Boer Dries

Orari, 27.03.2017

Elke maadag kunnen jullie een update over mijn roadtrip door het zuideiland verwachten. Intussen zal ik vertellen wat ik momenteel aan het doen ben, anders blijf ik achter de feiten lopen. Twee weken geleden kreeg ik telefoon van een vriendelijke dame. Ze wou horen hoe goed mijn Engels was en ik slaagde met glans. Hoplakaas, werk gevonden een dag nadat ik mijn vriendjes had afgezet. Ik kon dadelijk beginnen werken op een zuivelboerderij met 550 koeien. We melken 3x in 2 dagen. Dit zorgt ervoor dat ik elke 2 dagen belachelijk vroeg(tussen 3u45-4u30) moet beginnen tot 18-19u. Geloof me, dat is pittig vermoeiend. Maar het is zeer leuk, ik krijg meer en meer

verantwoordelijkheden en het gaat goed. Ik kan ook al vlot met de tractor rijden, wat gans leuk is! De voorbije 2 weken was ik de enige helper en had ik mijn eigen huisje ter beschikking. Eergisteren kreeg ik een huisgenoot, Michael. Vriendelijke jongeman uit Engeland. Best aangenaam om wat gezelschap te hebben. Met een keuken ter beschikking probeer ik ook mijn kook/bakskills te verbeteren. Vorig weekend maakte ik een hemelse appelcake en mijn eigen muesli. Vandaag was het pannekoekendag en straks probeer ik een crumble. Ik word nog een echte nieuwe man!

Het leven gaat gewoon zijn gangetje hier op de boerderij. Het begint kouder en kouder te worden. Vooral de ochtenden zijn pittig, rond het vriespunt. Voorbije week hadden we nog een derde huisgenoot op bezoek. Een universiteit studente, Jayden die heel de zomer stage had gedaan op de boerderij kwam wat geld bijverdienen. Een gezellige drukte in huis! Ze hebben me gevraagd om tot eind oktober

te blijven werken. Hoe graag ik dit ook zou willen doen, mijn visa verloopt begin oktober en ik kom niet in aanmerking om het met 3 maand te verlengen. Een zeer spijtige zaak. Tot eind mei blijf ik zeker werken en daarna zien we hoe het verder gaat. Ik hoop nog zeker een maand erbij te kunnen doen. Als het nog eens een zonnige dag is, zal ik wat foto's nemen van mijn prachtige werkomgeving. Tot wederhoren!

Vorige week beklom ik op mijn vrije dag een berg, Mount Peel. Ik was van plan alleen de kleine te doen wat een 4u zou duren. Onder een stralend blauwe hemel vertrok ik vol goede moed. Na slechts 1,5u bereikte ik little mount peel, het ging vlot. Ik kon de piek van de grote top zien en het leek niet veel verder dus ik ging ervoor. Ik wandelde voor een uurtke op de kam van de berg en stopte voor mijn lunch. Ik kwam 2 vriendelijke kiwi mannen tegen en vroeg hoe lang het nog was. Het was nog een kleine 2u tot de top, wat betekende dat ik naar beneden zou moeten gaan in het donker. Ze verzekerden me dat als ik terug aan little mount peel was er geen probleem was. Het pad

vanaf daar was zeer vlot begaanbaar met een zaklamp. Dus ik besloot er voor te gaan. Het was een pittige klim, na een maand geen enkel wandeling meer te doen waren de benen niet meer in vorm. Ik dacht eraan om te stoppen en terug te keren maar de sneeuw op de top gaf me moed. Na 4,5u klimmem bereikte ik eindelijk de top, wauw. Het was het waard, fenomenaal uitzicht en mijn eerste sneeuw hier in nieuw zeeland. Langer dan 5 minuten kon ik niet blijven want ik moest me haasten om terug te geraken. Maar ik vond toch nog een minuutje om in de rapte een kleine sneeuwman te maken. Op de weg terug waren de wolken wat opgekomen en keek ik uit op een prachtig wolkendek met de ondergaande zon erbij, zeer mooi extraatje! De kiwi's hadden gelijk, het pas was zeer vlot begaanbaar ook in het donker. Na 8u wandelde was ik terug aan de auto en reed naar de plaatselijke pub. Ik had mijn biertje wel verdiend!

Een kleine wijziging op de boerderij deze week. Het einde van het melkseizoen komt eraan en we melken nog maar 1x per dag nu. Geen vroege ochtenden meer! We beginnen met melken om 8u, wat een stuk aangenamer is. Voor de rest niets bijzonders, elke dag is zowat hetzelde: koeien melken. Oh ja, vorige keer had ik slecht nieuws dat ik mijn visa niet kon verlengen. Nu heb ik goed nieuws over een ander visa. Mijn working holiday visa voor australie is goedgekeurd dus ik kom nog niet direct naar huis!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.