Welkom thuis!

06/27/2017

Op zondag kwamen papa en mama rond 1 uur 's middags aan in Praag, dus toen zijn Lieve en ik naar hun toe gegaan. We waren zelf iets te laat in actie gekomen dus wij moesten nog ontbijten, maar dan kwam goed uit want zij waren ondertussen al wel weer toe aan lunch! Na gezellig te hebben bijgekletst zijn we voor de állerlaatste keer door de stad gaan rondlopen. We gingen voor de allerlaatste keer naar het oude stadsplein, daar haalden we onze allerlaatste trdlo, voor de allerlaatste keer gingen we naar de Charles Bridge waar we voor de allerlaatste keer in de toren omhoog gingen om van het uitzicht te genieten. Vervolgens hebben we voor de allerlaatste keer cocktails gedronken onder de brug en zijn we voor de allerlaatste keer naar het dakterras van het U Prince hotel geweest. 's Avonds hebben we voor de allerlaatste keer gegeten bij Marina Ristorante (die boot aan de rivier) en zijn we voor de allerlaatste keer naar het Letná park gegaan om van het prachtige uitzicht te genieten en ons allerlaatste biertje te drinken in de beergarden. Het was echt de perfecte laatste dag!

Maandagochtend kwamen papa en mama met de auto naar de dorm toe en hebben we al onze spullen ingepakt en we waren bijjjjna vertrokken tot we toch nog door de schoonmaakster onderschept werden. Gelukkig spreek ik vloeiend Tsjechisch en begreep ik dat we onze kamer door haar moesten laten controleren. Vervolgens probeerde ze me duidelijk te maken dat we toch echt moesten schoonmaken, maar dat begreep ik dan weer niet zo goed...
Om het af te sluiten zijn we nog even toegeschreeuwd door het vriendelijke vrouwtje bij de receptie omdat we blijkbaar een papiertje moesten laten zien die we niet hadden, en toen konden we vertrekken. Na ik denk zo'n zes uurtjes te hebben gereden kwamen we aan in het hotel in Kassel, waar we een nachtje zouden overnachten. We zijn toen even de stad in gegaan, want

je kan natuurlijk niet in Kassel zijn en niét de stad hebben gezien. Nou, wel dus... Maar daar hebben we lekker op het terras een biertje gedronken en vervolgens zijn we 's avonds naar een super chique restaurant gegaan. Papa en mama hadden Lieve en mij daar vast afgezet met de auto en zijn die toen bij het hotel gaan zetten (zodat ze konden zuipen) en we werden met z'n tweeën echt aangekeken alsof we soms verdwaald waren. Maar goed, we hadden allemaal súper lekker gegeten en na afloop waren we allemaal tonnetje rond. Onderweg naar huis hebben we nog even pauze genomen en nog even ergens een drankje gedaan, en toen gingen we toch maar op huis aan.

Maandag zijn we rond 10 uur weer gaan rijden en we kwamen rond 14.00 bij het huis van de ouders van Lieve aan, waar een heerlijke lunch op ons stond te wachten. Lieve had toen wel even een besef-momentje dat we weer thuis waren en barstte ineens in huilen uit terwijl we koffie zaten te drinken en ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik niet lekker mee had gehuild... Ik vond het ook wel heel moeilijk om uiteindelijk afscheid te moeten nemen. We hebben elkaar echt vijf maanden lang letterlijk wel elke dag gezien, en dan is het toch gek om allebei weer naar ons leventje in Nederland terug te keren...
Na de lunch zijn we naar Ede gaan rijden en we kwamen rond half 5 thuis aan waar het welkom-comité al klaarstond: Tarik met mooie bloemen en Jorn en Foke. Ik

had echt precies dezelfde reactie als Lieve toen ik thuiskwam en het was toch gek dat alles zo precies hetzelfde was gebleven waardoor ik echt een beetje het gevoel had alsof ik niet was weggeweest.
Na even bijgekletst te hebben ging ik even douchen en toen ik uit de douche kwam hoorde ik Josientje al roepen en Lies en Rik waren er ook. Vervolgens moest ik even in de tuin kijken; had Sien een super lief spandoek opgehangen! En toen kwam ook nog om zeven uur Julie ineens de kamer binnenlopen! En dit was blijkbaar allemaal het werk van Tarik, die dus de hele familie had opgetrommeld en heerlijk eten van Fennis had gehaald. Het is even wennen om weer thuis te zijn maar dit was echt heel fijn thuiskomen!

Ik had deze ervaring echt nooit van mijn leven willen missen en ik weet zeker dat ik er spijt van had gekregen als ik niet weg was gegaan. Ik heb zo veel nieuwe dingen gezien, gedaan en geleerd, nieuwe mensen

ontmoet, de stad ontdekt en vriendschappen gemaakt. Dat had ik me van tevoren niet kunnen bedenken. Ik ben echt verliefd geworden op Praag en het is echt mijn tweede thuis geworden. Ik ben ook heel blij dat ik dit samen met Lieve heb kunnen doen en dat we vanaf dag 1 samen deze ervaring zijn begonnen, want ik weet ook 100% zeker dat ik het zonder haar een stuk moeilijker zou hebben gevonden. Het was zo fijn om iemand te hebben met wie ik alle ervaringen en spanningen kon delen en om iemand te hebben die precies weet hoe ik me gevoeld heb de afgelopen vijf maanden. Ik had me geen betere lotgenoot, roommate en vriendin kunnen wensen om dit avontuur mee te delen en het voelt echt alsof ik er een zus bij heb!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.