Yannick is er!

Pokhara, Kathmandu

Na een onrustige nacht, ben ik in mijn eentje gaan ontbijten. Beneden was eigenlijk iedereen al wakker en bezig. Prem heeft een taxi voor mij geregeld, die zowaar precies op tijd kwam. Hij had geen wisselgeld en zei dat ik hem later wel kon betalen. Dat is gek een taxi die je naar het vliegveld brengt en er wel op vertrouwd dat hij zijn geld nog krijgt. Op het vliegveld had ik direct buikpijn. In mijn eentje een vliegtuig pakken, is wel anders dan een bus. Ik moet zeggen dat het in vergelijking met Yannick niets is. Hij vliegt voor de tweede keer in zijn leven, dit keer helemaal alleen en super ver! Maar goed voor mij was dit ook een uitdaging. Het vliegveld is maar klein en niet zo luxe. Ik ben op een bankje gaan zitten waar ik overzicht had op alle borden. Ik kon mijn vlucht namelijk nog niet vinden. Al snel zat ik niet meer alleen. Er kwamen twee Ieren naast me zitten. We raakten aan de praat en zo heb ik mijn wachttijd gevuld. Ik kreeg nog een kopje koffie (dat had ik sinds aankomst al niet meer gehad, echt heerlijk was deze dus). Toen was het tijd om aan board te gaan, de Ieren moesten een latere vlucht hebben. Ik ging in het vliegtuigje zitten. Echt een klein ding. Ik zat bij de nooduitgang, ik weet niet waarom

maar dit gaf me een fijner gevoel. Tijdens de vlucht heb ik waanzinnig uitzicht gehad op de Himalaya. Boven Kathmandu hing een bruine stofwolk en ik was blij dat ik dezelfde dag nog terug zou gaan naar Pokhara.

Toen ik op het vliegveld stond moest ik eerst uitvinden hoe ik bij Yannick zijn aankomsthal zou komen. Dit was een kwartiertje lopen. En toen wachten op bericht. Na 2 uur wachten kreeg ik eindelijk bericht. Hij had geen cash bij zich, zoals ik het hem wel had geadviseerd. Dit geld was nodig voor zijn visum, handig.. Er liep een meneer met hem mee, naar mij. Ik heb hem geld gegeven waarna hij vervolgens weer weg ging. Na nog een uur wachten kwam hij eindelijk echt! Samen zijn we terug gelopen, naar de plek waar ik was geland. Daar hebben we nog anderhalf uur samen gewacht. Op één of andere manier was dit veel minder erg. We vlogen terug in een nog kleiner vliegtuig en ik was opgelucht toen we in Pokhara waren. Daar was het nog even gedoe met de juiste taxi vinden, maar dat ik uiteindelijk gelukt. Bij het questhouse hebben we eerst zijn tas uitgepakt en heeft Yannick even een tukje gedaan. Daarna hebben we met een deel van het gezin gegeten. Yannick had ook chocolade en stroopwafels mee. Na zo'n lange tijd zonder Nederlandse producten was dit echt heerlijk. Koekjes hebben ze hier wel, maar niets is net zo lekker of lekkerder dan in Nederland. Na het eten zijn we vroeg gaan slapen. Het was een lange maar fijne dag.

Maandagochtend heb ik Yannick meegenomen naar school. De busrit zelf was al een hele beleving. Over de hele dag zei Yannick, dat hij het behoorlijk basic vond. De assembly lijkt op appél volgens Yannick. En verder was het een typische dag. Er was het eerste uur een leerkracht afwezig, waardoor ik even moest invallen. Yannick kon gelijk mijn skills even zien. Een andere leerkracht kwam ook het lokaal binnen en heeft mijn les bijgewoond. En nog een andere leerkracht heeft de halve les door het raam staan kijken. Ik vind dat niet zo erg. We zijn begonnen met een kruiswoordpuzzel met woorden die zij moesten leren en daarna hebben we galgje gedaan. Toen mijn lessen voorbij waren hebben we even bij Emma gekeken en gekeken naar trekkingen die we willen maken. Na de lunchpauze zijn we naar huis gegaan. Die avond hebben we samen met Nynke en Emma wat gegeten. Morgen gaan we alles regelen voor de trekking en hopelijk woensdag of donderdag weg. We willen vijf dagen, zodat we zeker weten dat we op tijd terug zijn voor Holy!!

Morgen gaat Emily trouwen.. Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij kan zijn. Ik hoop veel foto's te zien van hoe het was. Ik ben wel blij dat het feest later nog een keertje komt! Dat hoef ik dan in elk geval niet te missen. Spannend voor d'r! Ik hoop dat het weer in Nederland een beetje beter is, want ik hoor alleen maar berichten over hevige storm. Heel veel plezier lieverds, we denken aan jullie!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.