Dries koopt een auto

19.12.2016

Dag beste vrienden,

ik had een verslag geschreven met Kerstmis, helaas is dit niet opgeslagen dus begin ik opnieuw...
De eerste dagen na mijn aankomst in Auckland, ging ik op zoek naar een auto/buske waar ik in kan slapen. Na lang zoeken, heb ik er eentje gekocht. Het is niet precies wat ik wou, maar na enkele weken er mee rond te hebben gereden ben ik best tevreden. Het is een rode Honda Odyssey van 95 (prachtig jaar al zeg ik het zelf). 19 december begon het roadtrip avontuur. Ik vertrok samen met een

Duitse reisgenoot naar het meest noordelijke punt van heel Nieuw-Zeeland, Cape Reinga. Prachtig uitzicht daar, je kan 2 oceanen zien samenkomem nl. de Stille Oceaan en de Tasmanische Zee. Onderweg naar daar gestopt langs de oostkust in Paihia, daar een dolfijnencruise gedaan en door 'hole in the rock' gevaren. Zeer leuk om de dolfijnen langs de boot te zien zwemmen en springen. Later ontmoette ik andere reizigers die me een goede plek op het zuid eiland aanraden waar je met dolfijnen kan zwemmen, gratis en voor niks. Allen daarheen zou ik zeggen! Na de trip naar het noorden dumpte ik mijn toch niet zo leuke Duitse reisgezel en vertrok naar The coromadel Peninsula. Daar deed ik de eerste dag een wandeltocht van een kleine 6u naar de Pinaccles hut, onwaarschijnlijk steil omhoog. Zwetend als een rund, bereikte ik uiteindelijk de top waar je een 360 graden uitzicht hebt. Het was het afzien waard! De volgende ochtend vroeg uit de veren (4u30) om de

zonsopgang te zien bij Cathedral Cove. Jammer genoeg waren er super veel wolken waardoor er niet zoveel te zien was, zeer spijtige zaak! Zonsopgangen liggen me niet zo blijkt, al 2x pittig vroeg opgestaan en al 2x pech gehad (Angkor Wat, Cathedral Cove).
Om de eerste roadtrip af te sluiten, reed ik naar Tauranga om Mount Manganui te bezichtigen en te genieten van een frisse pint. Daarna was het tijd om naar Rotorua terug te keren om Kerstmis te vieren met mijn vriendjes.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.