The University of Sydney

Camperdown, Sydney

Het is zaterdagochtend en mijn eerste week als student in Sydney zit er alweer op. Wederom een hectische week, maar langzamerhand begin ik hier een beetje mijn draai te vinden. Ondertussen ben ik op een punt aangekomen waar ik niet meer per se naar huis wil, maar waar ik wil dat iedereen van thuis hier naar toe komt zodat ik ze alles kan laten zien. Ja, iedereen! Want ja, ik mis thuis nog steeds behoorlijk.

Mijn eerste week als student, dus. Ik voel me stiekem weer een brugklassertje, helemaal alleen tussen allemaal nieuwe mensen in een totaal nieuwe en onbekende omgeving. Met als verschil dat in de brugklas iedereen nieuw was, en dat hier iedereen elkaar en de campus al lijkt te kennen. En die campus, dat is nog even een dingetje. Want wat is het hier groot! Ik wist van tevoren natuurlijk al wel hoe de universiteit eruit zou zien, maar ik had voornamelijk het grote bekende ‘Quadrangle’ gebouw in gedachten. Dat is het gebouw op de foto (het is me nog niet gelukt om er een mooie foto van te maken, aangezien mijn iPhone niet in staat schijnt te zijn om zo'n groot gebouw vast te leggen). Ik had geen idee dat er zich daar omheen nog een heleboel andere gebouwen bevonden, die zich uitstrekken tot midden in het centrum, zo’n half uurtje van het hoofdgebouw vandaan. Wel kan ik zeggen dat dat hoofdgebouw prachtig is, niet te vergelijken met wat ik gewend ben in Nijmegen. Het lijkt wel een kasteel! Eén nadeel: ik heb er zelf geen les.

Mijn allereerste dag, maandag 31 juli. Hier had ik al zó lang naar uitgekeken, en ik was dan ook behoorlijk enthousiast over het feit dat ik vandaag met het leukste vak zou beginnen! Viel dat even tegen. Na een hele ochtend in de regen over de marktjes op de campus te hebben gestruind (vandaag was O-Day: een soort campusmarkt met overal eten en mogelijkheden om je in te schrijven bij verschillende societies), ging ik naar mijn allereerste college. En dat was totaal niet wat ik ervan verwacht had. Met een dubbel gevoel ging ik aan het eind van de dag weer terug naar mijn kamer. Het eerstvolgende college was pas weer woensdag, dus ik had ook totaal geen vergelijkingsmateriaal met de andere vakken. Dinsdag ging ik meteen naar mijn studieadviseur en die wist me gelukkig te vertellen dat ik het vak kon omruilen. De rest van de week stond dus in het teken van afwegingen maken tussen het ene en het andere vak en kijken of dit überhaupt wel in mijn rooster paste, wat nog een behoorlijke uitdaging bleek. Gelukkig zijn de rest van de vakken die ik deze week heb gevolgd wel oké, en heb ik volgens mij een goede vervanger voor mijn eerste vak gevonden.

Helaas kan ik na een weekje van alleen maar hoorcolleges (de werkgroepen beginnen pas volgende week) al zeggen dat ik waarschijnlijk niet zo veel vrije tijd ga hebben hier, want de vakken zijn behoorlijk lastig en het niveau lijkt aardig hoog te liggen… Het lijkt erop dat mijn wens van de vorige keer wel uit gaat komen: ik ga hier genoeg te doen krijgen, al is het dan wel voornamelijk studeren. Zo zal de tijd echt wel sneller omgaan!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.