Dag 15

Gettysburg, Pennsylvania, 10.11.2022

I dag kørte vi op til Gettysburg. På vejen derop var vi omkring et lille vandfald ved Catoctin Mountain Park. Vi kom også forbi en frugtplantage, hvor man kunne købe alle former for frugter. Der var frugttræer, så langt øjet rakte. Herefter fortsatte turen op til Gettysburg, hvor der både er mulighed for at se en film om borgerkrigen, samt et fantastisk cyclorama, hvor der er et kæmpe maleri, der fylder væggen hele vejen rundt i en cirkel og nede foran er der stillet diverse rekvisitter op såsom kanoner. Så bliver der tilsat lyd og lys effekter, så man har en følelse af at stå midt i det store slag ved Gettysburg. Jeg har aldrig oplevet noget lignende før. Der er også et museum, hvor man kan se alt fra hvordan soldaterne levede under krigen, hvad der startede krigen. De våben, de brugte, deres uniform og meget meget mere. Det er absolut et sted man skal besøge, hvis man

kommer til Gettysburg. Der er også mulighed for at få guidet ture rundt i området, hvor slaget fandt sted. Enten i bil eller bus eller man kan downloade en app. Det er et meget stort område, så hvis man virkelig vil se det hele, så skal man afse adskillige timer.

Selve byen Gettysburg er et rigtig hyggeligt sted, der er nogle rigtig fine restauranter, hvor man kan spise og en masse små butikker, hvor man kan finde en masse fine ting, så hvis man har en stor pengepung og plads i baggagen, så er det absolut noget man skal gå på opdagelse i. Desværre har jeg hverken plads eller råd til at købe en masse, så jeg sprang over.

Efter vi havde kørt rundt og set på de mange monumenter og mindeplader, som er sat op rundt omkring i området, hvor slaget ved Gettysburg fandt sted, vendte vi snuden hjemad, dog med en enkelt afstikker ind omkring et ishus for at få en is.

Efter en lang og oplevelsesrig dag er jeg mere end klar til at hoppe i seng, for i morgen skal jeg ud og gå ved Sugarloaf Mountain.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.