Dries vindt werk

Rotorua, 14.10.2016

Op de info sessie werd mijn bankaccount geactiveerd, kreeg ik mijn nieuw Zeelandse visakaart, nieuwe sim en heel veel uitleg. Daarna mijn cv aangepast aan de NZ normen en op zoek beginnen gaan naar werk. Het liefst wil ik in een hostel of lodge werken voor gratis accommodatie. Dan word je niet betaald, maar moet je slechts 3u per dag werken en heb je nog tijd om dingen te bezoeken of een deeltijdse job te zoeken in een bar/restaurant. Die dag een stuk of 5 cv’s verzonden. Toen ik terug in het hostel kwam, was er een nieuwe kamergenoot. Marcelo lag te slapen, maar ik kon hem toch overtuigen om mee een biertje te gaan drinken. Het was happy hour

in het hostel, slechts 5dollar voor bier. Wie kan daar nee tegen zeggen? ’S Avonds dan samen met Henri en nog wat andere hostelvrienden de eerste keer weggegaan. Er was niet zoveel te doen en de muziek was niet mijn ding en niet echt recent. Het gezelschap daarentegen was wel zeer leuk.
Dinsdag had ik een ander hostel geboekt, iets buiten het centrum in mount Eden. Klein, maar fijn. Ook hier was er een foutje met de reservatie, maar daar hadden ze me op voorhand van op de hoogte gebracht. Ik kreeg de eerste nacht een privekamer met dubbelbed door een dubbele boeking, zalig. In de namiddag mount Eden beklommen, was slechts een kwartiertje wandelen van het hostel. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht, je kan langs overal

belachelijk ver kijken. Om 18u ben ik met roos mee gaan kijken naar een auto die ze misschien wilde kopen. Echt een lelijk, brak ding maar zeer goedkoop. Uiteindelijk toch laten schieten omdat we het niet echt vertrouwde. Daarna samen iets gaan eten en drinken.
De 2 dagen daarop heb ik onwaarschijnlijk veel gewandeld, niet normaal. Woensdag te voet van het hostel naar de haven gewandeld. Ik dacht dat dit een klein halfuurtje was, stevig aan mispakt want het was een dik uur langs de grote weg. Echt geen aanrader. Dan met de Ferry naar Devonport. Daar zo een 5tal uur rond gewandeld. Weer een berg beklommen, mount Victoria deze keer. Ook mooi, maar een beetje hetzelfde als mount Eden. Daarna naar de uithoek van devonport geweest waar ook weer een berg was. Maar dit was geen berg zoals de vorige. Er was in de berg een fort gemaakt in 1800 als bescherming tegen een aanval van vijandige schepen. Je kon 3 wandelingen maken rond de berg. Gewoon een uitzicht wandeling langs de weg, eentje door de tunnels en langs de kanonnen en de laatste was langs de stranden aan de benedenkant van de berg. Die laatste was de mooiste. Je komt langs een prachtig strand met een miljoen schelpen(elk strand hier heeft wel veel schelpen precies), jammer genoeg zat de zon slecht en kon ik hier geen enkele goede foto van nemen. Maar ook de tunnelwandeling vond ik zeer interessant om te doen. Na deze

drukke dag, kwam ik rond 19u terug aan in het hostel. Helemaal op, ben ik na het eten direct in mijn bed gaan liggen. Nog wat extra gesolliciteerd voor een job.
Donderdag vroeg opgestaan om de ferry naar Rangitoto Island te nemen. Dat is een vulkanisch eiland .De dag begon al direct goed, antwoord van een hostel. Als ik zaterdag 15 oktober kon beginnen voor 4 weken, had ik de job. Ideaal, vrijdag moet ik uit hostel dus dan vertrek ik richting Rotorua waar het hostel is gelegen. Ik moet ongeveer 2,5u per dag werken als 'entertainer'. Elke avond een activiteit organiseren: bbq, beerpong, pub crawl, filmavond, poker,... Op vrijdag gratis eten en zondagochtend gratis pannenkoeken, kortom perfect. Rotorua ligt ook goed om dingen te bezichtigen. Er zijn geisers, warme modderbaden, hobbiton, Maori cultuur,... Dit was ook de eerste dag dat het een hele dag zonnig was, wat een perfect dag.. Het was ongeveer een uur naar de top van de vulkaan. Wederom een prachtig uitzicht, nu met blauwe hemel wat het nog

mooier maakt. Daarna nog verder gewandeld naar mackenzie bay and the beacon house(foto op Facebook). Hier was ook een super mooi strand en de zon zat wel,goed deze keer dus foto’s volgen.
’S Avonds nog iets gaan drinken met de vrienden van het hostel ter afscheid. Het was heel gezellig, maar kort want ik moest de laatste trein halen als ik niet nog eens een uur wilde wandelen.
Vandaag zijn we vrijdag en zit ik op de bus naar mijn nieuwe werkgever. De busrit zal ongeveer 4u duren, tijd genoeg om de blog bij te werken. Binnen enkele dagen een verslag over de nieuwe job en de mensen daar.
Nog een klein extraatje: fanmail kan gestuurd worden naar
Dries Verboven
Work New Zealand
P O Box 1786
Shortland St
Auckland. 1140
Ik doe mijn best om te antwoorden op elke brief, maar het zijn er zoveel dat ik niets kan beloven.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.