Phoenixpark & national museum

Dublin, 10.09.2016

Ik ben vanmiddag naar Phoenixpark geweest. Dit is een groot park in het westen van Dublin. Het park heeft een oppervlakte vna 6,9 km2 en is daarmee één van de grootste in de stad gelegen parken van Europa.
Het park is een beetje apart omdat er gewoon auto's doorheen mogen rijden, maar wat nog vreemder is dat de woning van de president er staat. In het park leven nog wilde wilde herten, want hiervoor is het park eigenlijk ook aangelegd: als Koninklijk Jachtpark op wilde damherten en fazanten.
Toen ik door het park fietste kwam ik helaas geen herten of de president tegen, maar wel Dublin Zoo, verschillende sportvelden en heel veel (geparkeerde) auto's. Het park is zelf zo groot dat je vooraan bij de ingang een fiets of tendum kunt huren.

Na Phoenixpark ben ik naar het nationaal museum van geschienis en kunst gegaan. Ik wilde eigenlijk alleen even kijken hoeveel euro entree geld er betaald moest worden, zodat ik op zondag kon gaan, maar de meneer achter de balie gaf me meteen een routekaart van het museum dus ik kon meteen naar binnen want de entree was namelijk gratis. Het museum had verschillende kamers met de kunst/geschiedenis van Ierland. Er was ook een groot deel te zien over de eerste wereld oorlog wat best interessant was.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.