Osaka

Osaka, 15.10.2016

Na een reis van bijna 7 uur zijn we weer terug in Osaka bij Yoshi, Yuka en Ami thuis. Het is al laat als we hier aankomen dus gaan we gelijk slapen.
De volgende ochtend fietsen we via het stadion naar Expo Park. We parkeren de fiets en lopen naar het park toe waar we eerst door een Japanse tuin wandelen. De bladeren in de bomen beginnen van kleur te veranderen, van groen naar oranje en rood wat een prachtig gezicht is. We volgen het pad en komen uit op het veld waar festival Manpaku 2016 bezig is. Dit is het grootste food festival van Japan waar top restaurant uit heel Japan aan mee doen. Overal staan eetkramen waar we verschillende hapjes kunnen halen. Wij hebben hamyaki (koeientong met gegrilde ham er omheen), takoyaki (octopusballen), sashimi (stukken rauwe tonijn met rijst en sojasaus), sapporonegen hyoe (rijst met zalmeieren) en tokachi toro (kleine stukjes rauwe rundvlees met rijst) gegeten. En echt, het ene gerecht was nog lekkerder dan het andere. Om je vingers bij af te likken. Na het eten spelen Yoshi en Steven (en soms doet Ami ook mee) een potje voetbal en rond 17:00 uur pakken we de fiets terug naar huis nadat we nog even snel de shopping mall van Expo City hebben bezocht. Hier zijn we in de Pokémon winkel met Pikachu op de foto geweest!

De volgende ochtend pakken we weer de fiets naar het station om met de trein naar het centrum van Osaka te gaan. Vandaag bezoeken we Osaka Castle. Dit is de bezienswaardigheid van Osaka. Midden in de stad op een heuveltje torent het kasteel boven de stad uit. Het is omringd door een deels land en deels met water gevulde gracht. Het kasteel is ontzettend mooi van buiten maar wel heel anders dan de gebouwen die we de afgelopen dagen hebben gezien. Nadat we het kasteel op de foto hebben gezet, kopen we entreekaartjes en gaan met de lift helemaal naar boven, naar de achtste verdieping. Wauw, wat een mooi uitzicht heb je vanaf hier over de stad! We lopen een rondje en genieten van 360 graden zicht waarna we de trap naar beneden pakken om het museum te bekijken.
In de namiddag gaan we naar Namba, een hele grote winkelstraat waar je van alles kunt vinden, van kleine winkels en grote merken tot allemaal verschillende eettentjes. Halverwege de straat komen we op een kruising terecht. Hier vind je het meest gefotografeerde beeld van Osaka, de Glica. Dus dat heb ik natuurlijk ook even op de foto gezet. We gaan redelijk op tijd weer richting huis, zodat we in de avond onze tassen in kunnen pakken. Morgen vertrekken we namelijk naar het eiland Okinawa.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.