I'm not lost, I'm exploring

Onze dag begon hééél langzaam. We hebben lekker de tijd genomen om even rustig op te starten. Rond half 1 zijn we maar eens de deur uit gegaan en op zoek gegaan naar een tentje om te 'ontbijten'. Plaatsje aan het raam en lekker mensen kijken, een goed begin van de dag!

We hebben ons ook voorgenomen om elke dag een nieuw woordje te leren. Toen ik tijdens het ontbijt aan de ober vroeg wat 'dankjewel' in het Tsjechisch betekent ontstond er meteen een lach op zijn chagrijnige gezicht en die bleef er gelukkig ook zitten, "děkuji". Het wordt dus wel op prijs gesteld als we ons een beetje aanpassen.

Ons hotel zit in New Town van Praag en als je maar lang

genoeg doorloopt kom je vanzelf in Old Town terecht. Dat hebben we dus maar gedaan. We zijn gewoon maar gaan rondlopen en hebben uiteindelijk super veel dingen al gezien. Het is ook echt net of je in een stad loopt van een paar decennia terug, zulke mooie gebouwen overal! Tussendoor even een theetje gedronken om op te warmen en even op de telefoon opgezocht wat we allemaal moeten zien in Praag. Uiteindelijk hebben we op zo'n dag al best veel top 10 bezienswaardigheden gezien!
1. Het Wenceslausplein (grootste plein van Europa) ligt om de hoek van ons hotel, 2. het Nationaal Museum (is helaas onder constructie) ligt tegenover ons hotel, 3. even doorlopen dus kwamen we op het Oudestadsplein, 4. waar het astronomisch uurwerk te bewonderen is, en tot slot zijn we door 5. Malá Strana ("Parel van de barokke architectuur"), 6. en vervolgens over de Karelsbrug, 7. naar de Praagse Burcht gelopen. In de verte konden we ook nog 8. het Nationaal Theater zien, maar we zijn zeker nog van plan om deze van binnen te gaan

bezichtigen.

We hebben dus aardig wat kilometers gemaakt vandaag en toen we wel klaar waren met al het lopen zijn we wat gaan eten in een brewery. We hadden er hoge verwachtingen van maar het viel helaas een beetje tegen... Voor een 'brewery' hadden ze namelijk niet heel veel keuze aan bier en de live muziek die werd geadverteerd trok zeg maar ook geen volle zalen. Maar positief blijven: het eten was lekker! We hebben voor het eerst beef sirloin ('hovězí svíčková') met Tsjechische dumplings gegeten dus onze eerste ervaring met typisch Tsjechisch eten is positief!

Om de dag af te sluiten zijn we naar 'Pragues biggest Irish pub' Rocky O'Reillys geweest en toen maar teruggelopen naar het hotel, onze voetjes sparen voor morgen.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.