Vakantie in eigen land!

06/28/2017

Wauw, wat een super trip heb ik gemaakt afgelopen week! Ik ga proberen het niet te lang te maken, al betwijfel ik of dat gaat lukken.

Zaterdagochtend werden Madelon en ik bij mij thuis opgehaald door Sarah en Leonie. Het was echt ’n leuke campervan, met verrassend veel ruimte voor 4 personen. Alles paste met gemakt in de auto of in het dakkoffer/rooftoptent. Toen het allemaal in de auto zat zijn we naar het Noorden gereden tot aan Sharkbay. Het was een trip van zo’n 9 uur, maar de grootste reis hadden we er wel gelijk opzitten. De eerste nacht hebben we in Sharkbay op een free campsite geslapen,

met eigenlijk geen faciliteiten. We hadden natuurlijk onze eigen campervan met keuken, maar geen WC. De eerste keer wildplassen was wel vreemd, zeker als een van je reisgenoten 2 meter naast je staat, maar alles went haha. Ik denk dat nu allemaal pro-wildplassers (zonder schaamte!) zijn geworden. Maar goed, ’s avonds moest er natuurlijk ook gekookt worden, en wat blijkt: we hadden geen (steel)pan… Niet heel handig als je pasta voor bijna elke avond hebt. Gelukkig waren er overal wel andere campervans of caravans om ons heen, dus we hebben iedere avond een pan kunnen lenen.
Het werd ’s avonds al rond 6 uur donker, en dan is het ook echt heel donker. Een voordeel: de sterren zijn echt geweldig mooi om te zien. Een nadeel (of voordeel): je bent super snel moe. Iedere avond lagen we rond 8 uur al in ons bed, en dat voor een stel jonge ‘backpack/reizigers’.

Zondagochtend hebben we Sharkbay verkend: shell beach, eagle bluff, Hamelin pool en verschillende uitkijkpunten. Daarna zijn we doorgereden naar Carnarvon voor een aantal boodschappen en uiteindelijk zijn we net voor Coral Bay uitgekomen. Daar hebben we ’n nachtje overnacht, om maandagochtend 30 minuten naar Coral Bay te rijden. We zijn de ochtend relaxed begonnen met een pannenkoekenontbijt aan het strand. Beste maandag in Australië zo

ver. Daarna hebben we genoten op het strand van de zon en zijn we gaan snorkelen in Ningaloo Reef. Dit is een rif in Western Australia, dat heel dichtbij de kust ligt. We konden dus vanaf het strand gelijk de zee en het rif in lopen. Het rif was echt mooi: veel kleurrijke vissen en super mooi koraal. Ik heb echt genoten van deze dag. We hadden na deze dag wel hard een douche nodig en aangezien onze free campsite voor die avond geen douche had, hebben we een Coral Bay illegaal gedoucht. De douches aan het strand werkte niet, dus hebben Madelon en ik douches gevonden op een camping daar. Illegaal douchen, maar wat was het heerlijk!

Dinsdagochtend zijn we doorgereden naar Exmouth. Daar hebben we weer wat boodschappen gedaan, aangezien we twee dagen naar Cape Range national park zijn geweest en daar geen supermarkten in de buurt zijn. Daarna zijn we super snel naar het visitors centrum geweest, om een boottocht op Yardie Creek te boeken. Het was

anderhalf uur rijden, en we hadden precies anderhalf uur voordat de boottocht zou vertrekken. Lichte stress bij een aantal, maar we hebben het makkelijk gehaald. De boottocht door Yardie Creek was super mooi en ik heb heerlijk kunnen genieten van het weer. Tijdens de boottocht heeft onze gids Peter ons van alles verteld over de creek en ons de wallabies in het gebied laten zien. Na het uur op de boot zijn we nog langs Yardie Creek gelopen, met super mooie uitzichten. Onze planning was om in het national park te blijven slapen, maar helaas waren alle campings vol… We zijn dus net buiten het park blijven slapen op een camping met faciliteiten, zoals douches, wc’s en een keuken.

Woensdag zijn we weer terug geweest naar het national park om te genieten van Turquoise Bay. Wauw, wat was dat mooi! Witte stranden, heerlijk weer en super mooie zee met rif. We hebben daar heerlijk gesnorkeld tussen de vissen en een schildpad. Wat kwam die dichtbij zeg! Later hebben we ook de eerste haai gespot in het rif. Wat was het genieten.

