Back to the books

Sydney

Een nieuwe week als student, met een nogal overheersende holiday-feeling. Zo na de vakantie valt dat studeren toch een beetje tegen, om eerlijk te zijn. Ik word heen en weer gesleurd tussen de gedachte dat ik in de bieb moet zitten om te studeren, en de gedachte dat ik moet genieten en zo veel mogelijk leuke dingen moet doen zo lang ik nog in Sydney ben. Want hoewel de druk van uni toch weer behoorlijk toe begint te nemen, kan ik nog niet zeggen dat ik zo productief ben als ik zou willen. Ik voel namelijk misschien nog wel meer druk vanwege het feit dat ik op de helft van mijn avontuur ben, ik nog maar 4 weken college heb, dan alleen nog maar wat tentamens en dat het dan al ‘farewell Sydney’ is. Ik wil nog zo veel doen!! En zo werd een groot deel van de tijd die ik eigenlijk aan mijn assignments wilde besteden (oeps), opgeslokt door het op zoek gaan naar leuke activiteiten in Sydney en omstreken. Mijn bucketlist werd weer een aantal keren tevoorschijn getoverd, maar deze week heb ik er toch maar weinig van af kunnen strepen. Helaas moest ik er verder namelijk toch echt aan geloven. Volgende week heb ik mijn eerste presentatie, en in de weken daarna volgen nog een heleboel meer deadlines. Stress dus!

Gelukkig was er tussendoor wel even tijd om te ontsnappen aan de uni, en om wat nieuwe lunchtentjes uit te proberen. Want dat is iets waar je in Sydney niet omheen kunt: lekker eten! De Aussies doen niet aan bescheiden zijn en toveren de mooiste creaties op je bord. Dat wil echter niet zeggen dat je je schuldig hoeft te voelen na zo’n lunch, aangezien ze meestal nog een healthy variant op alles hebben ook. Zo had ik vandaag een raw White Chocolate taartje, met alleen maar natuurlijke en gezonde ingrediënten. “Hoe dan??” vraag ik me vaak wel af, al denk ik daar liever niet te veel over na. Of het nou echt gezond is of niet: voor mij is het een prima excuus om nog meer lekkers uit te proberen!

Op zaterdagavond kreeg ik een uitnodiging voor een cruise party – een feestje op een boot die tijdens zonsondergang door de harbour voer, met het mooiste uitzicht dat ondertussen toch een beetje als thuis voelt: het Opera House en de Harbour Bridge. Al duurde het feest maar een paar uurtjes,

kon ik na een uur nauwelijks meer lopen doordat ik zo slim was om hakkenschoenen aan te doen, was het behoorlijk koud buiten en had ik geen jas bij me, en waren we allemaal hartstikke misselijk (dat zou ‘zeeziek’ genoemd kunnen worden, maar kan ik helaas ook wijten aan de onbeperkte (!) voorraad wijn); het was een heerlijke avond die helemaal compleet werd toen we vanuit de boot uitzicht kregen op vuurwerk aan de andere kant van de harbour. De gebouwen en lampjes die de hele stad verlichtten, maakten het uitzicht magisch, en het besef dat we nog maar twee maanden in deze fantastische stad door mogen brengen, kwam nu toch echt wel binnen. Ik ben hartstikke verliefd geworden op Sydney, en weet nu al dat ik de levendigheid en diversiteit enorm ga missen zodra ik weer terug thuis ben. Voor nu nog even alles eruit halen wat erin zit, dus! We besloten de pijn aan onze voeten dan ook te negeren, en nog lekker door te feesten in Argyle, een club in The Rocks. Al met al een prima avond!


Helaas dacht ik daar vanochtend net iets anders over. Misschien heb ik toch een héél klein beetje spijt van die wijntjes, maar gelukkig stond er niet al te veel op de planning. Het plan was om de ferry naar Manly te pakken en daar wat rond te struinen, maar bij de ferry’s aangekomen, bleek dat we niet de enigen waren met dat plan: het was er zo ontzettend druk dat het nog minstens een uur zou duren voordat we aan de beurt waren om de boot naar Manly te nemen. Wijziging in de plannen, dus! We besloten naar Bondi te gaan, waar op zondag altijd een leuke markt is. Daar struinden we wat rond, en lunchten we in één van de super healthy tentjes die Bondi rijk is. Bondi staat namelijk nogal bekend om de fit girls, beach boys, salades en spray tans. Genoeg om te zien dus, en gelukkig ook genoeg om te proeven. We shopten nog wat, maar toen het begon te regenen (de vierde keer sinds ik hier ben, sorry not sorry), besloten we om terug te gaan en de rest van de avond nuttig te besteden door nog wat te studeren.


Nu vind ik het wel weer welletjes geweest. De volgende week staat hoe dan ook weer in het teken van alle assignments en presentaties, dus probeer ik vanavond nog even van mijn ‘rust’ te genieten nu het kan. Het lijkt wel alsof het weer heeft besloten dat het weer tijd wordt om me op te sluiten in de bieb, want voor de komende dagen zijn er slechts wolken en af en toe zelfs regen voorspeld. Iets wat in Nederland een prima week zou zijn, maar wat in Sydney niet zo vaak voor komt. Van dat weer zal ik dan ook maar gebruik maken. Binnen blijven is namelijk toch echt de beste eerste stap naar het studeren toe. Hopelijk is er ook deze week tussendoor nog tijd voor wat leuke dingen, maar voor nu moet ik het even doen met het vooruitzicht aan mijn boeken. Op naar weer een nieuwe week, de eerste week van mijn laatste volledige studie-maand aan de prachtige University of Sydney!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.