Kerst in de zon!

Viëntiane, 25.12.2016

Ondanks dat Vientiane de hoofdstad van Laos is, is het geen bijzondere stad. Toch verblijven we hier 3 nachten waardoor we hier ook kerst vieren. We hebben alleen nog geen hotel geboekt, omdat wij vanochtend pas wisten dat we met het vliegtuig in plaats van de (horror)nachtbus naar Vientiane zouden gaan. We pakken vanaf het vliegveld een taxi naar het centrum samen met een ander stel. Zij hebben overnachtingen bij een guesthouse geboekt dus dan kunnen we gelijk even kijken of dat ook iets voor ons is. Het ziet er prima uit, dus reserveren we 2 nachten. In de avond eten we samen met het Engelse stel in een curry restaurant. Daarna lopen we nog een rondje over de avondmarkt en uiteindelijk belanden we in een leuke kroeg.
De volgende ochtend gaan we de stad te voet verkennen en bezoeken we verschillende tempelcomplexen, onder andere Wat Si Saket. Wat deze tempel van de andere onderscheidt is het feit dat hij niet werd verwoest door de Siamezen en dus nog (gedeeltelijk) uit hout is opgetrokken. Rondom het heilige gedeelte is een authentieke overdekte kloostergang gevuld met 300 boeddha-beelden wat een heel bijzonder gezicht is. In de avond, kerstavond, eten we weer gezellig met zijn vieren en genieten we van de allerbeste burger tot nu toe!
De volgende ochtend pakken we onze spullen, checken we uit en lopen we naar een ander hotel waar we één nachtje hebben geboekt. Een hotel met goede bedden, een overheerlijke douche en 2 zwembaden. Hier komen wij de kerst wel door, haha! Dit hotel bevalt ons zo goed, dat we aan het eind van de middag beslissen om hier nog een nachtje bij te boeken. Na heel de middag bij het zwembad te hebben gelegen is het tijd om ergens te gaan dineren. We vinden een Belgian Beer Cafe waar ze heerlijke westerse gerechten serveren. Steven besteld een steak met een La Trappe Trippel en ik geniet van overheerlijke mosselen en een lokaal biertje. Dit is het duurste restaurant waar we tot nu toe gegeten hebben, maar het was heerlijk en het is dan ook eerste kerstdag.
Tweede kerstdag liggen we de hele dag te luieren bij het zwembad. Ik geloof ook dat ik hier wel aan kan wennen, kerst vieren met 32 graden, haha!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.