Dries krijgt bezoek

20.07.2017

Dag allemaal,

Tijdens mijn laatste update was het het einde van het melkseizoen en nu is het al terug begonnen. Wat vliegt de tijd! Begin juni hebben we de koeien dus naar een nabije boerderij gewandeld, door de rivier en op de grote baan. Alles vlot verlopen en geen ongelukken gebeurd. Tijdens de winter krijgen ze geen gras maar boerenkool geserveerd. Gedurende anderhalve maand viel er dus niet veel te beleven. Elke dag moesten we naar daar om de koeien hun stro en 'silage' te geven en een nieuw stukje kool. De rest van de dag brachten we

alles in orde op de eigen boerderij. De melkschuur kreeg een grondige wasbeurt en gaten in omheiningen wrden gerepareerd. Dit rustige leventje was een uyitstekende gelegenheid voor wat vakantie te nemen. Mijn eerste kleine vakantie was begin juli. Ik deed een driedaagse wandeltocht naar een gletsjer. Mijn ijskoud avontuur vertrok vanaf Erewhon Station. Van daaruit was het 5u wandelen naar de hut waar ik 2 nachten zou spenderen. Ik vertrok onder een stralende zon met geen wolkje aan de lucht. Ik moest enkele keren een rivier oversteken en wat ploeteren in de sneeuw, maar de tocht verliep vlot en het was relatief warm door de zon(-5 ongeveer). In de hut kreeg ik het gezelschap van 2 jagers van mijn leeftijd, aangenaam gezelschap. We speelden met de kaarten en dan was het tijd voor een koude nacht. Mijn slaapzak is helaas gemaakt voor zomerse temperasturen dus het was niet mijn warmste nacht maar ik heb het overleefd. Vanaf de hut was het slechts een kleien 2u naar de gletsjer. De gletsjer was bijna helemaal bedekt in sneeuw, maar het landschap was adembenemend. Ik bezocht een klein meer, ideale zwemplek had ik gehoord. Helaas, was het volledig bevroren met een laag ijs van bijna 10cm. De volgende nacht was het nog kouder, tot -13. Die dag was het overdag zelfs zo koud dat mijn drinkwater bevroor tijdens het wandelen. Gelukkig had ik 3 dagen volle zon dus was het handelbaar. Ik had geen beter moment kunnen kiezen. De dag voor ik begon was het aan het

regenen/sneeuwen en een dag na mijn terugkeer van hetzelfde. Na die geweldige ervaring was het weer werkendag. Gelukkig had ik nog een andere vakantie om naar uit te kijken. 20 juli zou ik bezoek krijgen en wat voor bezoek! De halve wereld rond gevlogen om mij een bezoekje te brengen, 2 goede vrienden(Nick en zijn lieftallige vriendin Fien) uit Belgie. Na pannnenkoeken, kaastaart, brownies en een tasje koffie waren we klaar om onze roadtrip te beginnen. Eerste stop was Lake Tekapo. In de zomer stralend blauw met een mooi uitzicht. Nu iets minder blauw en veel wolken dus geen uitzicht. Maar het gezelschap was des te beter en niks beter dan een lokale pub voor enkele biertjes en wat pool om bij te praten. Het weer ging van kwaad naar erger en de volgende dag kregen we veel regen en sneeuw te zien. Het is te zeggen door de mist konden we bitter weinig zien. Nick en Fien hebben heel wat pech gehad op hun reis onder meer door het slechte weer, gelukkig hadden ze mij nog! Tijdens het slechte weer in Wanaka gingen we naar 'puzzling world'. Hier kon je allemaal verschillende denkpuzzles maken, ongelooflijk frustrerend als je hier niet goed in bent! Gelukkig ging het weer vanaf dan weer de goede richting uit. We deden nog een kleine wandeling in Wanaka met deze keer wel een mooi uitzicht.
Onze laatste dagenamen brachten we door in Queenstown, de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Deze reputatie hebben we eer aan gedaan met een bungeejump en een canyon swing van 134m, de hoogste swing in de wereld. Ontzettend leuk, ook wel eng. Op het klein platform staan vlak voor je moet springen is niet aan te raden voor hartpatiënten. Foto's hiervan volgen later.
Onze laatste dag deden we een boottocht op Milford Sound. Dankzij de regen van de kaatste dagen zagen we heel veel watervallen, echt de moeite. Er was op sommige momenten stevig wat deining wat het soms wat moeilijk maakte om te blijven rechtstaan. Maar het zorgde ook voor grappige momenten. Het was een kort maar krachtig bezoek! Het was echt wel leuk om nog eens oude bekenden te zien van het thuisfront. Ik zou bij deze Nick en Fien nogmaals willen bedanken on de verre reis te maken!
Nu is het terug vollebak werk tijd. Kalfseizoen is begonnen. Tijdens mijn afwezigheid zijn er een 200 tal koeien terug naar onze boerderij gekomen, de vroege kalvers. We hebben nu elke dag ongeveer een tiental nieuwe kalfjes. Zeer schattig maar best wel zwaar om te dragen. Vanaf dat de koeien kalven moeten we ze terug beginnen melken. Momenteel hebben we 40 melkers en dit aantal groeit elke dag. Daarnaast hebben we nog de koeien bij de buur die elke dag gevoerd moeten worden en nog 2 groepen bij ons die ook elke dag wat extra gras moeten krijgen. De vrouwelijke kalfjes geven we 2x per dag melk en de mannelijke 1. Alles gebeurt momenteel overal wat zeer hectisch en druk is. Het is zo druk de komende weken dat we slechts 1 vrije dag per week hebben.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.