Boeken, boodschappen en beesten

Sydney

Week 2 als student aan The University of Sydney en ik ben fanatiek als nooit tevoren. Sinds deze week heb ik namelijk mijn werkgroepen, en die vereisen nogal wat participatie. Aangezien ik zo’n beetje de enige internationale student ben in al mijn klassen, is de druk om te presteren nogal hoog. Iedereen lijkt flink wat voorkennis te hebben of in ieder geval heel goed mee te doen tijdens de lessen, dus zit er maar één ding op: alle colleges voorbereiden en álles lezen. Alles. Deze eerste week stond dan ook voornamelijk in het teken van proberen de rest bij te houden, boeken kopen en lezen – veel lezen.

Toch mag ik niet klagen. Ik heb namelijk genoeg leuke dingen gedaan zo tussen het studeren door. Vorige week vrijdag ben ik op een Whale Watching cruise gegaan: 3,5 uur lang op een bootje de zee over om walvissen te spotten. Als een kind zo blij was ik toen ik er een zag, waarna ik meteen terug viel in de realiteit: blijkbaar word ik dus zeeziek. Na die ene walvis heb ik er geen meer gezien, aangezien ik met mijn ogen dicht de rest van de cruise heb afgemaakt in de hoop dat ik niet mijn hele ontbijt eruit zou gooien. Dat is in ieder geval gelukt. En ach, ik heb tenminste één walvis gespot!

Op zaterdag gingen we weer naar Glebe Markets. Mijn tweede, en zeker niet mijn laatste keer. Er hangt hier een heerlijk sfeertje, overal worden leuke, knotsgekke vintage kleren verkocht en waar je maar kijkt zie (en ruik!) je kraampjes met eten. Hier heb ik mijn eerste goedkope aankoop gedaan in Sydney! Tot zover heb ik alleen nog maar geklaagd over de absurde prijzen, maar het is me gelukt om voor 14 dollar in totaal een jurkje én een paar schoenen te kopen. Dat heb ik zelfs in Nederland nog niet voor elkaar gekregen!

Zondag is hier ook wel travel day. Dan kun je namelijk voor $2,60 door heel Sydney reizen, wat aardig goedkoop is voor deze stad. Afgelopen zondag ging ik met een groepje meiden naar Watsons Bay: een baai met een prachtige kustlijn, leuke haventjes en strandjes en een geweldig uitzicht op Sydney’s skyline. Hier hebben we een coastal walk gedaan naar de vuurtoren van de baai en op één van de gezellige strandjes wachtten we op de zonsondergang. Dat was het helemaal waard! Terwijl de zon nog aan het zakken was, voeren we met de ferry terug naar Circular Quay. Met onze haren en sjaals in ons gezicht, wegwaaiend door de stevige wind op de boot, maar met een glimlach van oor tot oor naderden we de Harbour Bridge en het Opera House. Wát een uitzicht met die prachtige lucht!!De week daarop stond weer in het teken van studeren, artikelen lezen en colleges bijwonen. En boodschappen doen! Ik maak er hier een sport van om zo goedkoop mogelijk mijn dagelijkse benodigdheden te kopen, en het lijkt steeds beter te gaan. Van de Aldi naar een groenteboer met ‘imperfect vegetables’, naar Paddy’s market vol groenten en fruit: ik heb zo’n beetje de hele stad rondgesjouwd met véél te veel kilo’s aan boodschappen op mijn schouders, maar ach, dat scheelde me weer een paar euro’s. Ik blijf natuurlijk wel een student ;)

Toch was dat studeren geen probleem met de gedachte aan het erop volgende weekend. Ik heb me voorgenomen om hier doordeweeks zo veel mogelijk tijd aan mijn studie te besteden, zodat ik in het weekend ‘vrij’ heb en leuke dingen kan gaan doen. Zo ook dit weekend! In The Rocks vond namelijk het Smooth Festival of Chocolate plaats, met je raadt het al: heel veel chocola. Daar kon ik prima mijn weg vinden!

Vandaag, zondag, was alweer mijn laatste dag van deze hectische week. De laatste dag voordat ik mezelf weer in mijn boeken moet werpen. En die dag is goed besteed! Vandaag ging ik namelijk naar Taronga Zoo: Sydney’s beroemde dierentuin met uitzicht over de hele stad. Met een gondel kun je naar boven, richting alle dieren. Hier was genoeg te spotten! Van de typische Australische wombat en Tasmaanse duivel tot de ‘standaard’ giraffes en apen. Spinnen, slangen en kikkers – zelfs geitjes en kippen. Maar natuurlijk ook de kangoeroes en koala’s: dat blijven mijn favorieten. Hoewel ik mezelf ondertussen toch echt een Sydneysider moet gaan noemen, komt de toerist in mij op die momenten zeker wel naar boven. Mijn camera kwam dan ook goed van pas en heeft weer heel wat nieuwe plaatjes mogen vangen. Na een hele dag hier rond gesjouwd te hebben en weer flink wat kilometers in de benen te hebben, zit ik nu weer op mijn kamertje om me voor te bereiden op een nieuwe week studeren.

Als ik dit zo teruglees, besef ik dat de afgelopen 1,5 week voornamelijk uit leuke dingen bestond. Ik kan zo langzamerhand wel zeggen dat ik me steeds meer op mijn plek begin te voelen hier. Deze stad heeft zo veel te bieden en er valt nog zó veel te zien! Hoewel ik al flink wat kan wegstrepen, wordt mijn bucketlist alsmaar langer en langer. Genoeg te doen de komende weekenden dus, maar voor nu eerst maar weer een weekje in de boeken duiken. Op naar mijn vijfde week alweer!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.