Stage update

Pokhara

De eerste stagedag was dus niet zo'n succes. Nu ik de tweede en derde dag achter de rug heb kan ik mijn gejammer van de vorige keer beter loslaten. We hebben geen eigen klas, zoals in Nederland. Het is meer als de middelbare school waar je een vak geeft. Ik heb dus gekozen voor moral education en Engels. Vandaag kregen we ons rooster. Ik had goed gekeken dacht ik, maar ik stond dus voor de verkeerde klas tijdens het eerste uur. Al heb ik het idee dat deze klas anders geen les had gehad.

Het tweede uur, toen ik wel in de juiste klas was, kwam er een andere leraar binnen, de Engels lerares. Ze vroeg wat ik er deed, dus ik zei dat ik hier les ging geven. Ze zei dat zij dat ging doen en ik wel mocht kijken of voor mezelf bezig mocht gaan. Ik was een beetje overdonderd en ben dus weggegaan. Ik heb op school even rustig wat huiswerk kunnen maken tot ik weer les moest geven. Deze les had ik beter voorbereid samen met de desbetreffende leerkracht. Het is alleen heel anders dan ik gewend ben. Dus de les verliep wel goed, maar niet zo als ik zou willen. Hier zal ik aan moeten wennen geloof ik.

Ik geef klas 4 en 5 Engels en klas 6 moral. Elke dag hetzelfde rooster dus voortaan zal ik voor de juiste klas staan op het juiste moment. Een methode of iets wordt hier niet gebruikt, dus alleen de leerlingen hebben een werkboek en dat is waar lessen bij gegeven worden. Wat je moet uitleggen is voor mij nog onduidelijk. Alles verloopt hier zo anders, ik kan ook geen opbouw in de les zien. Het is huiswerk check, nieuwe random opdracht maken en daar zijn de leerlingen de hele les druk mee. De leerkracht loopt een beetje rond en spreek Engels en Nepalees door elkaar. Misschien ook de reden dat ik er weinig van begrijp.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.