Op niet-traditionele wijze het nieuwe jaar inzetten!

10.01.2015

Dankjewel Eleni, Guillaume, Mathieu, Peter, Ruth, Sofie en Shane voor de sponsoring! Wij vinden het ongelooflijk jammer dat we er dit jaar niet bij zijn tijdens het traditionele eindejaarsfeestje, maar bij deze een verslagje van hoe wij oudejaarsavond doorbrachten (kerst: zie post Sydney).

Op 31 december 2014, wanneer we net een dagje in Bali zijn, wordt ons ter ere van oudejaarsavond, in ruil voor toch wel heel wat miljoenen, in het resort een diner met spektakel aangeboden. Na een dagje Bali verkennen maken we onszelf helemaal klaar om de avond in stijl in te zetten in de lobby van het hotel. We worden verwend met traditionele Balinese dansen en bijbehorende live muziek, gepaard met lekkere cocktails. Even socializen we wat met de andere gasten en voor we het weten is de volgende act al in gereedheid gebracht: een gigantisch buffet. Lekkers allerhande staat klaar om opgesmuld te worden;

gaande van Indonesische nasi en bami, tofu, vlees en vis over westerse gerechten tot lokale dessertjes, ijs en exotisch fruit.

Omdat wij toch wel van wat nieuwigheden houden proberen we voorzichtig de onbekende lekkernijen uit. Tot groot plezier van onze Indonesische tafelgenoten zitten we wat te klungelen met hoe we die specialiteiten nu het beste kunnen opeten. Gelukkig zijn ze bereid om ons, na wat groepsfoto’s en gebabbel, te helpen.

Tijdens het diner volgen verschillende optredens elkaar op: live muziek, buikdanseressen, DJ’s, Balinese dansen, … Eén groot spektakel.


Tussendoor lopen wij even naar het strand om al naar het vroege vuurwerk (al de hele dag schieten de pijlen de lucht in) te gaan kijken. Omdat het begint te druppelen beslissen we terug te gaan naar de festiviteiten in het resort. Daar aangekomen kruipen we bij enkele andere gasten op het podium en tellen we in koor af tot het precies twaalf uur is.

Om middernacht volgen we het voorbeeld van de Japanners naast ons en springen we het zwembad in om daar het feestje verder te zetten. Het was voor ons een hele ervaring om oud op nieuw zo ver weg van familie en vrienden te vieren. We wensen jullie allemaal een prachtig 2015 toe, waarin de mooie momenten elkaar mogen opvolgen en het geluk je toelacht.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.