Dries gaat varen

Wellington, 11.01.2017

Hey hallo daar,

Het is weer die tijd van het jaar voor een nieuwe update. Niet zoveel gebeurt de laatste weken. Na Taupo ben ik verder naar het zuiden gereisd via Palmerston North naar Wellington. Palmy is niet echt het vermelden waard, Wellington daarentegen. Dat is echt een leuke stad, klein maar fijn. Ik heb hier 2,5 dag rondgelopen voor ik op 11 januari de ferry nam naar het Zuideiland. De eerste dag bezocht ik Zealandia, een natuur reservaat met zeldzame vogels. Daarna wandelde ik Mount Victoria op voor het uitzicht, helaas begon het te regenen toen ik boven was. Maar toch nog kunnen genieten. De volgende dag ging ik naar het Te Papa museum. Dat is een echte aanrader! 6 verdiepingen met interesante tentoonstellingen, sommige zelfs interactief en dit alles voor de schappelijke prijs van 0 dollar. 's Avonds was er een optreden in de botanische tuin, ook gratis. Er speelde een regionale countryband, zeer aangenaam.
Dan was de tijd aangebroken om de ferry naar het Zuideiland te

nemen, spannend! Een uurtje voor ik de fery nam, kwam ik ineens een Belgisch cafe. Hier moest ik wel binnengaan, vooral omdat het leek of ze van Leuven waren. Maar het mocht niet zijn, gewoon Niuew Zeelanders die een Belgisch cafe hebben geopend. Het weer was goed dus het uitzicht mocht er best zijn. Helaas ben ik niet zo goed bestand tegen grote boten en voelde ik me pittig slecht de 3,5u durende boottocht. Ik vertrok tegen 21u naar een gratis camping in Blenheim, half uurtje rijden. Maar na 10 minuten werd ik tegengehouden, er was een ongeluk gebeurd en de weg was afgesloten. Het ging waarschijnlijk nog wel een lange tijd gesloten blijven dus adviseerden we mij om terug te draaien. Dat was de enige weg naar Blenheim dus ik zat vast in Picton. Dan maar verdiet verdrinken in de bar dacht ik. Ik stopte in een lokale bar naast de weg en vond er een ander gestrand koppel uit Engeland. Ik herkende hen van op de ferry. Het was een gezellige avond en achteraf mocht ik van de eigenaar van de bar op de parking slapen.

De volgende dag reed ik naar Nelson, de stad met het meeste zon in heel NZ. Het was toen mijn verjaardag, hoera voor mezelf! Op mijn eentje ging ik dan maar op cafe vieren. Na een tijdje vroeg een Engels koppel en hun NZ neef of ik hen wilde vervoegen. Super sympathieke mensen, we gingen samen naar een ander cafe waar een bluesband speelde. Daar leerden we 2 Zweedse meisjes en een Italiaan kennen waarmee we naar een laatste bar trokken. Wat een onverwachte superavond!! De dag nadien was wel iets minder aangenaam moet ik toegeven, ik ben niet meer van de jongste.
Een beetje uit het centrum van Nelson op een berg bevindt zich het centrum van NZ of dat is toch wat ze u doen geloven. Wederom een mooi uitzicht. Daarna had ik een kleine reunie met een vriend uit Rotorua voor ik verder trok naar Christchurch.
De aardbeving van in 2011 is nog duidelijk merkbaar. Ongelooflijk hoeveel bouwsites er zijn hier in de stad. Overal waar je kijkt, wordt er wel iets gebouwd/verbouwd. Ook hier deed ik een kleine reunie, met 2 vrienden nu. Morgen begin ik te werken op een boerderij, haver oogsten. Het is slechts voor 10 dagen en onbetaald, maar het ziet er uit als een geweldige ervaring. erewhonhorsestud.co.nz Er is geen internet en telfoonverbinding blijkbaar dus ik zal even onbereikbaar zijn. Groetjes

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.