Laatste stagedagen en Farewell

Pokhara

De laatste stageweek begon maandag. Het is gek om ergens 3 maanden te zijn, tot zo ver het lukte een band op te bouwen en de leerlingen nooit weer te zien. Dinsdag had ik mijn eerste afscheid van klas 6, want zij hebben geen moral op woensdag en donderdag. Ik heb eerst een gewone les gegeven en de laatste paar minuten heb ik tijd besteed aan het uitdelen van snoepjes en sudoku’s. Ja een beetje een raar afscheidscadeau, een sudoku, maar ik had een heel boekje mee en hoef het niet mee naar huis te nemen. Ik dacht misschien vinden de leerlingen het wel heel erg leuk. Net voor ik het lokaal uit zou lopen kwam er nog een meisje naar me toe. Die wilde me toch nog even persoonlijk bedanken en eigenlijk wel een knuffel. Toen ik haar die gaf werden we uitgelachen door een jongetje. Ik dacht een beetje jaloezie te zien en vroeg of hij ook had gewild. Hij twijfelde even, maar durfde toch ja te zeggen. Hier op volgde een groepsknuffel van ongeveer 35 kinderen. Ik vond het heel schattig, zeker omdat het niet echt gebruikelijk is. Ik had moeite met uit het

lokaal te komen omdat ze me zo stevig vast hielden en voor mijn voeten stonden.

Donderdag kregen Nynke en ik een farewell van de hele school. Dat gebeurde tijdens de assembly. Eerste kregen we een teeka en een sjaaltje. Toen mocht Api nog een speech geven, wat ze super spannend vond. Toen kregen we nog een mooie foto van het hele team van Bal Prabhat, inclusief ons, tijdens de Parentsday gemaakt. Daarna kregen we van alle kinderen een handje, dat zijn zo’n 500 handjes. Ook hadden veel kinderen een bloemetje, tekening of zelfs een cadeautje voor ons. Het viel niet mee om zoveel handjes te geven en alles aan te nemen, maar het is gelukt.

Na deze ceremonie was er niet veel tijd in het eerste lesuur over. Ik mocht de les vullen, dus ik deed een spelletje met de kinderen en gaf mijn traktaties ook aan hen. Het tweede uur had ik klas 4. Hier is eerst gewone les gegeven en de laatste 5 minuten kon ik mijn traktatie ook aan hen geven. Toen zaten mijn lessen er eigenlijk op en ik wilde wel naar huis. Toen ik Sheela benaderde moest ik eerst even wachten, want ze had nog iets voor me. Iets later kreeg ik een Token of Love, van de universiteit, omdat we een presentatie hadden gegeven, een boek over de school en nog een kalender. Met een voldaan gevoel en een vol geladen tas ging ik naar huis.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.