Nynke mijn reismaatje

Marknesse

Ik wil ook nog een stukje over Nynke schrijven. Ze gaat tenslotte met mij een reis maken, die we beide nooit meer zullen vergeten. Nynke zit nu net als ik in het derde jaar van de pabo. Ik heb haar leren kennen via Eline. In het tweede jaar van de pabo zijn de klassen verandert waardoor ik niet meer bij Eline in de klas zat. Nynke en Eline trokken al snel met elkaar op, waardoor ik al wel verhalen over Nynke had gehoord en ook wist wie het was.

Tijdens het kiezen van een bestemming wist ik niet wie ook naar Nepal wilde en was blij verrast toen ik hoorde dat het Nynke was. Ik kende haar op dit moment nog helemaal niet, een paar keer gesproken hooguit. Toch voelde het gelijk goed. Als je bevriend ben met Eline, ben je vast aardig. En dat bleek ook. Tijdens het gesprek met Bert voelde ik gelijk al wel een klik met haar. Na dit gesprek ben ik vaker bij Eline en Nynke komen zitten en kwam zo meer te weten over Nynke.

We zijn ook samen naar Taizé geweest. Een geloofsgemeenschap in Frankrijk eind vorig schooljaar. Hier heb ik de kans gekregen om Nynke nog beter te leren

kennen. We hebben echt plezier gehad met elkaar en de groep met wie we daar waren. Nynke houdt van sport en dat is goed te merken. We zijn in Frankrijk samen wezen hardlopen, natuurlijk ging ze veel te hard, maar ik heb dapper volgehouden. Ook vertelde ze me dat ze niet zonder sport kan, dus wie weet zoeken we samen iets in Nepal om te sporten.

Nynke is 19 jaar oud en is jarig op 29 mei. Ze heeft echt prachtige krullen en een lieve uitstraling. Ze heeft een beetje hetzelfde gevoel voor humor, dus dat past wel. Ze houdt dus van sport, voetbal, zwemmen, hardlopen, wat kan ze niet? Ook heeft ze een zus, zusje en ouders, samen wonen zij in Holten. Waar dat is? Geen idee, ergens tussen Deventer en Almelo. Nynke werkt in een pannenkoeken restaurant. Horeca vindt ze heel leuk en in dit restaurant hoef je niet tot 's avonds heel laat te werken. Daarna heeft ze nog genoeg tijd om te gaan stappen met haar vriendinnen.


Ik hoorde van Eline dat ze ook hard moet werken om goede cijfers te halen op de pabo. En dankzij al haar harde werk heeft ze zelf een studiebeurs gekregen. de Holland Scholarship ging uit naar de 5 beste studenten van leerjaar 3 van de pabo, met een GPA van een 7,5 of hoger. Echt onwijs knap. Ik wist gelijk wel dat ik geen kans maakt op die €1250,-. Ik gun het haar van harte, als ik hoor hoe hard ze er voor werkt. Ik zal helaas voor dat geld gewoon moeten werken, maar dat komt heus wel goed.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.