Tourists in Sydney

Sydney

Hoewel Sydney ondertussen al 14 weken mijn thuis is, heb ik deze week nogmaals de typische toerist uitgehangen. Christi kwam namelijk voor 6 dagen over vanuit Melbourne! Heerlijk om weer eens een bekend gezicht te zien en natuurlijk ontzettend leuk om na mijn weekendje Melbourne, ook ‘mijn’ stad aan haar te kunnen laten zien! Samen met een vriend van haar, Daan, hebben we dan ook een heleboel gezien, gegeten en genoten.

Helaas was dit wat betreft mijn studie niet de ultieme week voor toeristen-uitstapjes, aangezien ik weer 2 presentaties op de planning had staan. Ik moest me dan ook zo nu en dan even terugtrekken om de good old nerd uit te hangen en te gaan studeren. Gelukkig waren de uitstapjes een welkome afwisseling en een goed excuus om er even tussenuit te knijpen en te ontspannen!

De dagen vlogen voorbij. Van een not-so BBQ (leuk plan, dat barbecueën op ons dakterras, maar dan moet de barbecue het ook wel doen) op woensdagavond tot een dagje genieten van het zonnetje aan het strand van Manly op donderdag, over naar een avond stappen in een club met bowlingbaan op vrijdag. Juist ja, een bowlingbaan in een club! We hebben ons dan ook kostelijk vermaakt met bowlingballen gooien (ja, eerder gooien dan rollen, zoals het hoort), het feit dat we geen één keer strike wisten te gooien verbloemend met wat drankjes en dansjes op de bijbehorende dansvloer. Al met al een prima avond!

De ochtend erna was mijn kamertje toch nét iets te klein om de katers van maar liefst 2 personen aan te kunnen, dus besloten we erop uit te gaan en er een markt-/staddagje van te maken. We begonnen bij Glebe Markets, waarna we gingen lunchen tussen al het moois bij mijn Grote Favoriet The Grounds of Alexandria. Hierna was het tijd voor het échte Sydney: op naar de Rocks en Circular Quay, waarna we het altijd prachtige uitzicht van het Opera House en de Harbour Bridge bewonderden vanaf Mrs. Macquarie viewpoint in de Botanical Gardens.

Aangezien het het laatste weekend van de Night Noodle Markets was, sloten we onze dag hier af met nog wat laatste semi-lekkere dingetjes terwijl we eigenlijk nog véél te vol zaten van onze lunch en het ijs dat we die middag nog opgesmikkeld hadden.

Op zondag deden we de Bondi to Coogee walk. Deze coastal walk heb ik zelf tijdens één van mijn eerste weken in Sydney gedaan, en de geweldige uitzichten van de kustlijn zijn me zo goed bijgebleven dat ik dit een absolute must-do vond voor Christi en Daan. Deze keer met wat special effects: op dit moment is er namelijk het Sculptures by the Sea festival, met een heleboel kunst (of wat men tegenwoordig ook kunst noemt) langs de kust van Sydney. De gekke creaties maakten de coastal walk net wat specialer, maar tegelijkertijd ook een heel stuk drukker: zó veel toeristen heb ik nog nooit bij elkaar gezien en dat maakte het dan ook een stuk lastiger om bij onze eindbestemming te komen. Toen we uiteindelijk toch in Bondi aankwamen, besloten we onszelf te trakteren op een échte gezond-maar-lekkere Bondi-lunch, en besloot Sydney ons te trakteren op een flinke plensbui. Dat was toch wel een minpuntje aan dit weekend: het bijna-altijd-lekkere weer in Sydney vond het tijd om daar deze week eens een keer verandering in te brengen. Sydneysiders waren oh zo gelukkig, maar wij iets minder: vrijdag was namelijk de eerste dag in máánden dat het weer eens een hele dag regende. En hoe! Ik heb er weinig van gemerkt aangezien ik mijn hele vrijdag in de bieb heb doorgebracht, maar voor onze Melbourne-bewoners was het toch wel een tegenvaller die natuurlijk niet voldeed aan de zonnige verwachtingen van Sydney. En ook nu, terwijl wij lekker aan onze lunch zaten, kwam het weer met bakken uit de hemel. Wederom perfect getimed wat betreft mijn studie, aangezien ik net op weg naar huis was om in de boeken te duiken (wat overigens een stuk langer duurde dan gepland omdat héél Bondi in dezelfde bus wilde stappen om te schuilen voor de regen), maar voor Christi en Daan was het toch even een domper op hun Bondi-Beach dagje.

Maandag was het tijd voor mijn gevreesde laatste twee presentaties. Dat presenteren blijft toch nog wel een dingetje: in het Engels kletsen tegen een groep mensen van wie dit hun moedertaal is, en dan ook nog niet zomaar over het weer, maar over onderwerpen die nog diepgang hebben ook. In vergelijking met mijn presentatie van vorige week kan ik denk ik niet klagen, maar ik wacht toch nog even rustig mijn cijfers af voordat ik durf te zeggen dat het goed ging (Pessimist? Ik?). Alsnog viel er een hele last van mijn schouders af, en dat, samen met het feit dat het Christi en Daans laatste avond in Sydney was, moest gevierd worden op maandagavond! We gingen naar een tapasbar in Glebe waar we heerlijk hebben gegeten onder het genot van een glaasje sangría en met op de achtergrond live flamenco-danseressen. Niet alleen het eten en de sangría, maar ook de knoflook was in overvloed, en dat heb ik dan ook de hele avond geproefd, bang voor geur die na een nacht met twee knoflook-draken uit mijn kleine kamertje zou komen.

Die smaak besloten we vanochtend weg te spoelen met een afscheidsbrunch bij Local Mbassy: de Red Velvet Pancakes werden weer op tafel gezet! Terwijl we nog wat laatste uurtjes kletsten over van alles en nog wat, kwam bij mij langzaam het besef dat de eerstvolgende keer dat ik Christi weer zal gaan zien, alweer in Nijmegen is. Wat hebben we lang uitgekeken naar de weekendtripjes waarin we elkaar onze steden zouden laten zien en wat is het gek dat dat nu alweer achter de rug is. En wat een gek idee dat voor Chris het avontuur in Melbourne er alweer op zit en dat ze nu al aan haar langverwachte reisplannen begint. En dat dat voor mij ook nog maar een aantal weken duurt!

Voor nu is het nog even doorzetten en proberen zo veel mogelijk te genieten van mijn tijd in Sydney, die niet meer zo lang is. Er staan me nog wat assignments en natuurlijk mijn tentamens te wachten, maar daarna zit het er voor mij ook al op. Terwijl ik vanuit mijn slaapkamerraam de hemel langzaam oranje zie verkleuren en de laatste vliegtuigen van vandaag zie opstijgen en landen, neem ik me voor om me de komende weken zo tussen het studeren door te gaan vermaken met het uitstippelen van mijn reisplannen en het uitkijken naar de dagen waarop ik aan helemaal NIKS anders meer hoef te denken dan aan hoe ik van A naar B kom en of ik wel bruin genoeg thuis kom. Prima vooruitzicht, kom maar door!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.