Zomeruitje

Dublin 4, 25.08.2016

Alweer de derde stagedag vandaag. Het reizen met de bus ging goed vanmorgen en ik was al om 7.25 uur op stage want het verkeer zat mee. Ik mocht vandaag, na de overdracht, met Fiona uit Engeland meehelpen in huis drie. Fiona vroeg me gisteren al of ik een keertje lang wilde komen want haar nichtjes hebben voor twaalf jaar in Lelystad gewoond. Voor 9.30 uur vroeg ze me al of ik ook van gourmetten hield, zodat we dan een keertje konden doen. Erg lief van haar dat ze zich zo over mij bekommerd. In huis drie zijn de ladies erg zelfstandig, ze waren al allemaal verzorgd en aangekleed, alleen de medicatie moest nog gegeven worden, dus had ik meegekeken met het aanreiken van de medicaite.
Daarna heb ik nog een nieuw lady ontmoet die blind is en de hele dag op haar kamer is. Ik heb nog wat huishoudelijke werkzaamheden gedaan en daarna was het alweer pauze. Daarna zijn Fiona, lady J. en ik erop uit gegaan. Dit was onderdeel van het zomerprogramma om uitjes te maken nu het nog lekker weer is, want anders is het te gevaarlijk op de weg door de weersomstandigheden. Met z'n drieen zijn we met de bus naar de Mc Donalds gegaan om daar te lunchen. De heenweg heeft Fiona J. een arm gegeven. Maar alleen al door te observen kwam ik erachter dat het nog best wel moeilijk is om haar te leiden. Op de terugweg mocht ik het doen, het ging me eerlijk gezegd niet heel erg gemakkelijk af. Dit kwam doordat ik niet alle juiste benamingen wist van de weg, maar we zijn nergens tegenaan gebotst, gelukkig. Eenmaal terug bij St. Mary's heb ik lunch gehaald in het restaurant, want dat mag iedere werknemers. Doordat er 's middags warm gegeten wordt had ik vis met worteltjes en aardappel in schil. Na het eten heb ik bij lady J. de nagels gelakt wat ze erg prettig vond. Het maken van een praatje gaat ook steeds beter. Op zich praten de ladies langzaam en duidelijk, maar de Ierse collega's praten erg snel en Iers, dus dat is wat moeilijker te verstaan.
Later op de middag ben ik nog met collega May en lady L. een kopje koffie gaan drinken in een café op het terrein. Daarna heb ik nog geholpen met de tea en daarna was de overdracht. Ik mocht met May mee naar huis rijden dus dat was erg fijn.
Ik vind de stage tot nu toe erg leuk, omdat ik nu in een gezellige sfeer de ladies goed leer kennen. Ook geven de collega's me achtergrond informatie wat interessant voor mij is. Als ik de ladies op het terrein tegenkom kan ik voortaan een praatje met ze maken en ook herkennen ze mijn stem al, dus met mijn stage gaat het zeker goed komen!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.