Hello Sydney!

Sydney, Australië

Wat een week. Wat een leuke, spannende, maar vooral vermoeiende en intense week. Hoewel ik graag zou beginnen met vertellen over al het moois dat ik al gezien heb, de mensen die ik heb ontmoet en de leuke dingen die ik al heb gedaan tot nu toe, moet ik ook eerlijk zijn. Want ja, ik kan nu wel doen alsof alles geweldig is, maar het hele idee achter zo'n dagboek is natuurlijk het 'eerlijk zijn'. En eerlijk ben ik pas als ik vertel hoe ik mijn vlucht en de eerste paar dagen heb ervaren. Zoals ik al zei: intens. Mijn jetlag was zéér aanwezig en zorgde ervoor dat ik me een paar dagen niet erg lekker voelde, maar dat kan ik ook deels op mijn heimwee afschuiven. Want wat mis ik thuis!! Alles en iedereen. Zo gek om aan de andere kant van de wereld te zitten en te weten dat ik niet zomaar naar huis kan wanneer ik dat zelf wil... Het maakt me zo verdrietig. En tja, als we toch eerlijk zijn: als het niet zo'n lange en dure reis was geweest, had ik waarschijnlijk al lang een ticket terug naar Nederland geboekt. Stoere ik.

Alles is zo intens en Sydney is zo immens groot en mooi. Het komende half jaar woon ik in Queen Mary Building: een gigantische flat op de universiteitscampus waar zo'n 800 studenten wonen. Tot nu toe kan ik nog niet echt zeggen dat het als 'thuis' voelt: elke verdieping bestaat uit een lange gang met allemaal kamers, net een hotel. Overdag zie je haast niemand. De kamers zien er van binnen allemaal het zelfde uit: modern, netjes, maar nogal klinisch en daardoor niet echt gezellig. Ondertussen heb ik al flink wat foto's opgehangen, waardoor het al iets meer als mijn eigen plekje aanvoelt. Queen Mary Building is ongeveer een kwartier lopen naar de campus, die ook al zo gigantisch is. De gebouwen zijn prachtig en alles is groot. De afgelopen week heb ik geprobeerd om er mijn weg te vinden door verschillende campus-tour activiteiten bij te wonen, maar gezien mijn gevoel voor oriëntatie heb ik er weinig vertrouwen in dat ik hier snel mijn weg ga vinden. De tijd zal het leren!

Ondertussen heb ik al flink de toerist uitgehangen. Met twee Nederlandse meisjes (zo fijn om weer Nederlands te praten, nu al!) ben ik richting Circular Quay gegaan, waar het beroemde Sydney Opera House en de Harbour Bridge te vinden zijn. In het echt is het er nog zó veel mooier dan op alle foto's die ik al heb gezien, dat ik zeker weet dat ik hier snel weer te vinden zal zijn. Verder heb ik samen met een paar andere meiden geprobeerd om onze weg door de stad te vinden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben flink wat kilometers gelopen en weten nog steeds niet precies wat we allemaal hebben gezien, maar het was leuk, mooi (oh ja, en duur, net als alles hier), en we hebben dan natuurlijk ook nog een half jaar de tijd om de boel te verkennen en wél wegwijs te worden.

Gelukkig heeft de heimwee op dit moment een heel stuk minder de overhand. Ik kom namelijk net terug van surfkamp! Met een bus gingen we op vrijdag met een groep van 91 internationale studenten naar

Seven Mile Beach, Gerroa. Hier kregen we twee dagen les van een aantal Australische surfleraren. Net als 90% van de studenten, had ik nog nooit op een surfplank gestaan en ik was dan ook erg benieuwd naar hoe dat zou zijn. Allereerst: koud. En moeilijk!! De golven waren enorm hoog, de zee was ijskoud en de stroming was supersterk. Blijkbaar was dit één van de 5 tot 10 keren per jaar dat de zee zo wild was, en natuurlijk waren wij het perfecte team om daar gebruik van te maken... Surfen was een stuk moeilijker dan ik had verwacht, maar het is me gelukt om een aantal keren overeind te komen op mijn plank, wat me natuurlijk super trots maakte. Behalve de hele surf ervaring ben ik (hopelijk) ook een aantal nieuwe vriendinnen rijker. Mijn roomies maakten het weekend namelijk nog net iets leuker!

Het is nu zondagavond, tijd om naar bed te gaan en me voor te bereiden op een nieuwe, drukke week. De komende week is O-Week op de uni: Orientation Week. De hele week staat in het teken van de introductie voor internationale studenten en er staan dan ook heel wat dingen op de planning. Ik ben benieuwd hoe mijn tweede week me gaat bevallen!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.