Library vs. Liberty

Sydney

Deze week bestond uit studeren, vroeg opstaan om te studeren, en op tijd naar bed om vroeg op te staan om te studeren. Juist. Vandaar dat ik dan ook vond dat ik het wel had verdiend om er op woensdag even tussenuit te glippen en me met de 32 graden van die dag op het strand van Bondi Beach te werpen. Enthousiast als ik ben, had ik mijn boeken meegenomen en nam ik me voor om te studeren met het geluid van de zee op de achtergrond, maar helaas bleef het bij dat voornemen. Na maar liefst 3 zinnen gelezen te hebben, besloot ik dat het wel welletjes was geweest en dat ik van mijn stranddagje mocht genieten! De rest van de week zou ik wel weer studeren, en dat deed ik ook. Deze weken zijn nu dan ook even niet zo spannend en de grootste afwisseling die ik op een dag heb, bestaat uit het naar binnen en buiten lopen van de bieb. Gelukkig weet ik waar ik het voor doe: over een klein weekje gaan we al op vakantie!


Op vrijdagavond was ik ook weer zó klaar met studeren en vond ik dat het tijd was om even weekend te vieren, aangezien mijn bestemming voor de zaterdag ook weer Fisher’s Library was. Vandaar dat we op pad gingen met wat wijntjes in het vooruitzicht. The Winery bleek een ontzettend leuke plek te zijn om je vrijdagavond door te brengen. De wijnbar heeft een grote tuin die heel romantisch aandoet door alle lampjes die overal in de bomen hangen. De wijn is goed, de kaasplankjes zijn heerlijk en de achtergrondmuziek maakt het helemaal af. Hier kom ik zeker nog eens terug!

Mijn zaterdag was iets minder spannend. Die bracht ik namelijk zoals gepland door in de bieb van 9 tot 18. Met als voornemen om de dag erna een ochtendje vrij te nemen om iets leuks te gaan doen. Vandaag, zondag, ging ik dus naar Bondi Junction om wat te winkelen en daarna gingen we door naar The Grounds of Alexandria. Hier had ik al veel over gehoord, maar mijn verwachtingen waren niets vergeleken bij de werkelijkheid. Wat een geweldige plek! The Grounds is een soort binnentuin met een heerlijk rustgevende sfeer. Waar je maar kijkt hangen en staan planten en bloemen, in alle kleuren van de regenboog. De verschillende restaurantjes en marktkraampjes vormen allemaal één geheel door de overkoepelende stijl, en de heerlijke smoothies en hapjes die overal te vinden zijn, maken het helemaal af. Er was zelfs een mini boerderijtje met kippen en het gigantische hebben hier heel lekker gegeten, al was het moeilijk om van de kaart te kiezen. Stiekem neigde ik (zoals altijd) nogal naar de toetjes, die me varken Kevin Bacon, en papegaaien vlogen rond door de tuinen. We allemaal even lekker leken. Toch koos ik voor iets anders, maar daarna werd ik blij verrast. Of nou ja, ‘blij’ kan ik eigenlijk niet zeggen. Ik was vooral enorm verbaasd. Naast ons zaten een aantal Aziaten die werkelijk al het lekkers van de kaart hadden besteld. Terwijl ik nog zat te watertanden bij alle toetjes die op hun borden lagen, liepen zij weg. Pas na een paar minuten beseften we dat ze niet meer terug zouden komen. En dat terwijl haast al hun eten er nog lag! Een serveerster zag onze verontwaardigde gezichten (ik was niet alleen

stikjaloers op hun heerlijke desserts, maar vond het ook behoorlijk onbeschoft: nu moest alles weggegooid worden!) en vertelde ons dat dit wel vaker gebeurde. The Grounds is nogal een Instagram-worthy plek, en het eten doet hier niet voor onder. Mensen bestellen vaak de meest absurde gerechten om er foto’s van te kunnen maken, deze op social media te posten, en vervolgens weer naar huis te gaan zonder er ook maar een hap van te hebben genomen. Of wij de rest misschien wilden hebben? Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen! En zo verliet ik dolgelukkig, maar tonnetjerond The Grounds om weer lekker in de boeken te duiken.


Ik hou me voor dat het belangrijk is dat ik deze tripjes tussen het studeren door maak. Niet alleen om te ontspannen natuurlijk, maar ook om wat meer restaurantjes, barretjes en andere leuke plekken aan mijn lijstje toe te voegen. Mijn lijstje met dingen waar ik absoluut nog eens heen moet, vooral wanneer ik waarschijnlijk cityguide moet gaan spelen. Pap, mam en Kim hebben namelijk deze week eindelijk hun vlucht geboekt! Nog maar 3 maanden!!

Op dit moment zit ik weer in mijn kamertje met m’n neus in de boeken, me voor te bereiden op de stressweek die me te wachten staat. Toch ben ik vrolijk. Niet alleen het weer, maar ook mijn humeur wordt namelijk beter en beter. Ik merk dat, naarmate ik meer de kans krijg om Sydney te ontdekken, ik steeds verliefder word op de stad en alles er omheen. De hectiek van het centrum, de rust in de natuur, het zonnetje dat (bijna) altijd schijnt, het geweldige eten, de vriendelijke mensen en hun heerlijke accent: Sydney is fantastisch en het vooruitzicht om de rest van Australië te verkennen, maakt me met de dag vrolijker! Zelfs al moet ik eerst deze tentamenweek zien te doorstaan; met mijn hoofd zit ik al lang in Byron Bay!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.