Good Food Month

Sydney

Week 10 aan de University of Sydney en de boeken beginnen me mijn neus uit te komen. Steeds als ik denk dat ik het ergste heb gehad, wordt het drukker en drukker, en overtreft mijn agenda zichzelf opnieuw en opnieuw. Mijn eerste presentatie zit erop en de eerste assignments zijn ingeleverd. Hoewel ik dacht dat er nu een hele last van mijn schouders zou zijn gevallen, is dat niet zo. De rest van de assignments hoopt zich op en daarmee ook de hoeveelheid stress in mijn hoofd. Ik troost mezelf met het idee dat het niet gek is dat ik het zo pittig vind: de University of Sydney staat immers op plek 50 van de World University Rankings, en dat is wel even een verschil met plek 204 van Radboud University. Toch maakt dat de prestatiedruk er niet minder op. Mijn vakantie is pas twee weken geleden, maar ik ben nu alweer toe aan wat meer vrije tijd!

Gelukkig was er op vrijdagavond wel tijd voor iets leuks. Oktober wordt ook wel ‘Good Food Month’ genoemd in Sydney, en ik kan mezelf natuurlijk geen echte Sydneysider noemen zonder hieraan deel te hebben genomen. De Night Noodle Markets vinden plaats in Hyde Park, en het is een hele happening. Overal zijn kraampjes te vinden met het lekkerste eten, het park is versierd met een heleboel lampjes en de achtergrondmuziek maakt het een sfeervolle bedoeling. De rijen voor het eten zijn helaas iets minder leuk. Je staat met gemak een half uur te wachten tot je bestelling eindelijk opgenomen kan worden. Maar dan heb je ook wat!

Na op zaterdag weer volop genoten te hebben van mijn laptop en boeken, was het op zondag even tijd voor wat ontspanning. We gingen naar de Chinese Gardens of Friendship, die vlakbij Darling Harbour liggen. Ik had grootse verwachtingen, maar dat bleek onnodig. Hoewel het een prachtige tuin was met watervallen, bloemen en Chinese ‘tempels’, was het erg klein, en hadden we na een half uur alles wel weer zo’n beetje gezien.

Gelukkig was dat niet het enige wat op de planning stond. Met onze neus voor eten hadden we namelijk uitgevonden dat dit weekend Bon Fromage plaatsvond: een Festival of European Cheeses. Nadat we een uur in de rij hadden gestaan, kwamen we binnen in een ruimte vol met kaas en wijn. In de hal bevonden zich tafels waar je gratis kaasjes kon proeven, zo veel als je maar wilde. Ook waren er kraampjes waar je gerechten met kaas kon bestellen. Uiteraard bevond ik me – als typische student – alleen aan de linkerkant, waar ik de lekkerste kazen maar al te graag wilde uitproberen. Ik was dan ook niet de enige die met haar handen en mond vol van de ene naar de andere kaasplank liep. Gek genoeg zat er op wonderbaarlijke wijze ook wat kaas in mijn jaszakken toen ik naar buiten liep. Oeps. Daar mag ik vanavond in ieder geval nog even van genieten terwijl ik weer in de boeken duik!

En dat doe ik dan ook. Ik moet nog even doorzetten. Woensdag komt Christi naar Sydney en ondanks alle assignments wil ik dan wel alle tijd hebben voor leuke dingen. Dus heb ik het er wel voor over om nog even drie dagen te strijden! Toch heeft ook iedere dag op de uni zo haar geluksmomentjes. De lente is begonnen in Sydney en dat is te zien aan de Jacaranda die overal op en rondom campus begint te bloeien. Het is een prachtige boom met paarse bloemetjes, die ik nog nooit eerder had gezien maar die hier flink mijn aandacht trekt. De kleuren maken de campus nóg mooier en het uitzicht vanuit de library toch echt iets beter. En de boom wordt alleen nog maar mooier naarmate de lente verder doorzet! Niet gek dat ik daar vrolijk van word! Met de gedachte aan de Jacaranda en alle leuke dingen die me volgende week te wachten staan, stort ik me nog even op mijn presentaties van volgende week. Wish me luck!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.