Vroeg!

Sarangkot

Nynke en ik wilden nog graag een keer de zonsopkomst bekijken bij Sarangkot. We zijn daar al twee keer eerder geweest, één keer om gewoon het uitzicht te zien en niet zo lang geleden om te paragliden. Om daar te komen kan je een taxi nemen of 2,5 uur lopen. Wij wilden de wandeling maken en besloten om de wekker om 2:30 te zetten, want ja de zon komt om 5:20 al op. Toen mijn wekker ging viel het me alles mee. Ik kon prima wakker worden en had zin in onze tocht. Na een ontbijtje bij mij op de kamer zijn we de kant op gelopen, waarvan wij dachten dat het de juiste was. Natuurlijk was het nog pikkedonker en dan is de weg vinden wel lastiger.. Gelukkig kwamen we niet ver hier vandaan 3 hondjes tegen die graag met ons mee wilden. We hebben niet helemaal de juiste weg gevonden, maar kwamen toch ruim op tijd om 5 uur aan op het uitkijkpunt. Het was maar goed ook dat we zo vroeg waren, want het werd al snel erg druk. Bussen vol Chinezen en andere toeristen werden afgezet. Wij waren nog steeds met de hondjes, die ons wonder boven wonder echt helemaal naar boven zijn gevolgd. We hadden nog tijd en hebben onze tijd gevuld met het bedenken van namen voor ‘onze’ hondjes. De blonde heet Tommie, de zwarte met wenkbrauwtjes heet Jack en de collie-achtige hond heet Carly. We moesten best lang wachten, want voor de zon boven de Himalaya uit kwam was het inmiddels 5:45. Het was echt adembenemend mooi. Er was geen wolkje aan de lucht. Je kon de verse sneeuw van de bergtoppen zien waaien, het is een soort waas/wolk vlak naast de bergtop. Het gevoel wat je krijgt als je de bergen ziet is moeilijk te beschrijven. En dan de zon die boven de berg uitkomt en steeds een beetje hoger klimt.

Toen we uitgekeken waren keerde we terug. Tommie was nergens meer te bekennen. Dus liepen we alleen met Jack en Carly terug. Een man vertelde ons dat regelmatig honden meelopen en dan de volgende dag weer met anderen mee terug. Echt zorgen hoefde we ons dus niet te maken. De weg vinden was veel makkelijker nu het licht geworden was. Wel hadden we al behoorlijk zware benen gekregen van de hele klim omhoog. Toen we pauze hielden, aten we de rest van ons ontbijt. Brood is hier niet echt lekker, maar geroosterd gaat het nog. Vanmorgen konden we het brood niet roosteren en moesten het dus gewoon smeren en eten. Echt een droge hap.. Gelukkig kon ik onze picknick nog een beetje opleuken met Oreo koekjes. De hondjes hebben we thuis kunnen brengen, want daar waar ze begonnen zijn met volgen stopte ze ook weer. Ik heb andermans honden uitgelaten, hahaha. Zal met Olaf niet zo gauw gebeuren.

Toen we iets voor 9 uur terug waren, keek Apsara wel een beetje raar op. Het was hoogtijd voor een wasje, want deze doe ik op de hand en aangezien het steeds rond 3 uur gaat regenen kan ik het niet na school doen. Nynke en ik hebben gezellig samen de was zitten doen. Nadat deze opgehangen was zijn we gaan douchen en gaan lunchen. We wilden deze avond graag weer gaan stappen en besloten om een middagtukje te gaan doen. Daarna hebben we een filmpje gekeken gegeten weer even geslapen en toen zijn we uit geweest. Na het uitgaan zijn we nog met Bhuwan en Raju mee geweest naar Freedom voor late-night-snacks. Deze keer waren het momo’s echt niet verkeerd had het stappen! Wel zijn we daar in slaap gevallen, want ondanks alle dutjes overdag hadden we natuurlijk geen goede nachtrust gehad en waren we op dat punt al 24 uur op. Gelukkig waren er voldoende muggen om ons wakker te prikken en zijn we lekker naar onze eigen hutjes gegaan.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.