Velká Amerika

03/19/2017

Het was wel weer even wennen dat papa en mama weg waren, en gelukkig kon ik woensdag een beetje uitrusten van het drukke weekend. Om 5 uur had ik pas les en daarna zijn we gezellig met de hele groep uit eten geweest. Daarna toch nog overgehaald om ééééén drankje te doen (niet dus...) en uiteindelijk was het toch weer later (en gezelliger) geworden dan gepland.
Donderdagochtend was ik iets minder blij met m'n keuzes toen ik om 9 uur 's ochtends op de farmersmarket moest staan voor m'n Tsjechische les... Gelukkig scheen het zonnetje lekker dus ik knapte al snel op. We moesten allemaal opdrachtjes doen met producten en prijzen en dingen vragen in het Tsjechisch. Toch leuk om eens op een andere manier les te hebben dan in het lokaal.
Daarna heb ik nog even door de stad gelopen en toen ben

ik naar huis gegaan om Lieve uit d'r nest te slepen. We zijn een stukje gaan wandelen om eens te kijken wat er nog meer rond onze dorm te beleven valt. Uiteindelijk kwamen we in een heel mooi park dat letterlijk achter de dorm ligt. 's Avonds zijn we lekker thuis gebleven en hebben we serietjes gekeken, om onze krachten te sparen voor vrijdag. We hadden namelijk gepland om voor de verandering eens wat actie te ondernemen en een dagtripje te plannen naar Velká Amerika samen met Abby.

's Ochtends zeiden Emilio en Bjorn dat hun tripje naar Boedapest niet meer doorging dus hadden we ze ook uitgenodigd. Wat weer lekker typisch was, was dat onze Uber ons totaal op de verkeerde plek had afgezet, en hun Uber hun wél goed had afgezet, wat er op neer kwam dat wij vervolgens nog een uur moesten lopen om op de goede plek te komen aangezien we in de middle of nowhere zaten waar geen taxi naartoe zou willen komen, waar geen telefoonbereik is en geen openbaar vervoer. Gelukkig hadden we ons al ingesteld op een dag veel lopen en zat het weer mee dus al met al was het niet heeel erg.
Toen we dan eindelijk bij de juiste plek waren aangekomen, waren we dit alles al helemaal weer

vergeten, het was zoooooo mooi! Velká Amerika is dus een gedeeltelijk overstroomde, verlaten kalksteengroeve in de buurt van Moriña. We hebben hier aardig wat rondgelopen en ik ben nog met Bjorn ook naar beneden naar het water gelopen, waar ik later nogal spijt van had aangezien we ook weer omhoog moesten... Nadat we uitgelopen waren zijn Lieve en ik over het prachtige weiland (zie foto) naar beneden gerold, en zijn we ergens een biertje gaan drinken in een lokaal cafeetje, waar de mensen een stúk aardiger waren dan bij ons in Praag. Toen we uiteindelijk weer thuis kwamen was ik echt helemaal gesloopt en heb ik heel veel moeite moeten doen om tot elf uur m'n ogen open te houden. Lieve ging toen nog de deur uit aangezien haar huisgenootjes uit Nijmegen hier kwamen voor het weekend en ze bij hun ging slapen.
Gister zijn we met hun gaan stappen en ik ben me nu ondertussen aan het klaarmaken, want we gaan zo meteen met z'n allen weer uit eten bij James Dean. En zo krijg ik m'n week wel weer om, echt de tijd gaat zooo snel!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.