand.

Natuurlijk ga ik niet ál mijn tijd in studeren steken, en heb ik deze week ook weer wat leuke dingen gedaan! Op woensdagavond ben ik met 3 andere meiden naar The Art Gallery of New South Wales gegaan, waar flink wat kunst hing van Europese en Australische kunstenaars – van de Aboriginals tot de hedendaagse kunst. Erg mooi om te zien! Toch moet ik toegeven dat ik – ondanks al die jaren kunstgeschiedenis – vrij weinig meer ervan af wist, en na twee uur ronddwalen besloten we dan ook dat het wel weer welletjes was geweest. Misschien komen we nog een keer terug om de schilderijen nog eens te bekijken, maar voor nu kan ik de Art Gallery in elk geval van mijn bucket list afstrepen. Zelfs al was het al behoorlijk laat en waren we allemaal ontzettend moe na pas een halve week studeren, toch besloten we dat we wel toe waren aan wat chocolade. En met die behoefte kun je in Sydney wel terecht! Op heel wat straathoeken vind je Max Brenner: een echte chocolate bar waar je van de heerlijkste chocoladecreaties kunt genieten. Hier heb ik voor het slapengaan nog even van een flinke mok warme chocolademelk geslurpt. Tja, winter hè ;)

Donderdag was een behoorlijk drukke dag. Hoewel mijn studiedag er normaal gesproken op donderdag al om 11.00 op zit, moest ik me vandaag op nogal wat groepswerk werpen en besloten we onze vakantie voor de Spring Break (die al over 5 weken is!) vast te leggen. Ons plan staat nu vast: op vrijdagavond nemen we de bus naar Byron Bay, waar we op zaterdagochtend aankomen. Hier verblijven we tot dinsdag, waarna we weer de bus nemen naar Surfers’ Paradise/Gold Coast, waar we nog ongeveer

2,5 dag blijven. Daarna gaan we richting onze eindbestemming: Brisbane! Het duurt nog even, maar ons enthousiasme is al flink aangewakkerd door het boeken van de bussen. Laat die vakantie maar komen!

’s Avonds ben ik voor het eerst naar een club geweest hier in Sydney. De clubs zijn hier nogal wat. Je betaalt zo’n 10 tot 30 dollar entree, en vervolgens mag je nog minstens 15 euro neertellen voor ieder drankje wat je neemt. Ook schijnen ze nogal strikt te zijn wat betreft het binnen laten van gasten: als je dronken bent, kom je er niet in. Als je luidruchtig bent in de rij, kom je er niet in. En ook als je er niet uit ziet zoals de gemiddelde gast daar (mannen in pak of op z’n minst overhemd, dames in korte jurkjes met torenhoge hakken), word je wat minachtend aangekeken voordat je ofwel wel, ofwel niet binnen wordt gelaten. Lena en ik besloten al vóór 10 uur naar Club Ivy te gaan, aangezien je dan geen entree hoeft te betalen (Hollanders hè!). Wel vroeg, dat zijn we namelijk helemaal niet gewend! Ivy is een

nogal bekende club in Sydney en maakt haar roem helemaal waar. Het was er prachtig, verschillende verdiepingen die erg stijlvol ingericht waren, en buiten bevond zich zelfs een zwembad, waar in de zomer blijkbaar nog in wordt gezwommen tijdens het uitgaan ook. Na één drankje (19 dollar!) besloten we echter dat we niet nóg meer geld wilden uitgeven en gooiden we het over een andere boeg. Héél sociaal gedaan de hele avond, wat natuurlijk tot wat extra cocktailtjes leidde. Sorry Australiërs, maar toch bedankt! Al met al een leuke avond, met wat gekke en dronken mensen toe, maar we hebben ons goed vermaakt. Aangezien we al vroeg startten, namen we ook alweer vroeg de bus naar huis, en om 2 uur lag ik in mijn bed. Waar me nog een flinke Skype sessie wachtte! Heel gek om met mijn vriendinnen van thuis te Skypen wanneer zij op het punt staan om te gaan eten, terwijl ik niet meer helemaal nuchter terug ben van een avondje stappen. Heel gezellig, stiekem mis ik ze wel!!!

Op zaterdagavond besloten Lena en ik dat we Luna Park van onze bucket list af wilden strepen. Luna Park is een soort kermis/pretpark aan de andere kant van de Harbour Bridge. We hadden de lichtjes en het reuzenrad al een aantal keren vanaf het Opera House bekeken en vonden dat we daar zelf ook eens een kijkje moesten nemen. Vanaf vrijdag waaide het echter al flink in Sydney en het was behoorlijk koud. Toen we de trein uitstapten, bleek het zelfs te regenen! Dat was al een flinke tegenvaller, het voelde net als een vieze Nederlandse herfstavond. Toen we eenmaal koud en nat bij Luna Park aankwamen, kwamen we erachter dat dit park nogal overrated is. Er liepen alleen maar kleine koters van een jaar of 8 rond, de populairste attractie was waarschijnlijk het touwtje trekken, je moest maar liefst 20 dollar neertellen om een paar minuutjes in het reuzenrad te zitten, en als kers op de taart begon het steeds harder te regenen. Een klein beetje teleurgesteld besloten we dat we wel een andere keer terug zouden komen voor het reuzenrad, en vonden we dat we wel weer een warme chocomel verdiend hadden. Hello again, Max Brenner!

Vandaag, zondag, was alweer de laatste dag voordat de colleges weer beginnen. We besloten om hier gebruik van te maken door de Spit to Manly coastal walk te doen! We liepen zo’n 9 kilometer van Spit naar Manly Beach. Hier hebben we ons hoofd flink leeg kunnen laten waaien en alle gedachten aan colleges, leeswerk en groepsopdrachten verdwenen dan ook als sneeuw voor de zon. Een pittige wandeltocht, maar met ontzettend mooie uitzichten: net als de rest van de hele kustlijn was ook dit stukje Sydney weer prachtig. Helaas hing er een flinke grijze lucht, wat de foto’s niet ten goede is gekomen. Eenmaal in Manly aangekomen, brak eindelijk de zon door en vond ik dat ik mezelf wel mocht trakteren op een ijsje (het is tenslotte Kims verjaardag!). Op het strand hebben we van de laatste minuutjes zon genoten tot we de ferry terug naar de stad moesten nemen. Al met al een hele geslaagde dag!


Nu zit ik weer op mijn kamertje en ga ik me zo op mijn avondeten en mijn leeswerk werpen. Als het goed is, mag ik Kim vanavond ook nog even live trakteren op mijn gezang voor haar verjaardag! Een gek idee dat thuis vandaag de hele hut vol zit met familie, en ik er niet bij kan zijn. Toch weet ik zeker dat ze zich zonder mij ook prima vermaken, en andersom is dat ook steeds meer het geval! Op naar weer een nieuwe week in Sydney!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.