O-Week!

Sydney

Weer een week verder in Sydney, waar altijd wat te beleven valt. Dat bleek deze week wel weer. Het was O-week op de uni en in QMB, dus er werden een heleboel activiteiten georganiseerd gedurende de week. Ik had verwacht dat dit behoorlijk veel tijd zou opslokken, zoals ik gewend ben van de introductieweken in Nijmegen, maar dat viel wel mee. Vooral op de uni werd er eigenlijk maar weinig aan introductie gedaan. Maar goed, dat vertel ik zo. Eerst wil ik even mijn excuses aanbieden. Het was namelijk van begin af aan mijn bedoeling om deze verhaaltjes zo kort mogelijk te maken, aangezien ik goed weet hoe vervelend het is om van die ellenlange verhalen te lezen, maar ik ben bang dat me dat deze keer niet gaat lukken gezien de hectiek en alle activiteiten van deze week. Ik probeer het zo kort en bondig mogelijk te vertellen: mijn ervaringen tijdens mijn tweede week in Sydney!

Op maandag en dinsdag hadden we wat informatieve dagen op de (prachtige!) campus, en op donderdagavond was er een Welcome Party in Manning Bar, de uitgaansgelegenheid op de campus. Dat was dan ook het enige wat door de universiteit georganiseerd werd, en de organisatie ervan was niet eens echt goed. Op dinsdag konden we namelijk een stadstour kiezen en zouden we door oudere studenten begeleid worden door de door ons gekozen wijk. Ik koos voor een tour door The Rocks en Cirqular Quay, waar de bekende Harbour Bridge, het Opera House en The Rocks zich bevinden. Hartstikke leuk, ware het niet zo dat onze gidsen meteen bij het uitstappen van de bus al zeiden: “Veel plezier vandaag, wij gaan op een bankje zitten, als jullie vragen hebben kom maar langs!”. Doei tour. Dan maar ons eigen plan trekken. Een zooitje ongeregeld, wat uiteindelijk gelukkig wel tot een gezellige middag leidde.

Woensdag was de eerste dag dat ik me daadwerkelijk een beetje student mocht voelen. We hebben namelijk al een heleboel opdrachten die voltooid moeten worden vóór de colleges beginnen, en aangezien we in het huis geen onbeperkte WiFi hebben, besloot ik samen met twee andere meiden om hiervoor op de uni aan de slag te gaan.

Ook op donderdag hadden we ‘vrij’. Geen door de uni georganiseerde activiteiten, dus vandaag dan maar zelf op pad. Samen met Lena, een meisje van mijn studie in Nijmegen, ben ik naar de Royal Botanic Gardens gelopen. Onderweg pikten we het Queen Victoria Building nog even mee: een prachtig gebouw, zowel van buiten als van binnen, vol luxueuze winkels en koffietentjes. De Royal Botanic Gardens lieten me dit echter meteen weer vergeten. Wat een heerlijke plek, vol prachtige planten, bloemen en bomen, en wat een rust heerst er hier! We keken onze ogen uit tussen de prachtige natuur en liepen door naar Mrs. Macquaries Point, waar je het meest geweldige uitzicht had op het Opera House en de Harbour Bridge. Toen we genoeg van het uitzicht genoten hadden, moesten we snel terug naar huis om ons klaar te maken voor het eerste echte feestje hier in Sydney!

De feestjes beginnen hier behoorlijk vroeg en er bestaat de ‘lockout rule’, wat inhoudt dat je na 01.30 nergens meer naar binnen mag, en dat om 3 uur de laatste ronde aan drankjes ingaat. Totaal anders dan wat ik gewend ben! Ons feest werd echter georganiseerd door de uni en werd gehouden in de Manning Bar, op de campus. Het feest duurde

van 7 tot 12, wat ik helemaal prima vond. We kwamen er rond 9 uur aan en ik ben als één van de enigen ook daadwerkelijk tot 12 gebleven, aangezien de rest liever ergens anders naar toe ging. Fine by me, ik had een leuke avond en lag nog op tijd in bed ook, top!

