Een 'rustig weekje' thuis

04/10/2017

Na ons drukke weekend in Wenen had ik even wat tijd nodig om weer bij te komen. Gelukkig hadden we nog niet echt plannen voor deze week en ook geen bezoek voor in het weekend, dus dat kwam mooi uit!

Op dinsdag had ik wel school. Ik moest die dag voor het eerst een toets maken van mijn Czech language course. Daarna ben ik lekker naar huis gegaan en heb ik niks meer gedaan. Voor de woensdag hadden we namelijk afgesproken met ons meidengroepje (Lena, Aurelie, Diane, Greta, Tamara) om te gaan stappen, dus ik moest m'n krachten even sparen. Lieve en ik hadden allebei echt totaal geen zin om woensdag te gaan, maar we voelden ons allebei een beetje verplicht om ons gezicht te laten zien aangezien we al eens eerder hadden afgezegd en we wilden natuurlijk niet dat ze ons anders de volgende keer niet meer mee zouden vragen. Dus, na een hoop uitstelpogingen hebben we ons toch maar bijeen geraapt en zijn we naar de meiden gegaan. Uiteindelijk was het nog best gezellig gelukkig.

Op donderdag ben ik met Lieve naar de bioscoop geweest, naar de film Beauty & the Beast, die suuuuper leuk was!

Vrijdag hadden we met de jongens afgesproken om weer eens een ouderwets gezellig avondje te houden, aangezien we elkaar allemaal al een tijdje niet hadden gezien. We hebben lekker samen gegeten, en zijn 's avonds uit gegaan in een nieuwe club; Lucerna, waar een 80's and 90's party werd gehouden.

Zaterdags hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn Lieve, Bjorn en ik rond half 4 richting Vyton gegaan, naar dezelfde foodmarkt als waar ik eerder al met Tarik naartoe was gegaan. Daar hebben we lekker een burgertje gegeten als avondeten en daarna zijn we bij Bjorn thuis de hele avond filmpjes van Daniel Arends gaan kijken, dat was dus lachen-gieren-brullen.

En dan kom ik bij het hoogtepunt van deze week: zondag hebben we met Emilio, Bjorn en Ruben een auto gehuurd en zijn we een dagje gaan roadtrippen door National Park Bohemian Switzerland! Wat was dat mooi zeg. We zijn eerst naar Hřensko gereden, waar we een aantal

kilometers omhoog zijn gelopen en uiteindelijk aankwamen bij Pravčická brána, de grootste standstenen rotsboog van Europa (en blijkbaar hét symbool van Bohemian Switzerland). Toen we daar een tijdje van het uitzicht hebben genoten zijn we weer terug naar beneden gelopen en richting de auto gegaan om naar de volgende plaats te rijden: Bastei (in Duitsland!). Hier was het wederom een aardige klim omhoog, waar weer een prachtig uitzicht te zien was.
Nadat we na een tijdje weer naar beneden waren gelopen en in het dorpje aankwamen hadden Lieve, Bjorn en ik echt totáál geen energie meer om ook nog naar de auto te lopen en hadden we heel gemeen gedaan alsof Lieve door haar enkel was gegaan. Emilio en Ruben stelden

toen heldhaftig voor om de auto te halen en ons op te pikken. Mission accomplished! En toen was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. Ik was echt hélemaal gesloopt toen ik thuiskwam en nadat ik na een lange douche in bed ging liggen raakte ik meteen in coma. Wel een super sportieve dag zo!

Toen ik vanmorgen wakker werd had ik wel een beetje spierpijn, maar ik had het een stuk erger verwacht aangezien ik thuis van een uurtje sporten al 3 dagen niet meer kan lopen. Zou dat trappen lopen hier in de dorm toch z'n voordelen hebben?
En dan kom ik alweer bij vandaag aan. Het was super lekker weer vandaag dus ik ben samen met Lieve en Ruben een dagje naar de dierentuin geweest! Op maandagen kost dat voor studenten maar 2 euro (kan je nagaan dat dat in Nederland ongeveer letterlijk 10 keer zo duur is). Het is ook echt een super grote dierentuin en we hebben

echt nog maar de helft gezien van wat er allemaal is. Een goeie reden dus om nog een keertje terug te gaan. We hebben om de dag af te sluiten nog gezellig een pizzaatje gegeten in het restaurant bij de dierentuin en toen richting huis gegaan.

Als ik het zo allemaal aan het bedenken ben wat ik de afgelopen dagen heb gedaan is het ook weer zo veel, en het gaat ook zo snel voorbij. Ik denk dat de tijd vanaf nu echt voorbij vliegt. Morgen misschien maar eens iets aan school gaan doen...

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.