Roadtrip Albany

Albany

Vorig weekend heb ik dan mijn eerste roadtrip in West Australië gemaakt, joehoe! Om 04:30 ging de wekker al af zodat ik op tijd bij het trein station zou staan. Om 6 uur hadden ik afgesproken op Fremantle station met Bente, Selina en Celia. De reis naar Albany en Denmark duurde bijna 6 uur, maar ik heb een groot deel van de weg gelukkig kunnen slapen. De weg ernaartoe was een 333 kilometer lange weg met overal dezelfde natuur. Wel mooi en bijzonder om te zien, zo’n verlaten weg met rood zand aan de zijkant en heel af en toe een dorpje met alleen een tankstation, maar wel saai als je daar 5 uur naar moet kijken. Om half 12 kwamen we dan eindelijk aan bij

onze eerste stop: greens pool en Elephant rocks. Echt super mooi om te zien! Midden op een rots in de zee hebben we even lekker een bammetje gegeten en daarna hebben we even rondgelopen. En ik was heel blij, want ik heb de eerste wilde kangaroes hier gezien. Helaas zaten ze te verscholen voor een goede foto. Daarna zijn we doorgereden naar Torndirrup national park, maar onderweg zijn we nog gestopt bij lights beach. Bij Torndirrup hebben we the gap, natural bridge en de blowholes gezien. Om half 5 zijn we doorgereden naar de camping, hebben we de tent opgezet en daarna zijn we naar Albany gereden. Daar hebben we de zonsondergang bekeken en lekker pizza gegeten. Om 8 uur waren we weer terug op de camping en daar hebben we gelijk onze pyjama’s aangetrokken omdat we zo moe waren. We liepen er allemaal wel charmant bij, want we hadden allemaal veel lagen aan, omdat het ’s nachts best koud kan worden. Ik had een T-shirt aan, met daarover een shirt en een dik vest haha. We hadden geluk dat Celia alle campingspullen mee kon nemen, maar de matrassen waren meer yogamatjes. Gelukkig heb ik nog best wel oké kunnen slapen die nacht, en ik heb het niet koud gehad.

Om half 7 waren we allemaal wakker, zijn we ons om gaan kleden en zijn we weer verder gereden. Eerste stop was Emu point, ik vond het niet heel bijzonder, maar misschien kwam dat ook omdat het weer wat minder was. Daarna zijn we doorgereden naar Porongurup national park, een natuurpark waar je mooie uitkijkpunten hebt. Ons plan was om een hike van 5 kilometer te maken, maar het viel ons zwaar tegen. Het eerste stuk was alleen maar omhoog klimmen en toen we dan ein-de-lijk boven waren, was het uitzicht mist en wolk. Én daarbovenop begon het nog te regenen ook. Snel weer terug naar de auto en op naar huis.
Ik heb echt super veel mooie dingen gezien dit weekend (zoals wel te zien op de foto’s) en het was echt gezellig. Voor herhaling vatbaar!


Maandag begon mijn stageweek weer. Ik ben verder gegaan met het schrijven van mijn introductie. Dinsdag heb ik zelfs mijn introductie al af kunnen schrijven! Helaas waren de dagen erna weer minder nuttig… Weer veel gelezen en had ook wel echt een baalmoment op donderdag. Ik ben erachter gekomen dat ik er echt van hou om hard te werken, wat tot nu toe nog niet echt is gelukt. Daarbij had ik ook niet het idee dat Wayne me echt snel aan het werk wilde zetten, omdat hij al druk zat is met zijn eigen werk. Gelukkig heb ik vandaag wel een gesprek met Joost gehad, en hij heeft veel ideeën voor experimenten voor mij. Hopelijk gaat dit volgende week allemaal door, want dan ga ik echt een leuke stageweek krijgen. Fingers crossed!

De andere studenten, PhD’ers en Research Assistants zijn wel echt aardig. Ze vinden me een echte Hollander aangezien ik hagelslag mee heb, en dat dus ook op brood eet als lunch. Als ik dan een keer geen brood met hagelslag mee heb, vragen ze: ‘No sprinkles today?!’, alsof ik niks anders kan eten dan brood met hagelslag hahaha. Zelf eten ze hier met de lunch leftovers van de dag ervoor (spaghetti, noodles, rijst) of ze halen eten beneden in het café of in de buurt. Dit doen ze minimaal een keer per week en dan komen ze terug met noodles, pasta of de grootste sandwiches die ik ooit heb gezien. Als echte Hollander hou ik het toch maar op mijn boterhammetjes met hagelslag en smeerkaas.

Ooh, en op de foto staat het uitzicht vanaf de kantine. Niet verkeerd hé? En nog even een foto van hoe ik er hier bij fiets, met een hele sexy helm haha.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.