Op vrijdag stond de Bondi to Coogee coastwalk op mijn programma. Met een groepje van 6 meiden zijn we van Coogee Beach naar Bondi Beach gelopen, waar we de meest geweldige uitzichten hadden vanaf de kustlijn. Hier heb ik flink de toerist uitgehangen en héél veel foto’s gemaakt, maar wat je op de foto’s ziet is bij lange na niet zo mooi als de realiteit. Na een hele middag gelopen te hebben en met gisteren erbij alweer ruim 30 kilometer aan wandelingen op de teller, waren we kapot en gingen we terug naar huis. Op tijd naar bed zelfs, want mijn wekker stond héél vroeg!

Zaterdag moest ik namelijk al om 5.30 op voor een activiteit waar ik al een hele tijd naar uit keek: Breakfast with Koalas! ’s Ochtends om 7.00 ging voor ons Wild Life Sydney Zoo open en kregen we een tour door de dierentuin, waar we verschillende typische Australische dieren zagen en er een verhaaltje bij te horen kregen. Hier zag (en aaide!) ik mijn eerste kangoeroe! Daarna gingen we door, op naar dat waar we voor kwamen: het ontbijt. Met de koala’s! Tijdens het ontbijt stonden namelijk om ons heen een aantal bomen, waar koala’s in hingen/sliepen. Na het eten mochten we erbij en konden we er mee op de foto. Helaas mocht je ze niet aaien, hoe graag ik ze ook even had geknuffeld. Deze beestjes zijn zó leuk!

’s Middags heb ik met Lena wat rondgestruind door de stad en zijn we de artistieke Etsy market - een markt vol met handgemaakte, artistieke hebbedingetjes - en een vlooienmarkt afgegaan.

Hierna zijn we met 4 andere meiden gaan lunchen in Newtown, een suburb vlakbij QMB, waar een heleboel winkeltjes en eettentjes te vinden zijn. Dit was niet zomaar een lunch, we gingen namelijk een vakantie boeken! Van 23 september tot en met 1 oktober is hier namelijk Spring Break: de ideale gelegenheid om de rest van Australië te verkennen. Aangezien de georganiseerde groepsreizen ons véél te duur zijn, besloten we met een klein groepje om samen wat te organiseren. De trip gaat naar Brisbane, waar we heen gaan met de Greyhound hop on hop off bus. Tussendoor zullen we bij een aantal bekende plekken stoppen, zoals Surfers Paradise aan de Gold Coast en Byron Bay. Na een week vliegen we dan vanuit Brisbane weer terug naar Sydney. De colleges zijn nog niet eens begonnen, en we kijken nu al uit naar deze trip!

Zondag, vandaag, de laatste dag voordat de colleges beginnen. Een warme dag in Sydney met zo’n 26 graden, maar ik koos ervoor om vandaag met een groepje naar de beroemde Blue Mountains te gaan, waar het slechts 16 graden was. We vertrokken al erg vroeg, maar dat was ook wel nodig gezien de reis er naartoe. Na zo’n 2,5 uur kwamen we op de plek van bestemming aan en trokken we de bergen in. Prachtige uitzichten die we vier uur lang mochten aanschouwen terwijl we door de bossen liepen en foto’s maakten. Behoorlijk wat kilometers gemaakt en trappen gelopen, wat ik dan ook wel flink voelde in mn benen. ’s Avonds mochten we de lange treinrit terug weer beleven, en daarna was iedereen dan ook helemaal kapot. Lekker op tijd naar bed, zodat ik morgen fris en fruitig aan mijn eerste week op de uni kan beginnen!

Al met al een geslaagde, maar drukke week. De heimwee heeft op dit moment gelukkig al een stuk minder de overhand, maar komt op vrij onverwachte momenten nog wel opduiken. Gelukkig beginnen de colleges morgen! Ik heb er veel zin in, voornamelijk omdat ik wel wat structuur kan gebruiken in mijn dagen hier. Hopelijk kan ik na een aantal weken studeren, zeggen dat de tijd vliegt!

P.S.: Ik beloof dat het volgende verhaal wat korter wordt!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.