Tokyo

De wijken Ueno en Akihabara, 12.10.2016

Met haar sushi restaurants, bijzondere wijken, veelzijdige architectuur, indrukwekkende tempels en apart geklede Harajuku girls is metropool Tokyo een bestemming waar we graag een keer neen willen. Het is een stad waar high-tech en traditie hand in hand met elkaar gaan. Je zult dus wel begrijpen dat wij erg uitkijken naar deze stedentrip. We gaan Tokyo in rustig tempo bekijken omdat we hier in totaal 8 dagen verblijven.

We nemen afscheid van Yoshi, Yuka en Ami en verruilen het rustige Osaka in voor het chaotische Tokyo. In de middag komen wij aan en in de avond ontmoeten we Bas op het station van Ueno.
De volgende ochtend beslissen we om de omgeving van ons appartement te gaan bekijken. We starten onze dag in Ueno park. Tijdens het wandelen komen we tempels tegen, een waterplas waar je waterfietsen en bootjes kan huren en waar de waterlelie's zo hoog zijn gegroeit dat we er op sommige plekken bijna niet overheen kunnen kijken. We lopen door en stuiten op een dierentuin, de Tokyo Zoo. Als we de entreeprijs zien van 600 yen per persoon (iets minder als €6,-) kopen we snel een kaartje en gaan naar binnen.
Na een paar uur in de Tokyo Zoo rondgelopen te hebben gaan we naar de wijk Akihabara. Dit is een van de meest bizarre plekken waar ik ooit ben geweest. Hier kunnen volwassenen weer een beetje kind zijn. Op straat zie je bizarre felgekleurde bilboards en gevels die zijn versierd met reusachtige mangafiguren. Werkelijk overal zijn gokpaleizen, gamewinkels, anime te vinden. Er bestaat zelfs anime en manga porno. Ik heb echt met open mond om me heen staan kijken. Geweldig om te zien!

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.