Oriëntation Week

02/18/2017

Afgelopen week hebben we de Oriëntation Week gehad. Op maandag had ik van 10:00 - 12:00 een informatieve voorlichting waarin van alles werd verteld over de Faculty of Social Sciences waar ik vakken volg en over alle Departments en vervolgens kwam de International Club vertellen over de activiteiten die zij voor de rest van de week hadden georganiseerd. Vervolgens gingen we met de hele bups de stad door om in een ander gebouw met z'n allen onze studentenkaarten te laten maken, echt een geniaal idee. Ik denk dat we met zo'n 300 man waren en dat er 2 mensen achter hun desk zaten om ons te helpen. Kortom, 3 uur later... In de tussentijd had ik gelukkig wel wat mensen leren kennen. Als eerste al een meisje uit Slovenië die erg aardig was maar die ook niet heel erg goed Engels sprak, dus het gesprek ging ook niet erg diep. Gelukkig ontmoette ik daarna nog twee Franse meisjes,

Sarah en Lucie, die erg aardig waren en samen zijn we even om de tijd te doden iets gaan eten en later even naar een Pub gegaan.

Toen ik eindelijk mijn studentenkaart had was Lieve ondertussen ook naar de stad gekomen en zijn we samen nog even een beetje rond gaan lopen door de stad. 's Avonds zijn we nog naar de 'Czech Way' gegaan, een voorlichting die was georganiseerd door de International Club waarin werd verteld over typische Tsjechische gebruiken en tradities en welke plaatsen leuk zijn om te bezoeken. Hier ontmoetten we ook twee Nederlandse jongens, Bjorn en Emilio. Best grappig dat alleen al het 'Nederlands zijn' een band schept.

Op dinsdag ben ik 's ochtends naar een building Tour gegaan van het Jinonice gebouw, één van de gebouwen waar de lessen van de Faculty of Social Sciences worden gegeven. Het zag er niet heel erg uit dat deze tour ook goed was voorbereid, maar het was toch handig om even te zien waar alles is. Ik heb toen een Duits meisje ontmoet, Lena, waar ik de rest van de dag een beetje mee ben opgetrokken. Na de tour zijn we nog met een klein groepje naar het centrum gegaan en zijn we gaan lunchen bij Atmosphere. Daarna ben ik nog met Lena naar een metrostation om onze Public Transport kaarten te kopen, €46 voor 5 maanden onbeperkt reizen, 't is hier echt allemaal zó goedkoop. Vervolgens ben ik weer even zelf op pad gegaan terwijl ik op Lieve wachtte die naar de stad kwam. We moesten natuurlijk even de dag doornemen met elkaar onder het genot van een kopje koffie en een gebakje. 's Avonds zijn we nog naar de Welcome Party gegaan in club Roxy. Toen we net binnenkwamen leek het een beetje op een awkward schoolfeestje maar uiteindelijk was het nog best gezellig geworden.

Woensdag ging Lieve weer naar school en ik kon nog even lekker blijven liggen. Wat ik op maandag zeg maar in 2 uur te horen heb gekregen wordt bij haar faculteit van dinsdag tot vrijdag over de hele dag verdeeld. Ik vroeg al aan d'r of ze soms in een klas voor mensen met een beperking zat, maar dat dacht ze van niet... Maar goed, ik was dus alleen en ben maar op pad gegaan. Ik heb sim-kaarten voor ons gekocht en heb verder een beetje

door de stad gelopen en ben voor het eerst in m'n leven in m'n eentje ergens koffie gaan drinken. Ja, wel even het vernoemen waard.

Donderdag hetzelfde verhaal, ik was weer alleen en ben maar eens op internet gaan zoeken wat er te doen valt in Praag (nou, genoeg dus). Het was lekker weer en de zon scheen dus ik ben naar een groot park gegaan, het Stromovka park. Hotdogje gekocht, fotocamera mee, en een beetje rondgelopen. Uiteindelijk even ergens gerust op een bankje en een boekje gelezen, prima dagje zo. 's Avonds zijn Lieve en ik weer op pad gegaan. We waren door haar groepje van d'r faculteit uitgenodigd om naar Vzorkovna (Dogbar) te komen, een héle aparte pub. Er liepen allemaal van die alternatieve mensen rond, er zaten gasten op schommels, er waren hoogslapers waar mensen op zaten (wat niet erg verantwoord was in combinatie met alcohol zeg maar), enorme honden liepen rond, meisjes in elfenpakjes, echt... ik kan het niet goed omschrijven maar je moet het echt een keer gezien hebben.

Op vrijdag zijn we naar een typische Czech lunch gegaan samen met een Amerikaans meisje van Lieve d'r faculteit, Abby. Daar waren ook Emilio en Bjorn dus dat was gezellig. 's Avonds zijn we met Abby naar de Pub Quiz gegaan, wat toch niet echt ons ding bleek te zijn, en daarna zijn we door gegaan naar een pub, Popo Cafe Petl, waar ook Emilio en Bjorn waren, met nog een paar andere Nederlanders, Marc en Ruben, en met hun hebben we de rest van de avond opgetrokken.

We zijn er nu al redelijk aan gewend om in de dorms te verblijven maar er is toch nog wel één groot nadeel: het nacht-transport. Elke keer als we naar huis gaan moeten we er rekening mee houden dat het minstens een uur duurt voor we ook echt thuis zijn, dus dat is best vervelend...

Maar vandaag hadden we dan gelukkig eindelijk even een dag dat we niks hoefden te doen en dat was ook wel even lekker. We waren aardig moe van deze hele week dus hebben lekker geluierd (en uitgebrakt) en zijn 's avonds naar de vila gegaan waar we ongeveer een week geleden ook hebben gegeten.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.