Highlights of the week

03/03/2017

Afgelopen maandag was het echt super lekker weer dus ben ik er weer op uit gegaan met m'n camera en m'n boekje. Dit keer naar het Letná park. Het park ligt op een heuvel dus je hebt er een super mooi uitzicht over Praag. Na een paar uurtjes in het park te hebben doorgebracht ben ik weer bij Lieve en haar familie aangehaakt en hebben we gezellig met z'n allen gegeten.

Om de ('studie')week vervolgens goed te beginnen zijn we dinsdagochtend voor de tweede keer naar de IKEA afgereisd met de ouders van Lieve om het tweede deel van ons gordijn te halen. 's Avonds zijn we met de groep gaan stappen waarvan op de foto's het prachtige eindresultaat is te zien. Gek genoeg was ík degene die het meest wakker was om 6:00 's ochtends en de volgende dag zelfs nog naar school is gegaan tot 18.30.

Vrijdag waren Lieve en ik allebei vrij en we hadden bedacht om op tijd de wekker te zetten en een relax-dagje in het Metropole winkelcentrum te

houden.
En dan het hoogtepunt van de week: 's avonds zijn we voor het eerst naar een Ice Hockey Game gegaan! Misschien moet ik beginnen met onze reis er naartoe. Ik had Alliette, het Franse meisje, uitgenodigd, en Lieve en Marc gingen ook mee. 's Middags had ik opgezocht hoe we erheen moesten komen en dit naar iedereen gestuurd. Alliette zei toen dat ze zelf erheen kwam omdat dat voor haar makkelijker was. Voor ons was het zo'n half uurtje tram-reizen en dan nog 12 minuten lopen (niet heel boeiend, maar er is wat achtergrond info nodig voor dit verhaal). Dus, wij staan met z'n drieën in de tram, en Alliette stuurt mij een appje dat we ook een halte eerder kunnen uitstappen voor het eindpunt, want dan zouden we er meteen zijn. Dus wij doen dat

natuurlijk, zonder even goed na te denken dat dat best raar is aangezien we ook nog een kwartier hadden moeten lopen... Máár we zagen een hele horde mensen voor het stadion staan dus we dachten, dat zal wel goed zitten. De wedstrijd begon om 18:20 dus we waren mooi op tijd, konden best nog even iets te eten halen en vervolgens in de rij aansluiten. Nou, lang verhaal kort: stonden we dus een half uur in de rij te wachten voor een of ander concert dat om 00:30 of zo zou beginnen. Waren we dus bij héél het verkeerde stadion. Toen hebben we maar snel een taxi geregeld en zijn we naar het goeie stadion gereden. Uiteindelijk hadden we, gelukkig, alleen het eerste deel (van de drie) gemist en hebben we dus het grootste deel nog kunnen meemaken. De wedstrijd was tussen HC Sparta Prague - HC Plzen, en ik had zo het idee dat wij in het Plzen-vak zaten, dus we konden natuurlijk niet te hard juichen voor 'ons' clubje. De game werd uiteindelijk met shoot-outs door Plzen gewonnen, maar het was echt super!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.