Horses & beaches

Sydney

Ook deze week stond (surprise!) in het teken van studeren. De laatste week met officiële lessen; vanaf volgende week bestaan de colleges slechts uit het herhalen van de studiestof. Om te proberen bij te blijven, bracht ik weer regelmatig wat bezoekjes aan de bibliotheek. Nog maar drie assignments te gaan, en dan kan ik me gaan voorbereiden op mijn tentamens!

Toch dwaalden mijn gedachten zo nu en dan af, en dan met name naar de reizen die ik nog in het verschiet heb. Ik wilde namelijk mijn laatste trip boeken, en dat is na heel wat research gelukt! Op 27 november vertrek ik naar Melbourne, waarna ik twee dagen lang met een bustour de Great Ocean Road ga doen. Die route trek ik door tot aan Adelaide, waar ik nog twee dagen verblijf, en daarna vlieg ik alweer terug naar Sydney om mijn kamer leeg te halen en me voor te bereiden op mijn reis door Nieuw-Zeeland!

Aangezien ik vond dat ik na vrijdag wel genoeg tijd in de boeken had doorgebracht, planden we iets leuks voor de zaterdag: we gingen naar Royal Randwick, het paardenrace circuit in Sydney! Het bleek precies zo te zijn als verwacht, en we waren dan ook maar al te blij dat we voor ons gevoel behoorlijk overdressed de deur uit waren gegaan. Iedereen liep er poepiesjiek bij: mannen in driedelig pak en vrouwen in duidelijk dure jurken met de gekste creaties in de vorm van een hoed op hun hoofd. Hoewel we het gevoel hadden dat het dan ook voornamelijk om de looks ging op een dag als vandaag, bleek dat niet helemaal waar. Het was niks speciaals om flink wat centen in te zetten op je favoriete paard, en met name de mannen stonden dan ook flink te juichen langs de kant wanneer de paarden voorbij zoefden. Dat ging in een record tempo: telkens maar één ronde waarin je de paarden maximaal vijf seconden lang kon zien. Om er toch een beetje bij te horen, zetten ook wij wat geld in. Een schamele vijf dollar op het paard waarvan ik vond dat hij de leukste naam had – zo veel kennis had ik nou óók weer niet. Hoewel het de spanning wel wat verhoogde en ik nu helemaal begreep waarom iedereen zo enthousiast was, heb ik niks gewonnen. Eén van de andere meiden wel: maar liefst 55 dollar! Een prima manier om je weekje Sydney terug te verdienen, als je het mij vraagt.

Aangezien het zulk lekker weer was, besloten we aan het eind van de middag naar Coogee te gaan om daar nog even aan het strand te kunnen liggen en de laatste beetjes uni-stress uit ons lichaam te kunnen zonnen. Helaas dacht het weer daar iets anders over, want op het moment dat we (met blaren op onze tenen door die fantastische hakkenschoenen – hoort er natuurlijk bij als je tussen de kale kak rondloopt) in Coogee aankwamen, had het zonnetje plaatsgemaakt voor een stevige wind en was het niet meer erg prettig om buiten te zitten. Helaas! Geen excuses meer over, dus toch maar naar huis om nog wat te studeren.

’s Avonds liepen we naar het centrum, waar het Lights in the City festival plaatsvond: een fiets-festival in de Royal Botanical Gardens. Fietsend door het park zag je de prachtig verlichte bomen en andere gekke creaties, en aangekomen bij Mrs. Macquarie viewpoint dansten we bij een silent disco met uitzicht op de Harbour Bridge. Kan slechter!

Vandaag, zondag, was het maar liefst 30 graden in de stad: een uitzondering op de rest van de week, waarvoor flink wat regen voorspeld is. Aangezien we de komende week hoogstwaarschijnlijk weer behoorlijk wat tijd in de bieb door zullen brengen, wilden we vandaag nog even één keer van het lekkere weer genieten. En waar kan dat beter dan aan het strand!? Bronte Beach was prachtig als altijd, maar in tegenstelling tot de vorige keren dat ik hier was, lag het strand bomvol met mensen die hetzelfde plan hadden. Dat deed de alleen-op-de-wereld feeling die we al vaak in Australië hebben gehad een beetje teniet, al mogen we natuurlijk niet klagen na zo’n natuurlijke vitamine D-boost. Helaas moesten we alweer redelijk vroeg terug naar huis om nog aan onze assignments te werken, maar gelukkig weten we allemaal heel goed dat dat zeker niet de laatste stranddag was!

Als ik zo door mijn agenda blader en mijn plannen voor de komende weken bekijk, besef ik dat de tijd opeens erg snel gaat. Over precies een maand ben ik al aan mijn eerste trip bezig, en vandaag over 7 weken zijn pap en mam er al! Hoewel ik enorm van mijn tijd hier geniet en ik heel erg uitkijk naar het moment dat ik écht kan gaan reizen, kan ik niet wachten tot ik iedereen thuis weer kan zien en kan knuffelen. Papa en mama, Kim, oma’s en opa, de rest van mijn familie, Sven, mijn vriendinnen… Stiekem mis ik ze écht wel!!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.