Donderdag hebben we rustig aan gedaan, aangezien het weer ’s ochtends niet lekker genoeg was voor het strand. We zijn dus alvast teruggereden richting Exmouth, met ondertussen een aantal stops bij een vuurtoren en een scheepswrak. ’s Middags hebben we heerlijk genoten van onze luxe camping. We zijn speciaal naar deze camping gegaan, omdat we dan korting kregen op de whale shark tour van vrijdag. Maar een beetje luxe is ook niet verkeerd af en toe. ’s Middags was het weer een stuk beter dus hebben we aan het zwembad gelegen. ’s Avonds hebben we rustig aangedaan en ons voorbereid op de dag erna, want Sarah, Madelon en ik zijn met whale sharks (walvishaaien) gaan zwemmen.

Vrijdagochtend werden we opgehaald door de touroperator. Vol adrenaline en enthousiasme zijn we aan de dag begonnen. We begonnen met een ontbijtje op de boot met daarna de eerste,

ochtend snorkeltour. Deze tour duurde niet heel lang en was ook niet heel erg bijzonder, maar dit was ook meer om te bepalen of mensen konden snorkelen en of de snorkelmaterialen goed waren. Daarna was het spannend, want een vliegtuig was whale sharks aan het spotten voor ons. Gelukkig was er al snel een gevonden. We konden toen niet meer wachten om het water in te gaan. We mochten er snel en in een woord; wauw. Die beesten zijn echt gaaf zeg, en groot. Ik denk dat we in totaal zeker wel een uur met die beesten hebben gezwommen. Wat heb ik genoten zeg!
Toen we weer langzaam aan het terugvaren waren zijn er manta roggen gespot. Daar mochten we ook bij snorkelen, alleen had ik een slechte plek in de groep en gingen de roggen super snel. Ik heb ze daarom niet echt goed kunnen zien, helaas. De rest van de dag heeft het toch goed gemaakt, aangezien we ook nog humpback whales (bultrug walvissen) en zeekoeien hebben gezien. En de dag hebben we goed afgesloten met Champagne, woehoe.


Het was nu ook al weer tijd om terug naar huis te rijden. Zaterdag hebben we eigenlijk de hele dag gereden richting Kalbarri. Zondagochtend zijn we naar Kalbarri national park geweest, en daarna zijn we doorgereden naar Perth. Als afsluiter hebben we pizza gegeten en daarna hebben we iedereen thuis (of op het vliegveld) afgezet.

Ik heb echt een super mooie trip gehad, met een stel super gezellige meiden! Uiteindelijk hebben we zo'n 3350km afgelegd; van ons huis naar Barcelona en weer terug. En wij hebben nu nog maar een klein stukje van het bizar grote Australie gezien. Zo'n vreemd idee.

Nu ben ik blij dat ik eindelijk mijn blog af heb geschreven, en nu komt het moeilijkste gedeelte nog: de foto’s uitzoeken. Ik heb de foto’s nog niet gezien, dus het is ook wel leuk om ze even te gaan bekijken.


Mijn reis in lijstjes

Reisgenoten
De Nederlandse Madelon, Franse Sarah en Duitse Leonie, en natuurlijk onze Lucky campervan

Bedtijd
Laatste bedtijd: 22:50 (ja, dit was echt een uitschieter)
Vroegste bedtijd: 20:15 (vrij gewoontjes)
Opstaan
Altijd tussen 6 en 7 uur 's ochtends. Uitslapen zat er niet in omdat de zon vroeg opkomt en je dan gelijk wakker bent in een campervan.

Coolste trips gemaakt
- Whale shark tour, stipt op 1
- Boottocht door Yardie Creek
Mooiste plekken bezocht
- Cape range national park met Yardie Creek en Turquoise bay
- Coral bay met Maud Sanctuary
Dingen die ik geleerd heb
- Wild plassen (en dat zonder schaamte)
- Omkleden in een campervan op een openbare plek

Bijzondere, coole dieren die gespot zijn
- Whale sharks
- Humpback whale
- Dingo (soort hond)
- Wallaby

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.