Halverwege het grote avontuur...

06/03/2017

Vorige week vrijdagavond begon ik mijn weekend samen met Madelon, een Nederlandse aupair, hier in Perth. We zijn naar Little Creatures geweest om een wijntje te drinken. We hebben veel gepraat, vooral over onze trip naar het Noorden. De planning was namelijk om samen met haar en nog iemand anders naar het Noorden te gaan van 24 juni tot en met 2 juli. Was inderdaad.
Zaterdagmiddag hadden we namelijk met z’n drieën afgesproken in een barretje om samen koffie te drinken (of een verse smoothie), maar het andere meisje kwam niet opdagen. Ook fijn… De trip met z’n drieën ging dus al niet door. Maar goed, wij zijn nog even door Fremantle gelopen en daarna ben ik weer naar huis gefietst.
De rest van het weekend was niet zo bijzonder. Beetje rustig aan gedaan en in m’n bikini in de zon gelegen. Het is hier nu ‘winter’ en 20-24 graden, maar de zon brandt hier flink.
Voor het eerst in korte tijd dus een lekker relaxed weekend!

Maandag begon de stage week weer. Oh ja, en voor de mensen die geen hol snappen van wat ik nu ga schrijven: deze blog schrijf ik niet alleen voor jullie, maar ook voor mezelf. Ik kan namelijk achteraf deze blog laten afdrukken in een boek, dus het is ook een mooie herinnering voor mijzelf voor later.
Maar goed, deze week ben ik begonnen met de mixed lymphocyte reaction (MLR). Hierbij gooi je cellen van twee verschillende milten bij elkaar en kijk je wat er gaat gebeuren. Deze week was vooral bedoeld om het op te zetten, aangezien Joost en zijn groep dit nog niet of al in lange tijd niet meer hebben gedaan. Ik ben dus eigenlijk degene die voor proefkonijn speelt. Na 48, 72 en 96 uur kan ik dan echt experimenten met de cellen gaan doen. Tot nu toe gebruik ik MTT assay, een maat voor cel activiteit, en de oude vertrouwde flowcytometer.
Vooral vrijdag had ik een erg drukke dag. De hele dag ben ik bezig geweest met experimenten met de proef van maandag én daarnaast heb ik gelijk een nieuwe MLR ingezet. Ik was uiteindelijk op vrijdagavond tot half 7 in m’n eentje op het lab bezig. Maar goed, dat is voor een goed doel, want nu kan ik maandag en dinsdag zelf alle experimenten afronden en de resultaten bekijken. Anders zou ik dit namelijk op donderdag en vrijdag moeten doen, maar dan ben ik er niet omdat pap, mam en Stan hier dan zijn (jeej!).
Buiten de proeven om heb ik ook nog met Wayne overlegd over mijn andere project. Dit begint allemaal nog wat later dan gepland. Daarom heb ik ook mijn week vakantie moeten veranderen, naar een week eerder (anders zou ik experimenten missen). Gelukkig kan Madelon ook in die week, dus dat scheelt al weer. Hoef ik niks bijzonders te missen op stage en kan ik naar Coral bay en Exmouth.

Nou, en zoals de titel al zegt, ik ben al weer halverwege mijn stage. En ik zie pap, mam en Stan al over 5 dagen, super leuk!
Donderdagmiddag ga ik ze ophalen op het vliegveld en dan blijven ze tot

maandagmorgen. Ik weet dus nog niet wanneer mijn nieuwe blog online staat, maar dat zien jullie vanzelf wel. Tot snel!

P.S. hieronder staan nog wat foto's van mijn huis, want die staan nog in geen enkele blog.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.