Dries gaat wandelen

Waitomo+Tongariro, 04.01.2017

Na het festival vertrok ik richting Taupo om de fameuze Tongariro Crossing te doen. Een 7-8u durende trektocht met adembenemende uitzichten. Mount doom beklimmen voor de fans van lord of the rings. Helaas was het weer te slecht en moest ik het enkele dagen uitstellen, morgen (5 januari) doe ik het echt! Ik had dus 3 dagen om te nozemen in taupo waar bitter weinig te doen is. Dus ik besloot zot te doen en boekte de 7u durende epic lost woord tour in de Waitomi glowworm caves. Ben ik blij dat ik nogal ne zotte kerel ben, het was de moeite! Beginnen met een 100m rappel naar beneden, al was dit na de skydive niet zo spectaculair meer, maar nog steeds de moeite! Daarna begon de tocht in de grotten. We zwommen, klommen, kruipen en wandelde naar het einde, episch als het ware. Vlak voor de uitgang van de grot stopten we en doofden alle lichten. Ontelbaar veel glowwormen rondom ons, hier lagen we voor een kwartiertje te genieten. Wat een dag! En als afsluiter was er een bbq voorzien,

smullen maar.

Het was zover, ik was klaar voor de kleine wandeling. Woensdagavond op een camping een groep van 8 personen gevonden om samen te rijden zodat we de dure shuttle bus konden vermijden. En bovendien moest ik niet alleen wandelen dan, mooi meegenomen.
Hert nadeel van zo een grote groep is dat je nooit op tijd vertrekt. We hadden afgesproken om 6u30 te vertrekken, maar het werd 7u15. Eer we aan de wandeling konden beginnen was het 9u en vertrokken we samen met een miljoen andere mensen. Onwaarschijnlijk hoe populair deze trektocht is. Je kon niet op je eigen tempo wandelen want er waren constant mensen die in de weg liepen. Maar desondanks was het een prachtige wandeling! Ik had er een echt goede dag uitgekozen,zeer zonnig en weinig bewolking. Op de top was er best een koude wind, maar ik was stevig ingeduffeld dus dat was geen probleem. Onze groep bestond niet echt uit liefhebbers voor het wandelen op een paar na. Tijdens de lunchbreak ben ik dan met een van hen snel naar een top gelopen om daar van het uitzicht te genieten. (De wandeling gaat tussen 2 toppen door die je kan bijdoen als je tijd en zin hebt. De ene duurt 3u retour en is zeer steil,

de andere duurt 1.5u retour) Ik deed de 1.5u durende top in 40 minuten, klassebak als ik ben. Het was de moeite!
Op het einde was ik wel best moe, ver;oeiend al dat wandelen. Gelukkig had ik een hostel geboekt met een jacuzzi. Daar heb ik goed kunnen recuperen met een biertje. Nu reis ik verder naar het zuiden, richting Wellington. Tot ziens liefste bloggertjes!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.