Chitwan

Chitwan

Wauw wauw wauw!! Wat is het hier mooi! Gister begon gelijk goed. We zouden een kanoën trip doen en aansluitend de jungle walk, even lunchen en dan de jeep safari. De 24ste hebben we alles geboekt en geregeld. Die middag hebben we de gratis rondleiding (door Chitwan) van het hotel gehad. Aansluitend zijn we gaan eten en hebben we een dansvoorstelling gezien van de Tharu people, een bevolkingsgroep hier. Het was leuk om te zien en aan het eind mochten we meedoen. Natuurlijk lieten we dat niet aan ons voorbij gaan.

Tijdens het kanoën hebben we veel verschillende vogels gezien, zoals de Siberische eend, ijsvogels, zwaluwen, en nog veel meer van welke ik de naam niet weet! We waren niet lang onderweg of we spotte de eerste krokodil. Ik moet zeggen dat dat best spannend is, als je zo kwetsbaar in een bootje zit. Later kwamen we er nog meer tegen. Er was een meneer die zijn evenwicht niet zo goed kon houden, waardoor de kano steeds schommelde. Ik had graag gewild dat deze meneer niet mee was..

De jungle walk begon niet echt spannend, wat insecten die ik niet kende en prachtige bloemen en planten. Toen kwamen we bij een modderpoel, één van de twee guides vertelde dat hier regelmatig neushoorns een modderbad nemen. Hij had zijn verhaal nog niet af of er kwam geluid uit de bosjes. Direct nadat we dat hoorde, kwam er een gigantische neushoorn vanuit die bosjes aangestoven. De guides hadden ons wel verteld wat te doen als je wilde dieren ziet, waaronder het plan van aanpak bij neushoorns. Maar als ik heel eerlijk ben wist ik alleen nog rennen, maar wel zigzaggend, want neushoorns zijn niet wendbaar en kunnen je dan niet volgen. Een neushoorn kan tot 60 km/h rennen. Het moment dat ik die neushoorn zag twijfelde ik geen moment en nam de benen. Als een of andere malloot rende ik zo hard als ik kon zigzaggend door de jungle. Ik stopte achter een struik, luisterde, en hoorde de guides met hun stokken op de grond slaan. Ik vond het nog te spannend en rende verder. Achter de volgende struik luisterde ik naar de geluiden om me heen. Ik hoorde de guides ons terug roepen, bozig ook. Iedere vezel in mij wilde bij die plek weg te blijven, maar ja zonder de guides ging ik ook niet verder.. Ik ging terug, alle krantenkoppen kwamen al in me op. 'Vrouw (22) spoorloos na confrontatie met neushoorn.' Ik kwam terug en Nynke en Emma waren nergens te bekennen. De guides waren duidelijk niet erg blij met onze actie, snel riep ik Nynke en Emma naar me toe. Het duurde even, wat ik snap.

Ik wilde immers ook niet terug! Toen ze er waren vertelde de guide dat je altijd bij elkaar moet blijven en bij een guide. Als je in je eentje rent door de jungle en je komt nog meer wilde beesten tegen ben je maar alleen. Daar had hij een goed punt. Ik was blij dat ik niet tegen een andere neushoorn op was gerend. Al trillend liepen we achter de guide aan en als laatst liep de andere guide. Niet veel later zagen we weer twee neushoorns, deze keer rustig aan het grazen op veilige afstand. Later tijdens deze drie uur durende walk, zagen we nog herten en een pauw. Ook kwam er nog een neushoorn de weg overgestoken waar wij liepen, hier moesten we weer even rennen. Ik bleef wel bij de guides en toen we een behoorlijk eind verder waren kwam er een neushoorn uit de bosjes, rustig de weg over gestoken, van geen kwaad bewust. Toen gingen we met de kano over de rivier en hebben we geluncht.

Na de lunch gingen we weer met de kano naar de overkant. De jeep stond al klaar en we gingen met 11 man gingen we de jeep op. Vlak na vertrek dacht ik een neushoorn te zien in de bosjes. We reden achteruit en ja hoor er was iets grijs te zien verder op in de bosjes, maar groter dan een neushoorn. Het was Reynaldo, de enige wilde olifant in dat gebied. Toen hij onze kant op kwam reed de jeep gelukkig een stukje vooruit. De olifant kwam rustig uit de bosjes, poseerde nog even en liep toen de weg over. Het was een gelukje dat we deze olifant hadden gespot want hij laat zich niet altijd zien, zeker niet aan de jeeps. Later zagen we nog een python, hagedis, buffel, wild zwijn en weer pauwen. Tegen het eind van de 4 uur durende rit zagen we nog een beer. Dat was echt heel gaaf! En echt op het aller laatst was er een neushoorn in de berm aan het grazen, wat ons de kans gaf super dichtbij te komen. Echt heel erg tof. Deze dag was het geld dubbel en dwars waard.

Voor dinsdag werd er slecht weer aangegeven. Toch wilden we fietsen huren en naar het 20000 lake. Dit is 6 km verderop. Emma had gelijk al pech met een lekke band, dus voor haar een andere fiets opgehaald. Toen we eenmaal opweg waren ging het wel lekker. Het is hier echt heel warm, maar op de fiets heb je toch een lekker windje. De paden die we op moesten waren niet altijd geasfalteerd en vaak gewoon een grind of zandpad. Ook niet overal zijn bruggen aangelegd. Dus schoentjes uit en met blote voeten door de rivier. Toen kwamen we aan de poort richting 20000 lake. Een groot waarschuwingsbord met welke dieren hier leven. Wij durfden niet zonder guide zo'n op bospad te gaan. Dus gingen we naar de andere ingang om te kijken of het daar ook zo'n spannend weggetje was. Dat was wel weer een heel stuk om fietsen. Daar aangekomen was het hetzelfde verhaal. Na onze bijna-doodervaring van gister wilden we het risico niet lopen en besloten terug te gaan. Naar little Amsterdam, een restaurantje waar ze kroketten verkopen. Toen we helemaal terug waren en eindelijk dat restaurant hadden gevonden was deze gesloten... Typisch wat voor deze dag. We gingen ergens lunchen en na de lunch terug naar een plekje waar we al even lekker in het water hadden gestaan. Er kwamen twee olifanten aan met ieder een man op de rug. Ze mochten overal heen lopen en kwamen ook super dichtbij ons, echt zulke grote en indrukwekkende beesten! Op deze plek bij het water staat een uitkijktoren hier hebben we nog een chippies gegeten. Het begon wat te donderen en we besloten terug te gaan. Vlak voor we bij het hotel waren begon het te regenen. En toen we binnen waren ging het er even hard aan toe. Na het douchen hadden we geen zin meer om door de regen een tentje te zoeken voor het avondeten en aten dus bij het hotel. Verder hebben we niets gepland voor deze avond. Morgen vroeg op want dan gaan we met de bus naar Lumbini.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.