Bakkerij beginnen

St. Mary's Centre, Dublin, 17.10.2016

Vandaag stond op het programma dat ik weer mocht bakken met twee cliënten, maar één wilde niet. Samen met de cliënt waarmee ik al eerder wat gebakken had, gingen we samen naar de centrale keuken en opslag om alle ingrediënten te halen voor de muffins die we gingen bakken. Onderweg naar de keuken toe grapte we dat we samen een bakkerij gaan binnen, zodat iedereen onze heerlijke muffins en scones kan proeven. Nadat we alles in huis hadden, heb ik alles afgewogen. Samen hadden we weer het beslag gemaakt, wat zij mixte met haar handen. Het tweede deel was wat moeilijker, namelijk het plakkerige deeg in de papieren bakvormpjes doen als je niets kunt zien. Ze had geprobeerd om het deeg met een lepel in een papieren bakvormpje te doen, maar dat was echt niet te doen. Dus ik vroeg haar om de rozijnen door het beslag te mixen voor de volgende twaalf muffins. Nadat de muffins 20 minuten in de oven hadden gestaan, waren ze uiteraard weer verrukkelijk.
Een dingetje wat de volgende keer anders gaat, is dat de muffins niet meer in de keuken blijven staan. Ze had een aantal muffins aan de andere cliënten uitgedeeld en ze had er zelf met haar supper twee gegeten. Maar 's avonds toen mijn collega even in het andere huis was, waren de laatste zes muffins weg. Ze had ze alle zes in mum van tijd opgegeten!!!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.