Adams Peak, Sri Lanka

Dalhousie & het hotel was te duur om aan te raden., 16.01.2016

Yehesss, afgelopen nacht ging de wekker al om 0.00uur!
Wel even snoozen natuurlijk, dus begonnen we aangekleed en wel rond 01.00uur aan de trip de berg op.
Het was al erg druk op dewandelpaden en er waren zelfs al mensen terug van de beklimming.
Uitgerekend vandaag was het een Nationale feestdag hier en kwamen mensen vanuit heel Sri Lanka naar Dalhousie om de berg te beklimmen. Het is iets wat ze maar 1 maal in hun leven hoeven te doen, maar wat meerdere Srilankanen toch vaker doen. De traptreden zijn zeer goed vol te houden en door het eerste gedeelte vlieg je heen.
Wij hadden duidelijk een lekker vlot tempo en sloegen ook de vele koffie en eettentjes onderweg over.
Op de treden lagen mensen te slapen of zaten mensen uit te rusten, waardoor het soms moeilijk was met meerdere te gelijk ze te passeren.
Rond drie uur gebeurde het waar we bang voor waren. 250 meter voor de top stond een hele dikke file aan mensen. Hoopvol bleven we keurig wachten en gingen we met kleine stapjes vooruit.
Tot grote irritatie van menig mens werd er voorgedrongen door klimmende jongens of gewoon mensen die zichzelf er doorheen duwde. 3 uur later stonden we zo'n 75 meter van de top en kwam helaas de zon op. We hebben nog best wat mooie plaatjes kunnen schieten, maar waren ook best teleurgesteld.
Op de nog steeds drukke berg was onderhand een ceremonie begonnen en er kwamen maar heel weinig mensen de berg af.
Onze rij stond nog steeds stil en de meeste mensen hadden onderhand plaats genomen op de treden. Wij moesten onderhand wel plassen en begonnen trek te krijgen in ontbijt.
We hoorden dat het zo vol was dat er niemand meer bij werd gelaten op de berg, we hoorden dat het nog wel 2-4 uur kon duren en dat het morgen waarschijnlijk ook zo druk zou zijn.
Gezien we nog een busrit van zo'n 8-9 uur voor de boeg hebben zijn we omgedraaid en naar beneden gegaan. Gaf ons een heel onvoldaan gevoel. Uitzicht was schitterend, zelfs van de zijkant van de berg.
Beklimming is goed te doen!
5500 treden dus net niet gehaald!
moeten we nog maar eens over doen.

Wij gaan richting de zuidkust! Liefs

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.